Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2018 MacBook Pro’larda ciddi sorun!

Ana sayfa / Mac

2018 MacBook Pro hakkında kullanıcıların canını sıkacak detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan bilgiler göre, Touch Bar ve Touch ID özellikli MacBook Pro veri kurtarma şansı sunmayacak.

Yeni Macbook Pro klavye detayıyla dikkat çekiyor!

Apple'ın geçtiğimiz günlerde yenilediği Macbook Pro modelleri gizli bir değişiklik ile birlikte geldi! Yeni Macbook Pro klavye sorunu yaşayan kullanıcıların derdine çare olacak gibi gözüküyor.

2018 MacBook Pro veri kurtarma nasıl yapılacak?

2016 yılında piyasaya sürülen ilk Touch Bar özellikli MacBook Pro modelleri sabit SSD ile gelmiş ve bu durum logic board arızası durumunda kullanıcıların verilerini kurtaramayacağı konusunda tartışmalara sebep olmuştu. Endişelere yanıt vermek amacıyla 2016 ve 2017 model Touch Bar özellikli MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar için Apple, mantıksal kartın arızalanmasın durumunda kullanılmak üzere Genius Bar ve Yetkili Apple Servis Sağlayıcılar için veri kurtarma olanağı sunacak özel bir araç sunmuştu.

Reklam
Reklam

Yeni MacBook Pro ısınma sorunu ile gündemde!

Core i9 işlemcili yeni Macbook Pro ısınma problemi ile gündeme geldi. İşte yapılan testler ve akıl almaz performans düşüşü!

Küçük bir kara kutu şeklindeki bu özel araç ile arızalanan logic board üzerinden çalışan MacBook Pro modeline veri transferi mümkün hale geliyor. Arızalanan logic board üzerindeki veri kurtarma portuna kablo ile bağlanan kutu, çalışır durumdaki dizüstüye USB-C üzerinden aktarım yapabiliyor. Buraya kadar sorun yok diyebilirsiniz ancak yeni 2018 MacBook Pro modellerinde bu kutunun çalışmadığı ifade ediliyor.

iFixit tarafından parçalarına ayrılan modellerde hem 13 inç hem de 15 inç Touch Bar modellerinde veri kurtarma bağlantısının kaldırıldığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili olarak Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ile yapılan görüşmelerde de veri kurtarma aracının 2018 modellerle uyumsuz olduğunun onaylandığı paylaşılıyor. Kısacası, dizüstü bilgisayarınız logic board arızası verirse verilerinize veda etmek zorunda kalacaksınız.

Yeni Macbook Pro parçalarına ayrıldı!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni Macbook Pro, cihazları parçalarına ayırarak tamir edilebilirlik puanı belirleyen iFixit ekibinin konuğu oldu. 13 inç Macbook Pro 2018 parçalarına ayrıldı!

Veri kurtarma portunun kaldırılmasının sebebi olarak ise oklar Apple T2 çipini gösteriyor. Bu çip iMac Pro modelinde olduğu gibi SSD depolama için donanımsal şifreleme sağlıyor. Kullanıcıların verilerini koruma altına alabileceği tek yöntem olarak şu an için Time Machine öne çıkıyor.

Bakalım, Apple tarafından konuyla ilgili olarak herhangi bir resmi açıklama yapılacak mı?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam