Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2019 iPhone üçlü kamera ile fark atacak!

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Apple tarafından 2019 yılında üç yeni iPhone akıllı telefon modeli tanıtılması bekleniyor. Bu cihazlardan en az birisisi ise üç lensli kamera ile öne çıkacak. Peki, 2019 iPhone üçlü kamera ile kullanıcılara neler sunacak?

iPhone için 2018 yılı renkli geçebilir!

2018 yılında üç farklı modelle gelecek olan iPhone, LCD ekranlı ekonomik bir model ile kullanıcılarına çıkabilir. Bu ekonomik model için yeni renk seçenekleri olabilir!

2019 iPhone üçlü kamera özellikleri neler olacak?

Deutsche Securities analisti Jialin Lu, iPhone üçlü kamera sisteminin stereoskopik görüş ile gelişmiş 3 boyutlu algılama sunacağı görüşünde. Bu algılamada kamera sensörlerinden ikisi, tek bir nesnenin farklı açılardan görüntüsünü yakalamaktan sorumlu olacak. iPhone ile nesne arasındaki mesafenin ölçümü içinse üçgenleme yöntemi devreye girecek.

Tüm bu süreç ile üç kameralı iPhone arka kamerasının artırılmış gerçeklik amaçlı 3 boyutlu algılama özelliğinden faydalanacağı ifade ediliyor. Yani öndeki iPhone X TrueDepth Kamera sistemi gibi arka kamera da farklı deneyimler sunmuş olacak.

Apple CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçeklik konusunda heyecanlı olduğunu da sıklıkla dile getirmekten çekinmiyor. Haliyle bu teknoloji Apple ürünlerinin geleceğinde kesin olarak önemli bir rol oynayacak. Geçtiğimiz yıl sunulan Apple ARKit platformu da bunun en büyük göstergesi. Platform sayesinde geliştiriciler iOS 11 için iPhone ve iPad cihazlara artırılmış gerçeklik uygulamaları hazırlayabiliyor. Hatta Sky Guide ve The Machines bu platformun ilk başarılı uygulama örnekleri arasında gösterilebilir.

iPhone X kamera camı çatlıyor mu?

iPhone X, sahip olduğu kamerası ile tüketicilerin övgüsünü almayı başardı. Lakin bazı Apple kullanıcıları, iPhone X kamera camı çatlaması sorunu ile karşı karşıya. Peki çatlamanın sebebi ne?

Ek olarak Lu, üçüncü lensin geliştirilmiş yakınlaştırma yetenekleri için daha uzun odak uzunluğu sağlayacağının da altını çiziyor. Bu sayede bir iPhone ilk defa 3x optik yakınlaştırma sunmuş olacak. Kısacası kullanıcılar, dijital vizörde dijital yakınlaştırmadaki gibi bulanık bir görüntü görmeden görüntüyü 3 kat daha yakından görmüş olacak. iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde ise 2x optik yakınlaştırma olduğunu hatırlatalım.

Yorum Ekleyin