Reklam

Teknolojiyi Anlayın, Milyar Dolarlık Olun!

2
Reklam

İdeal aksiyon zamanı size ne anlam ifade ediyor? Biraz daha yerelleştirirsek harekete geçme zamanı olan ideal aksiyon zamanı, bir fikrin yeterli yaygınlığa ulaşma süreciyle, alternatif stratejik fikirlerin azalma süreciyle kesiştiği noktada karşımıza çıkıyor.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları sayesinde, yeni fikirler Türkiye’nin her yerinde!

12 Kasım tarihinde Bursa’da düzenlenen ve bizim de katıldığımız Türkiye Teknoloji Buluşmaları, yine pek çok önemli konuğa ve konuya sahne oldu. 

Turkcell’den Engin Çomakçı ve Özlem Arın başta olmak üzere; bulundukları sektörde başarılı konuma sahip firmaların kurucuları ve yöneticilerinin konuşma yaptığı Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın Bursa ayağında, mobil teknolojiler ve mobil teknolojilerin yarattığı fırsatlar öne çıktı.

Reklam

İşte bu noktada Türkiye Teknoloji Buluşmaları oldukça önemli. Bu etkinlikler sayesinde, yeni fikirlerle ve sektörün önde gelen isimleriyle, Anadolu insanı da bir araya geliyor ve yeni fikirleri de onlardan alabiliyor.

Artık aksiyon zamanı

Yazımızın başında bahsettiğimiz konumuza devam edebiliriz. Çünkü Bursa’daki en heyecanlı sunum, artık doğru zamanın geldiği yönünde olan Engin Çomakçı’nın sunumuydu.

Eskiden Türkiye’de çok sık kullanılan bir tabir vardı. Un var, şeker var, helva yapan yok.

Mobil ekosistem 2007 yılından günümüze oldukça oturmuş ve olgunlaşmış durumda. İnsanlar bir günde ortalama televizyona 110 dakika bakarken, mobil cihazlara 177 dakika bakar olmuşlar. Ülkemizde pek çok yatırım için yeterli teknolojik alt yapı da mevcut. 

O zaman artık ideal aksiyon zamanı geldi. 

Engin Çomakçı’nın sunumundaki bir diğer ilginç detay ise ideal aksiyon zamanıydı. Fikrin yaygınlaşması, alternatif fikirler ve zaman grafiğinin şu an tam kesiştiği bir dönemdeyiz. Yani iyi bir fikriniz varsa, şimdi aksiyon zamanı!

Milyar dolarlık şirket olmak için 80 yıl beklemeye gerek yok!

Turkcell Mobil Servisler ve M2M Müdürü Engin Çomakçı, hazırladığı dikkat çekici sunumda, artık şirketlerin yeni teknoloji fırsatını kullanarak çok daha hızlı büyüdüklerini bizlere çarpıcı bir şekilde anlattı.

Harley Davidson = Slack?

Motor kullanmayı sevsek de sevmesek de Harley Davidson markasını hepimiz biliyoruz. Motorları ve aksesuarlarıyla global olarak uzun bir süredir hayatımızda olan Harley Davidson ile, iş yönetimi ve iletişim programı Slack nasıl eşit olabiliyor diyebilirsiniz. 

Engin Çomakçı’nın yaptığı sunum, yeni mobil teknolojilerin açtığı fırsatlar iyi değerlendirildiği zaman, 1 milyar dolar değerine ulaşmak için çok da beklemememiz gerçeğini bizlere söylüyor.

Aşağı yukarı 1 milyar dolarlık marka değeri olan ve bu değeri 88 yılda elde eden Harley Davidson’ın karşısında, 1 sene içerisinde yepyeni bir uygulama 1 milyar dolarla çıkabiliyor. 

İşte artık bu yüzden zaman, harekete geçme zamanı. Eğer sizin de dünyaya yeni bir şey getirecek fikriniz varsa, dünyada en iyisi olmaya, milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmaya çok da uzakta değilsiniz.

:: Türkiye’de sizce dünyayı peşinden sürükleyecek bir mobil fikir ne zaman çıkar?

2 Yorum

  1. Birisi 88 yıl daha milyar değerler edecek diğeri 2-3 yıla kalmaz milyar değer edeceği şüpheli. Gaza getirici bir karşılaştırma ama tamamen doğru olduğunu düşünmüyorum.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version