1894 yılında mucit Herman Casier tarafından tasarlanan ve ard arda sıralanan fotoğrafları bir kol yardımıyla döndürerek hareketli görüntü sunmaya yarayan aygıt, Torino merkezli bir İtalyan şirketi tarafından Giphoscope adıyla yeniden üretildi.
Giphoscope‘un tanımlaması da tam olarak şu şekilde: Analog GIF makinesi. GIF formatlı görselleri hatırlıyor musunuz? Hareket eden, düşük çözünürlüklü fotoğraflar… İşte bu görsellerin yarattığı etkiyi yaratıyor bu ilginç aygıt.
Retrofütüristik
Gerek var mıydı? Bu sorunun yanıtını şirketin satış performansı gösterecek, ancak GIF formatlı görüntülere farklı bir bakış açısı getiren Giphoscope‘un dijital görüntü ve elektrik devreleri denklemi ile çevrelenmiş günümüz koşulları için sadece “dekoratif” bir anlamı olması muhtemel. Peki aygıtın detaylarında neler gizli?
Alimünyum bir çerçeve içinde, yine alimünyum dişlilerle dönen çok sayıda fotoğraf şeklindeki çalışma prensibinin motoru ise insan eli. Cihazın fiyatı oldukça yüksek; modern anlayışla tasarımlanmış, lüks evler için ilginç bir oyuncak olması bekleniyor.
Şirkete web sitesi üzerinden soru yöneltmek, bilgi almak ve sipariş vermek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
çok hoş bir haber teşekkürler
ilginç
bende bunu bekliyordum
aydınlandım
sdn gittilkçe acaip haberler yapıyor seviyorum:)
“ios vs android” haberleri bitti galiba.