Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2019 BMW X5 ortaya çıktı!

Ana sayfa / Otomobil

BMW’nin efsane modellerinden biri olan X5’in 2019 modeli ortaya çıktı! BMW X5 2019, geleneksel tasarım hatları ile birlikte en yenilikçi teknolojileri sunacak! 2019 BMW X5 için arazi sürüşü modlarını gösteren bir video yayınlandı.

2019 BMW X5 özellikleri netleşiyor!

BMW X5 2019 modeli için motor seçenekleri netleşmeye başladı! Ülkemizdeki vergileri düşünecek olursak, 2019 BMW X5 modelinin yaklaşık 250 beygir güç üreten 2.0 litre motor seçeneğinin yer almasına sevinebiliriz. Daha yüksek performans ve daha fazla güç arayanlar için ise 6 silindir, 3.0 litre ve 335 beygir güç üreten bir motor seçeneği mevcut!

2019 BMW X5 ile daha fazla güç geliyor!

Çok daha fazlasını isteyenler için ise sekiz silindirli, 4.4 litre motor hacmine sahip ve tam 456 beygir güç üreten bir motor seçeneği de unutulmamış. Paris’te düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda resmi gösterimi yapılacak olan 2019 BMW X5 modelindeki detaylar bununla bitmiyor.

Dizel motor seçenekleri de neredeyse kesinleşti. 2.0 litre hacimli 4 silindirli motor, 228 beygir güç üretecek. 6 silindirli 3.0 litre model ise 261 beygir ve 315 beygir güç üretimi üretecek. 3.0 litrelik 4 turbo motor ise 400 beygir güç üretimine sahip olacak. M Performance olarak adlandırılan bu model ise Kuzey Amerika pazarında yer almayacak.

X5 için hibrit motor seçeneği yolda!

Çevre dostu ve elektrikli otomobil modellerine 2019 BMW X5 takviyesi geliyor! Yukarıda saydığımız benzinli ve dizel motor seçeneklerine ek olarak, xDrive40e teknolojisi ile hibrit motor gelecek. 4 silindirli TwinPower Turbo motora ek olarak araçta yer alacak olan elektrikli motor, 9.2 kWh kapasiteli lithium-ion bataryaya sahip. Bu motor, 111 beygir güç ve 249 Nm tork üretebilecek. Ortaya çıkacak olan gücün ortalaması ise, 322 beygir ve 500 Nm tork olarak ifade ediliyor.

Ev tipi şarj işlemi ile 3 saat 50 dakika gibi bir sürede tamamlanabileceği ölçülüyor. BMW’nin kendi teknolojileri ile geliştirmiş olduğu Wallbox Pure isimli şarj istasyonu ise bu süreyi 1 saat kasar kısaltıp, 2 saat 45 seviyelerine kadar indirebiliyor. Elektrikli motorun, 0-100 km/h hızlanma süresi 6.8 saniye olarak ölçümleniyor. Bu motorun elektronik hız limiti ise 209 km/h  sınırında.

Elektrikli motorun, BMW’nin kendi şarj istasyonları ile hızlı şarj edilebilmesi, bu istasyonların satışlarını ne ölçüde etkiler bilinmez ama ev tipi şarj işlemlerindeki yaklaşık 4 saatlik sürenin yorumlamasını sizlere bırakıyoruz. Aradaki bir saatlik süre için harici bir istasyon almaya değer mi?

Emisyon ölçümlerinde durum ne?

Son yıllarda en çok dikkat edilen konulardan biri de CO2 emisyon ölçümü oldu. 2019 BMW X5’in testlerden çıkan ölçümü de 77g/km olarak tespit edilmiş.

M paketi arazi koşullarında şov yapacak!

2019 BMW X5 için arazi koşullarına uygun durumlar için de M paketi ile yenilikçi özellikler geleceği iddia ediliyor. M paketi ile birlikte adaptif süspansiyon paketi ve aktif direksiyon sistemi gibi sürüş dinamiklerini direkt olarak etkileyecek özellikler gelebilir.

2019 BMW X5 artık daha hafif

BMW, 2019 model X5 modelinde, performans ve yol tutuşu anlamında iyileştirmeler için önemli oranda hafifletildi. Kullanılan şasi ve kasada kullanılan malzeme değişikliği ile yapılan hafifletme, önemli oranda sonuç verdi. Daha hafif ve güçlü olan CLAR mimarisi sayesinde, aracın gövde ağırlığı 300 kilogram hafifletildi.

Güçlendirilen kasa malzemesi ise, çarpışma testlerindeki performansı üst seviyelere taşıyabilecek. Gerçek alanlarda test sürüşleri yapılan bu modelin, çarpışma testlerine ait açıklanan veya ortaya çıkan herhangi bir bilgi ise henüz yok.

iDrive OS 7.0 ile gelişmiş arayüz deneyimi geliyor!

Diğer BMW modellerinde olduğu gibi, 2019 BMW X5 modelinde, markanın geliştirmiş oldu iDrive OS 7.0 işletim sistemi, sürücünün deneyimin daha da üst seviyelere taşıyacak.

2019 BMW X5 modelinde de yer alması kesinleşen iDrive OS 7.0, çok daha teknolojik bir arayüz kullanımı sunacak. Orta konsoldaki özelleştirmeler, ikon tasarımları, hem direksiyon önündeki panelde hem de dokunmatik panelde kullanım sunacak.

Yazılımdaki önemli değişimlerden biri ekran yerleşimi olurken, bu ana ekrana ek olarak, tamamen özelleştirilebilir dijital panel, akıllı yönetim de sunabilecek. Gittiğiniz bir konuma yaklaştığınızda, arayüzün navigasyondan park moduna geçebilecek olması son derece pratik bir özellik olacak.

İç tasarım detayları sızdırıldı

Henüz resmi görüntüleri çıkmasa da, BMW X5 2019 modeline ait olduğu iddia edilen bir görsel daha ortaya çıktı. İç tasarımı genel bir bakış açısı ile yansıtan bu fotoğraf, tasarım hakkında yeni detayları barındırıyor.

Daha küçük ve parlak hale getirilmiş vites kontrol alanı, çizgisel olarak tasarlanan havalandırma kanalları göze çarpan ilk detaylar. Direksiyon tasarımında ise BMW’nin tasarım anlayışı, kendisini net bir şekilde gösteriyor. Ön yolcu koltuğunda yer alan bilgisayar ise, test sürüşleri sırasında aracın tüm verilerini kayıt altında tutuyor. Bunların arasında aracın şehir içinde veya şehir dışında yaptığı yakıt tüketimi, hızlanma, frenleme mesafesi, yol bilgisayarının tutarlılığı gibi detaylar mevcut.

Bu veriler ışığında, aracın son detayları ve teknik bilgileri netleşecek. Resmi rakamlar için, 4 Ekim tarihinde başlayacak ve 10 gün sürecek olan Paris Otomobil Fuarı’nı beklememiz gerekiyor.

BMW X5 2019’un yollardaki rakipleri

Tasarımı ve yeni teknolojileri ile adeta şov yapan X5 modelinin, çok ciddi rakipleri de olacak. Bunların arasında, Porsche Cayenne, Volvo XC90, Range Rover Sport, Jaguar F-Pace, Audi Q7, Mercedes-Benz GLE ve Lexus RX gibi önemli ve kendisini kanıtlamış modeller yer alıyor.

Bu modeller ile birlikte BMW’nin yeni X5 modeli, hem M paketli donanımı hem de hibrit motor seçeneği ile çeşitlilik konusunda oldukça avantajlı olacak.

BMW kablosuz şarj kiti geliyor!

BMW pilot olarak seçtiği 530e modeli için kablosuz şarj kiti getiriyor. BMW kablosuz şarj kiti 2018 yılının yaz aylarında görücüye çıkacak!

M serisi kanatsız uçak gibi geliyor

2019 BMW X5M serisi, performans anlamında abartı seviyelere ulaşmak isteyenlere hitap edecek. 592 beygir güç ve 750 Nm tork üreten 4.4 litre V8 motor, 0-100 km/h performansı ile 4 saniye altı kategorisine girmeye aday. Ortaya çıkan ancak resmileşmeyen bilgilere göre BWM X5M modeli tam bir hız canavarı olacak!

BMW X5 2019 için özel bir video yayınlandı

2019 BWM X5 için özel bir tanıtım videosu yayınlandı.  Bu videoda, otomobilin, tasarımı kamuflaj ile gizlenmiş durumda. Videonun ana teması ise farklı zemin ve hava koşullarında, BWM X5 2019 modelinin nasıl bir performans gösterdiğini izleyebilirsiniz. Şu ana kadar hakkında net görüntüler çıkmayan bu modelin, kamufle edilmiş hali şu anda yollarda ve dünyanın çeşitli yerlerinde doğal ortam ve arazilerde test ediliyor. BMW’nin kendini kanıtlamış modellerinden biri olan X5’in 2019 modeli, özellikle SUV sınıfındaki araçları ve teknolojilerini merak edenler için, beklemeye değer bir model olarak nitelendiriliyor.

 

Yorum Ekleyin