Reklam

Robotların elimizden hemen alamayacağı meslekler!

11
Reklam

Sürücüsüz otomobiller, tır şoförleri ve taksiciler için tehdit oluşturmaya başladı. Fabrikalarda robotlar işçilerin yerini alıyor, yapay zeka ise beyaz yakalıların peşinde.

Henüz ortaya çıkalı pek uzun süre olmasa da dronelar bile şimdiden kargocuların işini almaya hazırlanıyor. Peki, gelecekte insanlar hangi meslekleri yapabilecekler?

Tüm adımlarınızı izleyecek: WiGait

Facebook, AirBnb, Dropbox, LinkedIn gibi şirketlerin yatırımcısı Greylock Partners’tan Josh Elman, geçtiğimiz günlerde yayınladığı listede gelecekte de var olmasını beklediği yedi mesleği yazdı.

Reklam

Josh Elman’ın arkasından diğer ünlü yatırımcılar ve girişimcilerin de katkısıyla ortaya insanların var olabileceği on üç çalışma alanı ortaya çıktı.

– Yapay Zeka

-Arttırılmış Gerçeklik

-Sanal Gerçeklik

-Drone teknolojisi

-Robotik ve otomasyon

-Genetik

-İnsan ve Yapay Zekanın bir araya getirilmesi

-Veri Bilimi

-Blockchain

-Nesnelerin interneti

-Nanoteknoloji

-Kuantum hesaplama

-Üç boyutlu baskı

İnsan, yaratıcılığın olduğu her alanda olacak!

Yukarıda bahsedilen çalışma alanları, belirli bir sistematiği olan alanlardan çok yaratıcılık gerektiren birer alan. Yapay zekanın günümüzden 20-30 yıl sonra insan seviyesinde bir zekaya ulaşacağını düşünürsek, tüm bu çalışma alanlarında insanların bulunması kesinlikle gerekiyor diyebiliriz.

 17-05/02/robotlarin-elimizden-hemen-almayacagi-meslekler-sdn-1493753966.jpg

Tabii ki, gelecekte yapay zeka önce bizim zeka seviyemize ulaşacak ve çok kısa bir süre sonra bizden çok daha zeki bir hale gelecek. Ancak o zamana kadar bu çalışma alanlarındaki işlerin robotlar tarafından ele geçirilme ihtimali oldukça düşük görünüyor.

Peki, eğer yapay zeka insanların yaptığı tüm işleri yapabilecek hale gelirse ne olacak? Teknoloji dünyası bu konuda birçok farklı görüşe sahip.

Kimileri devletlerin vatandaşlarına çalışmasalar da maaş ödeyeceğini, herkesin refah içinde yaşayacağını iddia ederken kimileri çok fazla insanın işsiz kalacağını, ekonominin çökeceğini ve halkın sefalet içinde yaşayacağını düşünüyor.

 

Başka bir grup ise bunların hiçbirinin önemli olmadığını, robotların insanlığın sonunu getireceğini düşünüyor. 

Tüm bu mitleri bir kenara bırakırsak, eğer gelecekte yapacağınız işinize henüz karar vermemişseniz ya da değiştirme imkanınız varsa, yapay zekanın bir süre daha ulaşamayacağı yaratıcılığa dayalı mesleklere yönelmeniz yapay zeka devrimine karşı küçük de olsa bir önlem almanızı sağlayabilir.

::Sizce yapay zeka devrimi sonrasında ne olacak?

11 Yorum

  1. Madem bizden üstün olacaklar buna izin vermek ne kadar mantıklı? Sonuçta öğrenme duyusu verilecek bunlara ve bizden kötü şeyler de öğrenecekler. Teknoloji faydalıdır ama bir yere kadar

  2. arkadaşım yapay zeka insan düşünürünü kat be kat gçemese de insandan daha bilgli olacak yani hertürlü işi ypblcekler

  3. Dert etmeyin bu günden geleceği tahmin etmek zordur. O an geldimi zaten yeni imkanlar olacak. Zaten gelecekte bu kadar insan olacak mı

  4. deynekçiçik polikacılık malum sevgilisini millet vekülü yapacak kadar orda kök salmış köhnemişler var klup başkanlığı dolandırıcılık kons meseleside var işçisin asgari ücretini vermez pavyona 1 gecede 3000-4000 gayme bayılır velhasıl bazı meslekleri söylemeyeceğim midem kaldırmıyor

  5. Bu ülkede biz tır şoförlerini sücülerine kafayı yedirtiyor . Makine kesin binlerce kaza yapar . Ülkemizde ağır vasıtayı araçtan saymıyorlar . Ne kadar mesafede durur , bana çarparsa beni paramparça eder diye düşünen yok . Ama bi yandan da bakıyorum ; araçlarımız zaten makineleşti , hız sabitleme , şerit kontrol , çarpma engelleme sistemleri teknoloji çok güzel gelişti . Şoföre yardımcı herşey çıkar ama bi tır ı bu trafikte makine kullanamaz . Hadi araç eskidi diyelim . Ne yapacak robot biz frensiz arabalarla çalışıyoruz . Başka ülkelerde olur ama türkiye de 100 yılı var bu işin . Bizim ülkemizde araçlarımıza bakamıyoruz. Hala daha at arabalarına binmemiz gerekiyor . Yollarda uzun zaman geçirseniz bana hak verirdiniz . Cahil insan çok .

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version