Akıllı telefon sektörü, bugüne kadar birçok farklı telefon modeline sahne oldu. Birbirinden farklı ve gelişmiş özelliklere sahip cihazların sayısı artmaya devam ediyor ancak bu cihazların neredeyse hiç birinin bataryası ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor.
Çinli akıllı telefon üreticisi Oukitel, Haziran ayında yeni bir Android cihazı satışa sunmaya hazırlanıyor. “Kral olmak için” sloganıyla satışa sunulacak K10000 Pro, 10 bin mAh batarya ve 3 saate tam şarj özelliğiyle birlikte geliyor.
Bu cihaz her ne kadar “Kral olmak için” gibi iddialı bir sloganla satışa sunulacak olsa da özelliklerini duyduktan sonra pek “Kral” gözüyle bakılmayacak gibi.
Üretici Outkitel, geçtiğimiz yıllarda bu cihaza benzer K10000 adlı bir akıllı telefonu satışa sunmuştu. Yani K10000 Pro, önceki cihazın bir üst modeli gibi düşünülebilir.
10000 mAh batarya, diğer akıllı telefonlar düşünüldüğünde oldukça büyük. Örneğin Asus Zenfone Max 5000 mAh, Google Pixel XL 2450 mAh, Galaxy S8+ ise yalnızca 3500 mAh.
Ayrıca K10000 Pro diğer akıllı telefonların yanında oldukça ağır da kalıyor. 292.5 gram ağırlığa sahip cihaz, 188 gram olan iPhone 7 Plus’tan neredeyse bir buçuk kat daha ağır. Peki, Oukitel K10000 Pro’nun özellikleri neler?
10000 mAh bataryalı Oukitel K10000 Pro özellikleri
Öncelikle cihazın ülkemizde satışa sunulmayacağını belirtelim. K10000 Pro oldukça gelişmiş bir bataryaya sahip olsa da diğer özellikleri bakımından rakiplerinin epey gerisinde kalacak gibi görünüyor.
5.5 inç 1080p Gorilla Glass ekran ile gelmesi beklenen cihazın, 3 GB Ram ve 32 GB depolama alanı olması bekleniyor. Ayrıca cihazın MediaTek’in 8 çekirdekli 1.5 Ghz işlemciden gücünü alacağını belirtelim. 3 saat gibi 10000 mAh için oldukça kısa bir sürede tam şarj olması ise en büyük avantajı gibi görünüyor.
Her ne kadar yukarıda bahsettiğimiz özelliklerin doğruluğu henüz doğrulanmamış olsa da cihazın muhtemelen bu özelliklerle gelmesi bekleniyor.
K10000 Pro, düşük gücü göze alındığında günlük kullanım için pek uygun görünmese de kamp veya uzun yolculuklar gibi durumlarda 10000 mAh bataryasıyla oldukça iyi iş çıkaracağı düşünülüyor.
::K10000 Pro ülkemizde satışa sunulsaydı tercih eder miydiniz?
Google Pixel 2450 mah, galaxy s8 ise yalnızca 3500 mah 🙂 Iphone ise dünya çapında eşi benzeri olmayan batarya deneyimi ile 2900 mah falan da yazsaydınız 🙂
pixel xl 3450 degil mi?
Bir telefonun donanım kısmı ne kadar güçlü olsada,batarya performansı düşük ise o donanım seni mutlu etmez.Asus zenfone 5 kullanicisiyim oyun oynamadan sosyal medyada %0 parlaklık ile dolaşıyorum uçak modunda ve sadece wi-fi acik,buna rahmen 2 buçuk saatte %100 şarj %1 e iniyor,asus zenfone 5 çok stabil fakat sırf batarya konusu olduğundan fırlatıp camını kırıp 350 tl ödeyerek tekrar yaptırmıştım içinde önemli bilgilerim olduğu için sözün özü Batarya bir akilli telefondaki en önemli odak noktası dır bence…
Sonra patlasın evi havaya uçursun!! Mevcut teknoloji ile 10.000lik tehlike!!
Uzun bir süre K10000 modelini kullandım, Hatta Tolga Cem'e de mail attım alın inceleyin diye, dönüş yaptı da ben müsait olamadım cihazı teslim etmek için.
Pil konusunda zaten devrim bir telefondu K10000, normal kullanımda 7 günü görüyordum aktif kullanımda 4-5 günü çok rahat çıkarıyor.
Performansa gelirsek, facebook, youtube veya whatsapp gibi şeylerde sizi üzmeyecek bir telefon.
Ama oyun oynamak sıkıntılı, misal veriyorum temple run hafif akıcı bir şekilde oynarken asphalt 8 tabiki kasmakta.
Onun dışında donma, kapanma gibi sorunlar yaşamadım ben.
En sevdiğim kısmı da masaya koyduğumda "abi bu ne yaa dönüşüyor mu transformers gibi falan" gibi tepkiler 😀
320 gr ağırlığı vardı K10000'in. Bunu 30 gr daha hafif yapmışlar.
Önü açık bir firma ama ROM konusunda biraz daha yolları var.
Reklamlarınız çok rahatsız edici olmaya başladı.Hergün 5 -6 sefer siteye girip bütün haberleri tek tek okuyan biri olarak siteden soğuduğumu belirtmek istiyorum.
patladı mı evi yakar bu
bundan 5 tane alıp evi aydınlatırım 50k mah ile
boşver evi sana bir şey olmasın
O telefonu neyle şarj edecez merak ediyorum
dizel jenaratörle
O telefon değil, powerbank olmuş.
evet değil mi ya yoksa?
önemli olan mah'ın çokluğu değil işlevi . hahahahha
Şu yüzyılda batarya ve sarz olayını nasil ortadan kaldiramiyorlar zaten herşey enerjinin tekamül goruntuleridir klasik teknoloji siteminde arabalarda motorların atesleme bobin sistemi paratonellerin yildirimlarin etkisiyle toprağa akis sisteminin bobinlerede bir saniyede milyonlarca akımın bobinlerden tekrar salim inin mumkunlugu arastirilyormu
yeni
Pek iyi değil bence.