Mozilla Firefox’un birçok farklı özelliğine ve konforuna(aynı zamanda yavaşlığına) alıştıktan sonra Google Chrome‘a geçmek, bazı kullanıcılara uzun bekleme süreleri pahasına zor gelebilir.

Eğer Firefox’a artık gücü yetmeyen bir bilgisayar kullanıyorsanız veya bir başka sebepten Google Chrome tarayıcısına geçme ihtiyacı duyuyorsanız, Chrome deneyiminizi de Firefox kadar kaliteli hale getirecek 10 tavsiyemiz var size:

1 – RSS Desteğini Artırın

Chrome kullanırken RSS beslemelerini tespit edip, üçüncü parti bir okuyucu ile abone olmak ister misiniz? Bu sayfadaki “Detect Feed” linkini yer imlerinize kaydedin.

Ardından internette gezdiğiniz herhangi bir sayfada RSS beslemelerini tek tıklamayla bulup, Google Reader ve Newsgator gibi dokuz farklı okuyucu ile abone olmanız mümkün.

{pagebreak::2. Adım}

2 – Parolalarınızı Güvence Altına Alın

Şimdilik kayıtlı parolalarınızı şifrelemeyen Chrome, aynı zamanda bunları diğer kullanıcılardan koruyan bir ana şifre sistemine de sahip değil. Bunun için daha önce incelediğimiz KeePass programını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

{pagebreak::3. Adım}

3 – Sosyal Yer İmleri Ekleyin

Henüz eklenti desteği içermese de, bookmarklet desteği sayesinde birçok imkanı sunan Chrome’da Digg, Twitter ve ShareThis gibi sosyal ağ kullanımı için aşağıdaki adreslerde yer alan bookmarklet‘ları yer imlerinize eklemenizde fayda var:

ShareThis
Digg
Sayfayı Twitter’da Paylaşın
Twitter Durumunuzu Hemen Güncelleyin

{pagebreak::4. Adım}

4 – Yer İmlerinizi Senkronize Edin

Chrome’u birden fazla bilgisayarda kullanmayı düşünüyorsanız, yer imlerinizi aynı düzende tutmak zorluk çıkarabilir. Favorilerinizi online olarak kaydetmek için Google hesabınızı kullanarak, bu sayfanın en altındaki bookmarklet’i yer imleri çubuğuna ekleyerek, Google yer imlerinize tek tıkla erişebilirsiniz.

{pagebreak::5. Adım}

5 – İstenmeyen Reklamları Engelleyin

Firefox’ta en çok kullandığınız özelliklerden biri can sıkan reklamları engellemek ise, Hostsman ile Google Chrome’da da reklamlardan kurtulabilirsiniz.

Kurulumun ardından Hosts -> Check for Updates kısmına girip MVPS Hosts, Mike’s Ad Blocking Hosts ve Peter Lowe’s AdServers List seçeneklerini eklemeniz yeterli.

{pagebreak::6. Adım}

6 – Fare Hareketlerini Kullanın

Firefox’ta yer alan fare hareketlerini Chrome’da bulamadıysanız, daha genel bir yazılım olan sistem dostu ve kişiselleştirilebilir gMote aracını buradan indirip kullanabilirsiniz.

{pagebreak::7. Adım}

7 – Chrome Temanızı Değiştirin

Firefox’un görüntüsünden sıkıldığınızda tek yapmanız gereken yeni bir tema seçmek. Ne yazık ki Chrome‘da bu özellik olmadığından, birbirinden ilginç ve ücretsiz Chrome temalarını bu adresten edinebilirsiniz.

{pagebreak::8. Adım}

8 – Beyaz Bir Sayfa Açın

Her yeni sekmede en çok ziyaret edilen sayfaları görüntülemek istemiyor musunuz? Adres satırına about:blank yazın ve bu adresi yer imlerine ekleyin. Bundan böyle yeni ve temiz bir sekme açmak için tek ihtiyacınız Ctrl+Shift tuşlarına basılı tutup bu yer imine tıklamak.

{pagebreak::9. Adım}

9 – Chrome’u Anonim Kullanın

Google Chrome’un her ayrı kurulumu, sizi tanımlamak için özel bir kimlik belirleyici içerir. Ancak Chrome’un çalışması için bu araç gerekli değildir. Eğer paranoya sahibi bir internet kullanısı iseniz, bu adreste yer alan UnChrome ile sanal kimliğinizi sıfırlarla doldurabilirsiniz.

{pagebreak::10. Adım}

10 – Güncellemeleri Takip Edin

Henüz yeni bir tarayıcı olan Google Chrome için geliştirme aşaması hızla devam ediyor. Rakipleriyle arasındaki birçok açık, Chrome 2 uyumlu sürümde kapatılacak.

Eğer bu gelişmeleri görmek için sabırsızlanıyorsanız, yeni nesil Chrome‘a geçiş yapmak için Channel Changer aracını indirip, Dev ya da Beta kanallarında testlere katılabilir, yeni özellikleri ilk deneyenler arasına girebilirsiniz.

:: Google Chrome’a başka ne özellikler kattınız?

Bilgi İçin : Google Chrome