“İkinci ele gücümüz yetmedi sıfır aldık!” esprisini geçtiğimiz aylarda sıkça duyuyorduk. Fakat en sonunda sıfır otomobil bulmak nispeten kolaylaştı ve 2. el otomobil piyasasında ciddi düşüşler yaşandı. Burada içten yanmalı motora sahip bir benzinli veya dizel otomobili almak kolay olabilir zira birçok şey artık halk arasında da bilinir halde. Fakat konu 2. el bir elektrikli otomobil olursa? İşte 2. el elektrikli otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler…
2. el elektrikli otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler!
2. el bir otomobil almaya karar verdiniz ve çağa ayak mı uydurmak istiyorsunuz? O zaman en çok ziyaret edilen ilan sitelerinde filtreyi “elektrikli otomobil” olarak değiştirin. Peki bu otomobili alırken nelere dikkat etmeli? Bir elektrikli otomobil ekspertizi nasıl olmalı. Bu listeyi uygulayarak kolayca almak istediğiniz 2. el elektrikli otomobil veya araçların kondisyonunu anlayabilirsiniz.
1- Boya-değişen
Öncelikle muhtemelen çoğu okurumuz bu listenin ilk başında “boya-değişen” maddesini beklemiyordu. Bir elektrikli otomobil satın alırken boya değişenin ne önemi var derseniz Türkiye gibi ülkelerde “orijinallik ve kazasızlık” algısına dikkat etmenizi öneririz. Bu algı elektrikli otomobiller için de kırılamadı.
2- Batarya
Şimdi gelelim gerçekten önemli kısımlara. İlk olarak bataryayı ele almalıyız. Zira batarya bir elektrikli otomobilin hem bataryası hem de kendisi için yarısı demek. Satın alacağınız elektrikli otomobilin bataryasının kiralık mı (bir dönem böyle bir uygulama vardı) olup olmadığını öğrenin. Ardından bataryanın değişip değişmediğini, garantisinin olup olmadığını varsa garantisinin size geçip geçmeyeceğini sorgulayın.
Ardından batarya sağlığını ve kapasitesini kontrol edin. Bitik bataryaya sahip bir otomobil satın alacaksanız otomobili satın aldıktan sonra otomobilin fiyatı kadar batarya değişimine de para harcayacağınızı unutmayın.
Daha güçlü ve sportif! Tesla Model 3 Performance geliyor
Daha güçlü ve sportif bir Model 3'e ne dersiniz? Gelen son bilgiler Tesla Model 3 Performance modelini işaret ediyor!3- Arıza kayıtları
Elektrikli otomobillerle birlikte iyiden iyiye hayatımıza giren otonom sürüşün yanında içten yanmalı araçlarda gördüğümüz arıza kaydı özelliği daha gelişmiş bir versiyon ile hayatımıza girdi. Aracın arıza kayıtlarına bakın. Ardından elektrik motorunun davranışlarına ve tepkilerine bakın. Şayet bu işlerden tam olarak anlamıyorsanız bir ele*ktrikli otomobil servisinde aracı kontrol ettirin.
4- Siz ne kadar uyumlusunuz?
Buraya kadar hep aracın kontrollerinden bahsettik. Son olarak aracı bulduysanız eviniz ve iş yerinizin çevresindeki şarj ağını inceleyin. Şayet etrafınızdaki ekosistem yetersizse elektrikli otomobil size konfordan çok zarar getirebilir.
Peki siz ikinci elektrikli loto almak mantıklı mı diye sorarken neden Toog un görsellerini kullanıyorzunuz.Buolu msuz imaj çalışması ShiftDeleteye yakışıyoe mu?!
Ne kadar alakasız bir yorum, Tesla da var görsellerde hatta piyasaya çıkacak aracı bile var . Togg ve Tesla şu an Türkiye’de en çok satan iki marka iken bu görsellerin kullanılması gayet doğal bence
Elektrikli otomobil ekonomik değil. Evden şarj edemiyorsanız km maliyeti dizelin %70’i. Evden şarj ediyorsanız, o zaman da %50’si. Ancak batarya değişim maliyeti işin içine girince bu fark ortadan kalkıyor. Ne zaman ki 1 milyon km kullanılabilen ya da garantili makul fiyatlı olan bataryalar gelir o zaman elektrikli alınır. Hidrojen motorları yolda daha mantıklı olabilir.