Kickstarter‘a 21 Temmuz’da giren Superbook projesi, bir ay sonunda tam 2.952.508 milyon dolar toplayarak rekorları alt üst etti. 16.732 kişinin destek verdiği proje vaat ettiği yetenekle önümüzdeki yıllara damga vurmaya hazırlanıyor.
5 Dolarlık Bilgisayar: Omega 2!
99 dolarlık başlangıç fiyatından satılacak olan Superbook’un böylesine büyük bir ilgi görmesini sağlayan şey ne? Ultrabook’lara alıştık ama nedir bu uygun fiyatla gelen bilgisayar?
Superbook geniş ekrana sahip akıllı bir laptop. Klavyeye, touchpad’e, sekiz saat üzerinde pil ömrüne ve telefon şarj edebilme özellikleri ile dikkat çekiyor.
Ama asıl önemli özelliğiyse şu: Herhangi bir Android akıllı telefonu Superbook’a bağladığınızda telefonunuzu tamamen bilgisayara optimize ediyor ve tüm uygulamalarınızı ve kalan her şeyinizi bilgisayar üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
#video_12888#
Superbook Sistem Özellikleri
Ekran: 11.6 LCD ekran 768p/1080p seçenekleri
Boyut: 19.3 cm x 28.7 cm x 1.8cm
Ağırlık: 0.9kg
Type-C ve Micro-B desteği
Android’e özel tuş takımı
İşte olay bu kadar basit. sadece bir bilgisayara telefonu bağlayıp, telefon ve bilgisayarı rahatça kontrol edebiliyorsunuz. Böylece hemen zamandan kazanıyorsunuz hem de işlerinizi yaparken istediğiniz uygulamaya bilgisayar üzerinden erişebiliyorsunuz.
50 bin dolar hedefiyle yola çıkan Superbook’un şu an geldiği nokta gerçekten büyüleyici. Ürünün Şubat 2017’de dağıtıma girmesi bekleniyor.
:: Teknolojik olarak önemli bir kapıyı aralayan Superbook hakkındaki düşüncelerinizi alalım.
Kickstarter kampanyası bittikten 8 gün sonra değilde kampanya devam ederken bilgi verseydiniz de bizde destekleseydik?
Kampanya bitsemeseydi sanki para vericektin. Hey allahim. tesekkurler bilgi icin
Kendi islemci gpu vb uniteleri yok demi cihazin yanlis mi anladim.androidi ekrana ve pile baglamis oluyoruz kisacasi dogru mu
siz alıp test etsenizde neyin ne olduğunu görsek 😀
Tam 2.952.508 milyon dolar..
bu aleti özel kilan nedir ki.teli laptopa baglayacagima laptopu kullanirim, diye cilginca düsünüyorum
microsoft tarafının da böyle bir projesi var, türkiye'ye gelmedi ama hasber kader o da güzel proje. bence bu da çok tutar. çoğumuz için kişisel bilgisayar vazgeçilmez ama kimileri için de kesinlikle opsiyonel. sadece geniş bir klavye ihtiyacında bilgisayara ihtiyaç duyan çok kullanıcı var. özetle güzel proje. satar da.
windows telefonlar zaten bu ise girmisti. yani fikir yeni degil ama android in yaygin kullanildigi dusunuldugunde mantikli. 99 dolardan cikarsa cok rahat satis yaparlar ancak alanlar 2 gun sonra bikip kullanmayi birakirlar. neden, cunku hali hazirla ortamala bir telefonu olan hemen herkesin tasinabilir bir bilgisayari da var. kimse attan inip essege binmek istemez 🙂 sonuc olarak iyi satar ama urun tutmaz. yani fazla omurlu olmaz…
sayın SDN ekibi haberi yaparken yanlış yapmışsınız. cihazın kendi işletim sistemi yada işlemcisi yok. android telefonu bağladığınızda, telefonu laptopa dönüştürüyor, tıpkı microsoftun dock gibi. yani cihaz sizin telefonunuzun işlemcisini ve ram ini kullanıyor. yani amaç telefonu bilgisayardan kontrol etmek değil. cihaz sadece size klavye mause ekran ve batarya sunuyor. Andromium OS u telefonunuza yüklüyorsunuz ve cihazda kullanıyorsunuz. bu luncherı telefona yükledikten sonra bu cihaza da gerek yok klavye mause ve monitöre bağla aynı şey.
Bunu android olarak ilk Motorola yapti hemde yillar once:) 90$ a notebook unitesini satiyorlardi.
harika. ana hammaddesi plastik olduğu için mantıklı olan fiyat bu.
Kıckstarter fıkrı olan ancak parası olmayanların rustlerını ıspat ettıklerı ve tekellerın tıranların korkulu ruyası ulkemızdekı algı ne yaparsan yap begenmezuk ıstemezuk kafa yapısının degısmesı sart turkıye fıkır ımhası yapan bır ulke ne yazıkkı bakın yorumlara adamlar2 mılyon$ ustunde bagıs toplamıssa ve destek gomusse ıttıfakla deateklenmıstır bızım nato kafa nato mermerler hala aynı degısmezler sırf ınat ıcın gene desteklemezler
içinde androidmium os var google playden indirebilirsiniz