2014 yılının son günündeyiz. Koskoca bir yıl geride kaldı ve bizler daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iPhone ve iPad‘lerimiz ellerimizden düşürmedik. Yıl boyunca cihazlarımıza birçok uygulama yüklediysek de, bazılarını diğerlerinden daha çok sevdik. Biz de yıl boyunca beğenilen, sık sık kullanılan ve popülaritesinden bir şey kaybetmeyen uygulamaları bir araya getirelim istedik.

Bildiklerimizi hatırlamak, bilmediklerimizi keşfetmek için hazırladığımız 2014’ün En İyi iOS Uygulamaları yazımızda neler mi yer alıyor? Müzikten sosyal ağlara, video düzenlemeden üretkenliğe kadar birçok uygulama sizleri bekliyor.

İşte 2014‘ün en iyi, en popüler, en beğenilen uygulamaları…

PhotoMath

14-12/31/photomath.png 

Daha önce haftanın iOS uygulamaları yazılarımızda yer verdiğimiz PhotoMath uygulaması, 2014’ün en beğenilen uygulamalarından biri oldu. Kağıt üzerindeki matematik formüllerini fotoğraflayıp kolayca çözmeye yarayan uygulama, pratikliği ve işlevselliği ile birçok iOS kullanıcısının gönlünü kazanmayı başardı. Ücretsiz olmasıyla da kullanıcıların gözüne giren PhotoMath uygulamasını buradan indirebilirsiniz. 

{pagebreak::1}

Hyperlapse

14-12/31/hyperlapse-1419980445.png

Bu yılın ses getiren uygulamalarından biri de Instagram’in kullanıma sunduğu Hyperlapse uygulaması oldu. Zaman atlamalı videoları kolayca yaratabilmeye olanak sağlayan uygulama ile ister ön kameradan ister arka kameradan görüntüleri yakalıp, hız ayarıyla oynanarak kısa süredi time-lapse videolar yaratmak mümkün. Profesyonel fotoğrafçıların saatler içerisinde yaptıklarını dakikalara indirmeyi mümkün kılan Hyperlapse uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Xim

14-12/31/xim.png

Microsoft Reseatch tarafından geliştirilen Xim uygulaması, yılın belki de en ilginç girişimlerinden biri olarak dikkat çekti. Aynı anda birden fazla kişiye kendi mobil cihazları üzerinden slayt gösterisi yapabilen Xim uygulaması özellikle kalabalık gruplarda fotoğraf gösterimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Örneğin, bir arkadaş grubunda bir cihaz üzerindeki fotoğrafı herkesin görebilmesi için cihazın elden ele dolaşması gerekiyor. Xim ile çapraz platformda tek aygıt üzerinden tüm aygıtlar için slayt gösterisi yapmak mümkün. Böylece herkese tek tek tüm içerikleri gösterme zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Xim hakkında daha fazla detay için buradaki haberimizi okuyabilir, ücretsiz sunulan uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

{pagebreak::2}

JibJab Messages

14-12/31/jibjab.png

Yılın en geyik uygulamalarından biri sayılabilecek JibJab Messages, kendinizi eğlenceli GIF animasyonların başrol oyuncusu yapmanızı sağlıyor. Cihazınızda bulunan bir fotoğrafınızdan ya da yeni çekeceğiniz bir selfie’den yararlanarak, GIF animasyonlardaki karakterlere yüzünüzü verebilirsiniz. Hazırladığınız GIF’i Facebook, Twitter ve Messages’ta paylaşmanız da mümkün. Ücretsiz JibJab Messages uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Microsoft Office

14-12/31/office-ios-app-590x347.jpg

Her ne kadar Office dökümanlarını iOS cihazlarda görüntülemeye ve düzenlemeye olanak sağlayan çeşitli uygulamalar bulunsa da 2014 yılına kadar kullanıcıların bu konuda tatmin edici bir çözüm bulduğunu söylemek zor. Microsoft uzun bir bekleyişten sonra önce iPad için, ardından da iPhone için MS Office uygulamalarını sundu ve birçok kullanıcıyı üçüncü parti uygulama derdinden kurtardı. Yayınlandıktan sonra App Store’da hızla yükselen ve ilk 10 listesinde kendine üst sıralarda yerler bulan Office uygulamaları paket olarak listemize almanın doğru olacağını düşündük. Microsoft Office uygulamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

{pagebreak::3}

Fly

14-12/31/fly-video.jpg

iPhone’unuzda video düzenlemeye yepyeni bir soluk getiren Fly uygulaması, yılın dikkat çekici uygulamaları arasına adını yazdırmayı başardı. App Store tarafından yılın trendleri arasına girmeyi başaran Fly, birkaç adım da yaratıcı kurgular yaratmanızı ve filminizi finalize etmenizi sağlıyor. Daha önce haftanın iOS uygulamaları bölümünde de yer verdiğimiz Fly uygulaması sayesinde küçük dokunnuşlar ile videonuza resim içinde resim ekleyebilir, geçiş efekti uygulayabilir ve müzik ile sonlandırabilirsiniz. Fly uygulamasını buradan ücretsiz indirebilirsiniz. 

WeTransfer

14-12/31/wetransfer.png

iOS cihazınızdan büyük boyutlu dosya paylaşmanın kolay bir yolunu sunan WeTransfer uygulaması, sağladığı ücretsiz ama etkili çözüm ile yılın iOS uygulamaları arasına girmeye hak kazanıyor. E-posta ile göndermenin mümkün olmadığı büyük boyutlu dosyaları kolayca alıcılara iletebilen WiTransfer, 10 GB’a kadar dosya paylaşımına olanak sağlıyor. Alıcılara, dosyaları indirebileceği bir link göndere WeTransfer ile büyük dosya paylaşımı sorun olmaktan çıkıyor. Ücretsiz uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

{pagebreak::4}

Cinematic

14-12/31/cinematic.jpg

Apple tarafından hazırlanan yılın iOS uygulamaları arasında yer alan Cinematic uygulaması, kullanıcılara yönetmenlik deneyiminin kapılarını aralıyor. 6 saniyeden 60 saniyeye kadar kısa filmler hazırlamaya olanak sağlayan uygulamada gelişi güzel çekilmiş kısa görüntüler bile etkileyici bir izlenim yaratabiliyor. Bunu sağlayan ise Cinematic uygulamasının başarılı efektleri ve hızlı kurguya olanak sağlayan yapısı. Uygulamada, manuel pozlama ayarları ile tecrübe kazanabilir slow motion ve time lapse gibi efektler ile videonuzu etkileyici hale getirebilirsiniz. Cinematic uygulamasını buradan indirebilirsiniz. 

Swiftkey Keyboard

14-12/31/swiftkey-1419984753.jpeg

Apple’ın iOS 8’de üçüncü parti klavyelere izin vermesiyle birlikte App Store’a gelen çeşitli klavyeler arasında en işlevsel olanı Swiftkey oldu. 60’tan fazla dil desteği ve 30 farklı tema ile gelen Swiftkey klavye, yazma alışkanlıklarınıza göre, en hızlı şekilde sözcüklerinizlerinizi düzeltiyor. Özellikle iPhone’da alışkanlık kazandıktan sonra yazma hızını önemli ölçüde artıran çıkartan Swiftkey klavyeyi buradan ndirebilirsiniz.

{pagebreak::5}

Spotify

14-12/31/screen-shot-2014-12-31-at-021322.png

Her ne kadar 2014 yılında yayınlanan bir uygulama olmasa da, Spotify giderek artan popülaritesi, iPhone’da ve iPad’de ücretsiz müzik zevki sunmasıyla 2014’ün en iyileri listesine girmeye hak kazanıyor. Giderek artan Türkçe müzik içeriği ve ülkemizde de premium üyelik olanağı sunuyor olması Spotify’ın önemli artılarından. Uygulamanın iPad’de istediğiniz gibi, iPhone’da ise karışık olarak ücretsiz müzik dinleme hakkı sunması ise oldukça önemli artılarından biri. Spotify’i buradan indirebilir, yasal ve ücretsiz müzik deneyimine hemen başlayabilirsiniz.

:: 2014’te en çok kullandığınız, en beğendiğiniz uygulamalar hangileri oldu?