İnsansız hava araçları hızla yaygınlaşmaya devam ederken, karşımıza birbirinden ilginç örnekler çıkmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Swiss Federal Institute of Technology‘nin üzerinde çalıştığı bir quadcopter, yani dört kanatlı bir insansız hava aracı. Bu ilginç cihazın öne çıkan özelliği ise katlanabilir bir yapıda olması ve cebe dahil girebilecek şekilde üretilmesi.
Uçuş sonrasında istenildiği takdirde kanatlarını katlayarak boyutlarını iyice küçülten bu dikkat çekici insansız hava aracı, havalanırken de geliştirilen sistem sayesinde gerçek boyutlarına ulaşıyor. Bu süreçte rotor (döneç) kısımları dönüş sayesinde momentum sağlayarak kanatların açılmasına olanak veriyor.
Geleceğin casusluk sistemi
Origami yapısı sayesinde boyutları iyice küçülen quadrocopter, geleceğin güvenlik sistemleri ve hatta casusluk faaliyetlerinde dahi kullanılabilecek sistemlerin önünü açıyor. Hükümetlerin askeri amaçlar için destek verdiği bu tip projeler sayesinde gelecekte çok daha şaşkınlık verici insansız hava araçları göreceğiz gibi.
Sistemin doğal felaket durumlarında kurtarma ve tespit çalışmalarında da kullanılabileceğini eklemiş olalım.
#video_8813#
:: İnsansız hava araçları geleceğin olmazsa olmazına dönüşür mü?
Bu tarz teknolojilere Türkiye kullanım ve üretim olarak ne yazık ki çok uzak. Oysaki inanılmaz kullanım amaçları olan bir teknoloji.
Hobi olarak çok güzel bir teknoloji
ıstırırım böyle teknolojik aletleri
habere bi kategori ekleyinde ana sayfada düzen bozmasın 😀
Yazılım ve donanımda hızla ilerleyecegimizi düşünüyorum.
çok seviyorum böyle kendim gibi küçük ama işlevsel aletleri. İsviçre çakısı gibi maaşallah. Şaka bir tarafa gelecek öngörüm microdoroid lerden jumbodroid lere kadar çok geniş yelpazede kullanılacakları. TAI bunun bir ambulansını yapsa para ya TUSAŞ der. Sıcak savaş bölgesinden yaralı veya asker çıkartmak dan araç ve asker sevkiyatına kadar çok geniş kabiliyetleri olan bir alet. Microdroidler de istihbarat ve hava aracı düşürmek de kullanıla bilir. İnsan şeytanlık düşünmesin. Şeytanla saraya gireceksen kaşığın biraz uzun olacak derler.
Bida havasız insan aracı var oda 500T körüklü katlanıyor da 😀