Intel, mobil pazar için sekiz yeni Comet Lake işlemcisini duyurdu. Bu yeni işlemciler dizüstü bilgisayarlar için U ve Y Serisi modellerde ve 2’si 1 arada tasarımlarda gelecek ve 10. Nesil Çekirdek serisine girecek. Intel Comet Lake işlemcileri tüm detaylarıyla karşınızda…
GTX 1650’li Excalibur G770 inceleme
Kendi isteklerimize göre konfigüre edip sipariş ettiğimiz oyuncu notebook'u Excalibur G770 inceleme videosuyla karşınızdayız. Bakalım GTX 1650'li Excalibur G770 oyunculara neler sunuyor?10. Nesil Intel Comet Lake işlemcileri tanıtıldı!
Intel, mobil işlemciler için sekiz yeni modelini daha tanıttı. Dizüstü bilgisayarlar için sunulan yeni işlemciler U serisini dört çekirdekten altıya, Y serisini ise iki çekirdekten dörde artırıyor. U serisi modeller ayrıca LPDDR4X desteğiyle de karşımıza çıkıyor.
14nm Comet Lake işlemciler yaşlanan Skylake mimarisi ve 9.5 nesil grafikleriyle birlikte geliyor. Bu yeni 10. Nesil işlemcilerin tümü, Ice Lake’in 10nm işlemini değil, Intel’in 14nm’lik işlemini kullanıyor. Kısa süre önce paylaşılan 10nm’lik Ice Lake işlemci ile yeni 14nm’lik Comet Lake serisi arasındaki temel fark ise nm miktarı düştükçe işlemcinin yaydığı ısı ve harcadığı enerji de düşecektir. Bu durum da işlemcideki çalışmayı birebir etkiliyor. Aslında aralarındaki temel fark bu olarak gözükse de, tabii ki bazı özellik farkları da bulunuyor.
10. Nesil Intel Comet Lake işlemcilerinin özellikleri
Intel bugün tanıttığı 10. nesil mobilite işlemcilerini 6 çekirdeğe ve 12 parçacığa kadar ölçeklendirerek Comet Lake serisi ile 4.9GHz turbo hıza ulaşabilmeyi hedeflemiş. Tüm seri U Serisi ve Y serisi işlemcilerden oluşuyor. Bunlar, Core i3-10110U’ya kadar olan Intel Core i7-10710U’yu içerirken, Y serisi ise Core i3-10110Y’den, Core i7-10510Y aralığına sahip.
Intel’in 10. Nesil Comet Lake işlemcilerinin özellikleri detaylı bir şekilde görseller de olsa da ana özelliklerine odaklanmak gerekirse, yeni işlemci ailesi Intel 400 serisi yonga setini temel alıyor. Wi-Fi 6 ve LPDDR4x ve Thunderbolt 3 özelliklerin yanı sıra Intel Optane Memory desteği de sunuyor.
U serisi ve Y serisi arasındaki en büyük fark, U serisinin ince notebooklar için tasarlanmasıdır. Y serisi ise 4.5W ile 9W arasında herhangi bir yerde çalışabilen ultra düşük güç serisidir. U serisi için yapılan işlemler sırasında açığa çıkan ısıyı birim zamanda dağıtma gücü olan TDP 15W veya 25W olarak da yapılandırılabiliyor. Ayrıca yeni işlemcilerle önceki nesle göre yüzde 16‘lık bir performans artışı ve yüzde 41‘lik ise verimlilik artışı sağlanmış.
Daha 9. nesili görmedik dayı . Bu nasıl hızdır yav.
İntel’in işlemcilerini ezberlemek formül ezberlemek gibi. Anlaması gerçekten zor. İnsan biraz anlaşılır yapar. Hele o 1 ay önce tanıtılan modeller vardı, laptop için sanırım. Onlar karmakarışık zaten.
“Kısa süre önce paylaşılan 10nm’lik Ice Lake işlemci ile yeni 14nm’lik Comet Lake serisi arasındaki temel fark ise nm miktarı düştükçe işlemcinin yaydığı ısı ve harcadığı enerji de düşecektir” cümle düşüklüğü var sanki.
Bu çekirdek muhabbeti 3d çizim-render işleri yaparken çok önemli oluyor. Ki zaten kral AMD dir
Ben render isleri icin intel ve nvidia kullaniyorum 15 yildir gayet memnunum, fakat bu u serisi islemciler render isleri icin alinmis, piyasada tek microsoft surface book 2 15 inc olani var gtx 1060 nvidia dedicated kart ile geliyor, tek onu alirim fakat oda 3000 euro yada dolar.
İ9 yok mu 10. Nesil
Yeni nesil 10nm !!!