Acısıyla tatlısıyla 2016 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Özellikle teknoloji dünyasında bu senenin oldukça hareketli geçtiğini söyleyebiliriz. Heyecan yaratan gelişmelerin yanında hayal kırıklıkları yaratan olaylar da yaşandı. Bu haberimizde dikkat çeken bazı hayal kırıklıklarını bu videoda derledik.
#video_13720#
{pagebreak::2}
Samsung Galaxy Note 7
2016 yılının belki de en büyük hayal kırıklığı Samsung Galaxy Note 7 oldu. Teknik özellikleri, tasarımı ve sunduğunu kullanıcı deneyimiyle Android ekosisteminin gelmiş geçmiş en iyi telefonu olmaya aday olabilecekken, bataryadan kaynaklı yanma ve patlamalar nedeniyle büyük hayal kırıklığına sebep oldu. Geri çekilen Note 7 modellerinin ardından yeniden dağıtılan Note 7 modellerinde de aynı sorunlar devam edince Samsung telefonun üretimini tamamen durdurup Galaxy Note 7 tüm dünya pazarından çekmek zorunda kaldı.
Samsung Galaxy Note 7 inceleme
{pagebreak::2}
iPhone 7 – iPhone 7 Plus ile 3.5 mm kulaklık girişine veda
2016 yılının dikkat çeken hayal kırıklıklarında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile kullanımına son verilen 3.5 mm kulaklık girişi de kendine bir yer bulmazsa olmazdı. Bilindiği üzere Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde 3.5 mm standart kulaklık girişine yer vermemiş ve kullanıcılar, ligthning girişi üzerinden kulaklık kullanmaya başlamıştı. Bu durum telefonun satışlarını etkilememiş olsa da, genel olarak kullanıcıların gözünde bir hayal kırıklığı oluşturdu. Harici bir dönüştürücü olmadan kulaklık kullanırken telefonu şarj etmek imkansız hale getirildi.
iPhone 7 inceleme
iPhone 7 Plus inceleme
{pagebreak::3}
No Man’s Sky ve büyük yalnızlık!
No Man’s Sky oyun dünyası tarafındaki en ciddi hayal kırıklıklarının başında geliyor. Oyun, tanıtıldığı ilk dönemlerde galaksiler arası yolculuklar, büyük etkileşimler gibi beklentiler varken, oyuna başlayanlar hiç büyük hüsran oldu. Oyunu oynayanlar aslında o koca galakside ve onlarca gezegende tamamen yalnız olduklarını farkettiler.
No Man’s Sky inceleme
{pagebreak::4}
GoPro Karma sorunu!
Drone pazarına Karma modeli ile giren GoPro, kısa sürede büyük sükse yarattı. Havadan çekimler ve hobi amaçlı kullanılan ve büyük ses getiren GoPro Karma modeli, kısa bir süre sonra ise batarya sorunuyla gündeme düştü. Sonrasında ise GoPro, 2500 adet Karma drone’u geri çağırmak zorunda kaldı. Bu da özellikle drone meraklıları için üzücü olaylar arasına girdi.
{pagebreak::5}
Vine bitti!
Son yılların en çok kullanılan sosyal platformlardan Vine, çok sayıda fenomenin ortaya çıkmasını sağlamıştı. Kısa ve komik videoların en yoğun paylaşıldığı uygulamalardan biri olan Vine’ın fişi bir anda çekildi. Vine’ın sahibi olan Twitter, ani bir şekilde Vine platformunu kapatma kararı aldı!
{pagebreak::2}
USB girişi olmayan MacBook Pro!
Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinden 3.5 mm kulaklık girişini çıkartmıştı. Bir diğer radikal değişiklik ise yeni MacBook Pro modelinde karşımıza çıktı. Geleneksel giriş çıkış portlarına resmen savaş açan Apple’ın yeni Macbook Pro modelinde USB girişleri yer almıyor. Bu modeli sahipleri, çevre bileşenleri için dönüştürücü satın almak zorunda.
:: Sizce 2016 yılının teknolojik hayalkırıklığı nedir?
Macbook prolarda hayal kırıklığı oldu bence
lg g5 lerde hayal kırıklıgı yarattı
Yazı taraflı olmasaydı hayal kırıklığı olarak samsung note 7 yi zirvede görürdük ama tamamen apple düşmanı olarak yazılmış.
Note 7 patladı:)
Usb yok derken ohaaa apple donusturcuye bide para koparmadigin kalmisti
Note 7 zauahahahahahshasdhh
Bütün teknolojiler giderek hayal kırıklığına uğratmakta teknolojiler geliştikçe sorunlar artiyor
Galaxy A7 de rezalet servisten beri gelmiyor
Samsung'un kendi hayal kırıkğı zaten 😀
Samsung'un anlamı = Cennete düşen ilk hayalkırıklığı parçası 😀 😀 😀
Soyguncu apple. Ya pardon. Çöpple 🙂
Apple da gittikçe dikine gidiyor kendi bildiği müşterileri dinlemek yok.(iPhone 7 Plus Matte Black 128GB kullanıcısı)
oooo kaan reis gelmiş. Özlemişim adamı be
USB girişi yada 3.5mm jack girişi nasıl bir hayal kırıklığı olabiliyorki.? Hata değil kaza değil isteyerek bilerek yapılmış bir şey ve tüm markaların sd card dahi kaldırmasını destekliyorum. İşine gelmeyen almaz seçenek çok. Depolama aygıtlarının tarihine baktığınızda çok güzel BBC yapımı belgeseli dahi var ve depolama aygıtı evrensel yenilenimi 15 yıldır her 10-15 yılda bir şekil ve boyut değiştirir tıpkı USB girişleri gibi o yüzden ısrarla bulut depolama kullanın diyor adamlar elinizdeki aygıtlar eskiyecek ya kaybolacak, ya arıza çıkaracak yada şekil boyut değiştirecek adapte edemeyeceksiniz Kablosuz teknolojilerin taban'a günlük hayata uyarlanabildiğini görüyoruz ki 5g birçok yeniliğin kapsını açıyor bundan sonra hayat kablosuz diyor adamlar hala USB için üzülmek ahmakça geliyor. Haber hazırlar topluma sunarken birazdaha ders çalışın belgesellere yazılı basılı kaynakları okuyun, çeviri yapıp copy paste yapmaktan daha özgün birşeyler olsun Üni hayatınızda Tez hazırlamadınızmı.? Kütüphane, ansiklopedi, Arşiv bilmezmisiniz.?
İlk başta şunu söyleyeyim macbook pro kullanan birisi olarak o parayı verdiğin zaman 100 liralık dönüştürücü pek fazla etkilemiyor seni evet portların çıkması kötü ama tasarım anlamında harika bir pc ve keşke Apple logosu eskisi gibi ışıklı olsaydı
ben bu itici adami izlemek istemiyorum ya. kusura bakmayin.
Macbook Pro'ya hayal kırıklığı diyorsanız bu işten anlamıyorsunuz demektir.
MacBook da A tipi girişleri kaldırması bence sıkıntı değil ancak dönüştürücü aparatları yanında hediye gelmeliydi