Günümüz internet çağının en tehlikeli unsurlarından biri olan siber saldırılar, firmaların milyonlarca dolar zarara uğramasına neden olabiliyor. Bu saldırılar devlet kısmında ise, gizli belgeleri ortaya çıkararak ülkeler arası krizler yaşanmasına sebep oluyor.
2016’nın En Önemli Güvenlik Tehditleri
Siber saldırılar konusunda tedbir almak isteyen bazı ülkeler yıllar önce devlet bünyesinde özel ekipler oluştururken, ülkemizde de ciddi adımlar atılmaya başlandı.
Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı ile Ciddi Adımlar Atılıyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı bu konuya verilen önemi gözler önüne seriyor.
Bu plan kapsamında siber güvenlik konusu, milli güvenliğe entegre edilerek özel bir güvenlik bütçesi oluşturulacak. Siber güvenlik konusunda yetkin personeller istihdam edilerek etkin bir mücadele yürütülecek.
İklimlendirme, iletişim ve enerji gibi destek sistemlerine yapılacak olan siber saldırılar ile güvenliği test edilecek. Ayrıca, kurumların sızma testlerini yaptırması zorunlu hale getirilecek.
Bu planda yer alan en önemli madde ise, internet trafiğinin yurt içinde kalmasına yönelik adımların atılacak olması. Siber suçlara karşı hukuki ve idari yaptırımların yeniden belirlenmesini de kapsayan plan, sadece bunlarla sınırlı değil.
Yerli işletim sistemi Pardus, gizliliğin en üst düzeyde olduğu devlet kurumlarında tekrar kullanılmaya başlanıyor. Güvenlik konusunda profesyonel destek almak için siber güvenlik alanındaki firmalar, akredite edilerek kamunun sadece akredite olmuş güvenli firmalar ile çalışması sağlanacak.
mesai 9 5 mi?
kendi işlemcimizi yapmak lazım. sadece yazılım yeterli olmaz
Milli pc lazım arabadan önce
Bunlar anca millet hangi adult siteye giriyor onu öğrenip kapatmaya yarar. 😀
Pardus ta şuanda güvenlik 0 "SIFIR". Sen git debian üstüne pardus logosu yapıştır, gel sonra yerli de. Yersen.
Bu konuda Türkiye çok geç kalmış
Geçde olsa yararli
AYT zaten koruyor
gov.tr uzantılı domainler neden tek bir serverda barındırılmıyor. Her kurum kendi alt yapısını oluşturuyor kaynaklarımızı boşa sarfediyoruz. Ülke olarak sadece kabinetini yapabildiğimiz sistem odalarını tek bir merkezde toplamak çok mu zor acaba ?