Reklam

Asus ZenBook 3 UX390U inceleme

8
Reklam

Windows ekosistemi içindeki en şık görünümlü ultrabook modellerinden biri olan Asus ZenBook 3 UX390U incelemesi ile karşınızdayız.

Asus Zenbook 3 UX390U

Asus Zenbook 3 UX390U özellikleri

Intel Core i7-7500U işlemcisine sahip olan bilgisayarda, 8 GB LPDDR3 bellek yer alıyor. 2133 Mhz’de çalışan bu bellek anakarta entegre olduğu için kapasite arttırmak mümkün değil.Bilgisayarın grafik işlemlerini ise Intel HD 620 GPU’su üstleniyor. Bu GPU temel seviyede oyun ve ufak tefek photoshop işleri için yeterli performans sunuyor.

Reklam

Cihazda m.2 formuna sahip olan 512 GB kapasiteli SSD birimi kullanılıyor. Hem kapasite hem de hız noktaları düşünüldüğünde bilgisayarın bu konuda ciddi avantajlı olmasını sağlayan önemli bir detay olduğunu söyleyebiliriz.12.5 inç ekran boyutu, %82’lik ekran gövde oranı ile küçük kasada büyük bir ekran deneyimi sunarken, Full HD ekran çözünürlüğü ve  178 derece görüş açısıyla üst seviye bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Bilgisayarda yer alan 6 hücreli ve 40 Whr kapasiteli batarya ise 9 saate varan kullanım sunarken, hızlı şarj desteği ile yaklaşık 50 dakikada yüzde 60 seviyesine kadar şarj olabiliyor.

Asus ZenBook 3 UX390U inceleme

#video_15048#

Asus ZenBook 3 UX390U tasarımı

Tasarım detaylarına öncelikli olarak incelikten başlamak gerekiyor. Zenbook 3 UX390 modeli sadece 11.9 mm kalınlığa sahip. Aslında bu rakama kalınlık demek bile yanlış olur. 3 mm yüksekliğe sahip olan menteşe yapısı ise cihazın özellikle profil görüntüsünü güçlendiren detaylar arasında. Bilgisayarın ağırlığı ise sadece 910 gram!

Dairesel olarak fırçalanmış kapak tasarımıyla oldukça şık görünen bilgisayarın 12.5 inç boyutlu ekranı, %82 gövde oranı ve 7.6mm kalınlığındaki çerçeveler ile son derece şık görünüyor. Ekranda 0.4 mm kalınlıkta Gorilla Glass 4 korumaya yer verildiğini de belirtelim. Klavye ile ekran arasına baktığımızda ise şık görünümlü bir hoparlör alanı dikkatlerden kaçmıyor.

Harman Kardon yapımı 4 hoparlöre yer verilen bilgisayarın ses deneyimi de önemli detaylar arasında.Tam boy klavye ise bu denli küçük bir bilgisayarda oldukça iyi görünüyor. Alttan aydınlatmalı çiklet yapıdaki tuşların basma ve yazma hassasiyeti son derece güzel.

Sadece boşluk tuşunun baskı profili biraz zayıf kalmış. Onun dışında kalan tuşların hissi gayet iyi. Bilgisayarda yer alan touchpad, son dönemde deneyimlediğim en başarılı Windows sağlıyor. Touchpadin kaygan yüzeyi, rahat ve hızlı bir kullanım sunuyor.

Touchpad’in hemen sağ üst köşesinde yer alan parmak izi okuyucu  da başarılı bir performans sergiliyor. Giriş çıkış portları ise bu bilgisayarın en zayıf noktası. Bilgisayarda sadece 1 adet USB Type-C portu ve kulaklık girişi yer alıyor.

Type C üzerinden şarj olduğu için eş zamanlı olarak depolama cihazı kullanılamaması önemli bir handikap.Bilgisayar yapısı itibariyle fansız gibi görünüyor ancak Zenbook 3 UX390U modelinde son derece ince bir fan ile soğutma işlemi sağlanıyor.

 

8 Yorum

  1. Şu windows arayüzünü değiştirse bu harika tasarımlar birşeye benzeyecek. Ama nerde. Yıllardır tutturdular metro diye ömrümüzü yediler…

  2. oh be, hele şükür, inceleme videosu böyle olur, ellerine sağlık, kısa ve öz, illaha iki kişi biraraya gelip 20 dk konuşmak zorunda değil, kamera açıları ve hareketleri de çok iyi olmuş, sabit kamera kurup karşısına geçerek inceleme videosu çekmeyin artık, ekranın %50'si boşuk, %40'ı iki adam gövdesi, %10'u incelenecek üründen oluşan saçma sapan bir sunum çıkıyor ortaya, shiftdelete.net için ibretlik bir inceleme, örnek alınmalı.

  3. kapağını açıp içine baksanıza millet ssd takılır mı? diye fellik fellik aranıyor 8gb ram az 16gb olmalıydı.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

iPhone IMEI kurtaran cihaz gerçek mi? - SDN Cevaplıyor!

Exit mobile version