Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    İnternet, Çocuklar için Tehlikeli mi?

    Kaspersky Lab ve B2B International‘in Türkiye’nin de içinde yer aldığı çeşitli ülkelerde düzenlediği bir araştırma, ebeveynlerin yarısından fazlasının ( yüzde 58) çocuklarının çevrimiçinde yüzleştiği tehditlerin (siber zorbalıktan uygunsuz içeriğe kadar) arttığına inandığını gösterdi. Buna karşın aileler gereken önemleri yeterince alamıyor. Üçte biri ( yüzde 30) potansiyel tehditler hakkında onlarla konuşarak çocuklarına rehberlik ediyor.

    {pagebreak::1}

    Reklam
    Reklam

    Siber zorbalar, çocukları tehdit ediyor

    Ankete göre beş yetişkinden biri ( yüzde 19) çocuklarının çevrimiçinde, uygunsuz içerik görüntülemek, tehlikeli yabancılarla sohbet etmek ve siber zorbalık gibi gerçek tehditlerle karşı karşıya geldiğini görmüş. Buna rağmen aynı oranda ( yüzde 35) yetişkinin çocuklarını korumak için hiçbir şey yapmadığı görülüyor. Ayrıca yüzde 60‘ı da İnternetin çocuklarının sağlığını veya mutluluğunu bir şekilde etkilediğine inanıyor.

    Ebeveynlerin üçte biri ( yüzde 32) çocuklarının çevrimiçinde gördükleri veya yaptıkları üzerinde kontrolü olmadığını hissederken yaklaşık üçte ikisi (yüzde 70), çocuklarıyla İnternet tehditleri konusunda konuşmaya zahmet etmiyor. Önlem alındığında da genellikle önemli ölçüde etkisiz şeyler üzerine odaklanılıyor: örneğin yüzde 34’ü, çocuklarının browser (tarama) geçmişini kontrol ettiğini söylüyor; ancak bu aşamada hasarın büyük bir kısmı zaten meydana gelmiş oluyor. Sadece dörtte biri (yüzde 26) ebeveyn denetim yazılımı yüklemiş durumda.

    Reklam
    Reklam

    {pagebreak::2}

    Mobil telefonlar günlük hayatın bir parçası

    Kaspersky Lab Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm şunları söyledi: “Bugün birçok genç için ebeveynlerinin gözlerinden uzakta ve dışarıdayken çevrimiçi olmak için mobil telefonları kullanmak günlük hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Çalışmamız, çok sayıda anne babanın çocuklarının cihazlarda olup biten hakkında çaresiz hissettiğini gösteriyor. Ancak ebeveynlerin çocuklarını korumak için yapabileceği basit ve etkili birçok şey de var. Önemli olan ebeveyn denetim yazılımı yüklemek veya bilgisayarları evle sınırlamak gibi pratik önlemlerle çocuklarımızla potansiyel tehditler ve bunlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında konuşmaları birlikte yapmaktır.”

     

    Reklam
    Reklam

    {pagebreak::3}

    Kaspersky Safe Kids, çocuklarını tehditlere karşı koruyup Windows, Mac OS X, iOS ve Android cihazlar üzerindeki etkinliklerini kontrol etmek isteyen ebeveynlerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Kaspersky Lab yazılımı sadece çocukları web siteleri ve uygulamalardaki uygunsuz içerikten korumakla kalmaz, aynı zamanda gizli bilgileri ifşa etmelerini de engeller ve ebeveynlerin çocuklarının internet özellikli cihazlarda harcadıkları zamanı yönetmelerine yardımcı olur. Çocuklara karşı çevrimiçi tehditler ve çocukların nasıl korunması gerektiğiyle ilgili tavsiyeleri Kaspersky Lab’ın eğitim portalında bulabilirsiniz.

    :: Sizce internet çocukları gerçekten tehdit ediyor mu? 

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. SDN Okuru

      Xperia m5 e 5.1 1 geldi nerdr haber. Geç kaldınız geç

    2. SDN Okuru

      Xperia M5 5.1 geldi güncelliyorum inşaallah sorunlar giderilmiştir.

    3. SDN Okuru

      Bırakın şimdiki zamane çocuklara istedikleri şekilde istediği aktiviteyi yapsın. Bizim geçmişte yaşayamadığımız çocukluğu onlar yaşasın.

    4. SDN Okuru

      kardaş ben bile kendimi koruyamiyrem. Her girdiğimde şeytan yanimda

    5. SDN Okuru

      ebeveyn tarafından güvenlik sağlanırsa sorun olmaz…

    6. SDN Okuru

      Ben 18 yaşındayım evdekileri siber zorbalıktan koruyan kişi benim

    7. SDN Okuru

      Küçük bir çocukken çok mutluydum hep dışardaydım ve çok eğleniyordum. Ta ki babam bize bilgisayar alana kadar . O güne nalet olsun. O günden sonra dışarıda mahalledeki arkadaşlarımla futbol oynamak yerine fifa oynama başladım ve neredeyse dışarı hiç çıkmıyordum. Sonra başka oyunlar falan derken bilgisayara ve internete bağlandım. Dışarıda harika bir gerçeklik varken ben evimde bilgisayar başında sanal bir mekanda yaşıyordum. Şimdi eskisi kadar bağlı değilim çok Şükür ama keşke bilgisayarla hiç tanışmasaydım daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

    8. SDN Okuru

      Güncelleme yeni geldi anca

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap