Reklam

Xeon İşlemcili Yeni Lenovo ThinkPad!

13
Reklam

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil Intel Skylake işlemci ailesinin duyurulmasının ardından, mobil alanda ilk Skylake mimarisi taşıyan notebook modelleri, Lonovo’dan ThinkPad P50 ve P70 modelleri ile geldi. Üstelik Workstation yani İş İstasyonu kategorisinde yer alan ThinkPad P50 ve P70 notebook modelleri, güçlü donanımsal detayları ile mobil Workstation kategorisinde zirveye oynamayı hedeflemiş.

:: Yeni Microsoft Surface Pro 4, Skylake işlemciler ile gelebilir!

Lenovo’dan P50 ve P70 Mobil Workstation modelleri!

Öncelikle kısaca açıklamak gerekirse Workstation yani İş İstasyonu isimli bilgisayar kategorisi, yoğun iş yükü gerektiren mühendislik ve mimari tasarımla uğraşan kimseler için hazırlanan bilgisayar sistemleri için kullanılıyor.

Son dönemlerde mobil Workstation ürünlerine ara ara rastlamak mümkündü. Ancak Lonovo’nun yeni P50 ve P70 modelleri, ciddi anlamda taşınabilirlik ve işlem gücünü bir araya getirmeyi başarmışa benziyor.

Reklam

Lenovo ThinkPad P50 ve P70 Teknik Özellikleri!

Yeni Lenovo ThinkPad P50 ve P70 modellerinin, Intel Skylake yani 6. Nesil Xeon işlemcileri taşyacak ilk notebook modelleri olacağını belirtmiştik. Xeon işlemcilerin yanında Lonovo’nun iddiasına göre söz konusu bu ürünler, Dünya’da bir ilki daha taşıyor. Zira Lenovo ThinkPad P50 ve P70 modellerinde 64 GB Ram desteği sunulmuş. Lonovo’nun iddiasına göre 64 GB RAM desteği, mobil Wordstation ürünleri için bir ilk oluyor.

Buna ek olarak P50 ve P70, 4K yani Ultra HD çözünürlüğe sahip dokunmatik ekran, Thunderbolt 3 ve 2 adet USB-Type C giriş portunuda, üzerinde taşıyor. Öte yandan 1TB kapasiteye varan SSD seçenekleri de, kullanıcıların tercihine bırakılmış.

Tüm bu özellikler, Lenovo ThinkPad P50 ve P70 ile taşınabilir odaklı tutulmaktan da geri kalmamış. Zira 15,6 inç ekran büyüklüğü ile P50, 2.54 kg ağırlığındayken, 17 inç ekran boyutuyla P70 modeli de 3,44 kg ağırlığa sahip.

İşletim sistemi tarafında Lenovo, P50 ve P70 modelleri için Windows 10/8.1/8/7 veya Ubuntu versiyonlarını da kullanıcıların tercihine bırakılan detaylardan olmuş. Zira söz konusu Workstation olduğundan, uygulamaların Windows veya Linux sürüm desteği kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Son olarak fiyat noktasına değinmek gerekirse Lenovo ThinkPad P50 1,600 Dolar, P70 ise 2,000 Dolar etiketleri ile Amerika pazarında yer bulacak.

:: Yeni Lenovo ThinkPad P50 ve P70 modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Mobil İş İstasyonu kategorisinde, kullanıcıların ilgisini çekebilir mi? Ülkemize gelirse, tercih etmek ister misiniz?

13 Yorum

  1. Bu bilgisayar bir oyun canavarı. Fakat Desktop Intel Zeon Laptoplara koyulan Intel Xeon'nun güçleri aynı mı? Kim bilir.

  2. Su sag tarafta duran numerik klavye olmasa bilgisayar cok iyi de. Numerik klavyelerin tasinabilir bilgisayarlarda bende bir iticiligi var. Hic sevemedim bu yeni tasasimlari…

  3. windows 10 stabil olmadikdan sonra ne yapayim ben 64 gb-ı…Zaten ben 16 gb ramlik Lenovo kullaniyorum ara sıra takilmalar oluyor

  4. Eren Ertem beyi nitelikli doyurucu yazilarindan dolayi kutluyorum. Her haberi ilginc ve cok daha onemlisi reklam kokmuyor. Burcu burcu reklam kokan diger shiftdelete haberlerinden bezmi alem olmusken Eren bey tekrar bu sitenin takip edilir degerde oldugunu bize gosterdi. Kutlarim.

  5. Dokunmatik ekran ve 4K cok basarili ama 4K cozunurluk grafik islemciyi zorlamaz insallah. Lenovo guzel urunler cikartiyor.

  6. Sanırım donanım üreticileri Intel den sikilip daha güçlü CPU arayışına girince Apple bunlardan badi çeken Intel den güçlü bir hamle geldi. Intel yıl larca bizi oyaladi. Intel çekirdek mimarisi baştan teknik olarak sakat doğmuştu yıllarca zincirleme bu sakatlık surdu gitti. ARM mimarisi CPU lar Intel i gerçekten sarstı. İnsanlar gerçek performans görmek istiyorlar xeon şimdiye kadar yaptığı en iyi CPU sonunda bunu ana makinelerden notebook indirgemesi iyi bir gelişme, zaten 2 yil daha devrimsel bir cikis yapamazsa sonu Nokia gibi birileriyle el sikismakla bitebilir.

  7. Ülkemizde öyle çok yancı var ki en basit şeylere bile dünyanın parasını veriyoruz. Buna da uzaktan bakarız arkadaş vatandaşı soyanlar sağolsun ya hak. Ok gitti…

  8. thinkpad E520 kullanıyorum 2010 da aldım yok böyle bir bilgisayar klavyesine hasta olduğum için almıştım, meğersem içi dışından güzelmiş gerek tasarım gerek performans 10 üzerinden 1000 yıldız veririm şu an ücretsiz windows 10 pro yüksletmesinide aldım, mis gibi ne sesi ne ısınması hiçbir kötü yanı yok verdiğim paraya helal olsun, ortasında ki thinkpad in karizması yeter, artı bugüne kadar hiçbir bilgisayarda görmediğim birşey yapmışlardı iki tane ram slotundan birine 4gb ram takmışlar ve diğer slotu boş bırakmışlardı, diğer bilgisayarlar 2+2 olarak slotlarını doldururken lenovo nun böyle birşey yapması her türlü takdiri hak ediyor. diğer slota da 4gb lık bir ram taktım ve bilgisayarım 8gb oldu. tek sıkıntısı 2012den beri ekran kartı güncellemesi yayınlamamış olmaları, amd nin kendi sitesinden indirdim ama uyumsuzluk oldu maalesef. bu arada lenovo p70 telefonu da 799 tl ye aldım 5 aydır kullanıyorum gerçekten ne kadar anlatsam yetmez, donmayan takılmayan sarjı bitmeyen kaya gibi süper bir telefon. lenovo da şaşmam artık.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version