Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    2020 Skoda Octavia yollarda! İşte özellikleri

    Bir süredir merakla beklenen 2020 Skoda Octavia sonunda tanıtıldı. 2020 Skoda Octavia özellikleri de böylelikle netlik kazandı. İşte önceki nesline göre büyüyen yeni Octavia...

    Bir süredir merakla beklenen 2020 Skoda Octavia sonunda tanıtıldı. Skoda ailesinin en yeni üyesi üç farklı versiyon ile asfalta inmeye hazır. 5 kapılı liftback versiyonuna station wagon versiyonu ve plug-in hibrit versiyon ekleniyor.

    2020 Skoda Octavia özellikleri

    2020 Skoda Octavia özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak boyut ve tasarımdan başlamak gerekiyor. Önceki nesline göre 19 milimetre daha uzun olan yeni Octavia aynı zamanda artık 2.686 milimetre daha geniş bir aks mesafesine sahip. Bu boyutların artması özellikle kabinde daha geniş bir alan açmış durumda. Diz mesafesinde de 5 milimetrelik genişlik artışı söz konusu. Yeni Octavia ile diz mesafesi 78 milimetreye ulaşıyor.

    Reklam
    Reklam

    Liftback versiyonu 600 litrelik bagaj hacmine sahip olan Octavia‘nın SW versiyonu ise 640 litrelik bagaj hacmiyle geliyor.

    Dördüncü nesil Octavia‘da artık farlar birleşmiş durumda. Ayrık far düzeninden vazgeçen Skoda, far tarafında opsiyonel olarak matrix LED farlar kullanıyor. Sis farlarının tamponda konumlandığı otomobilde artık daha köşeli bir ön ızgara görev alıyor.

    Reklam
    Reklam

    Kabine baktığımızda ise bizi 10.25 inçlik büyüklüğe sahip bir dijital gösterge paneli karşılıyor. Ayrıca bilgi-eğlence ekranı ise donanım seviyesine göre 8.25 inç ile 10 inç arasında değişkenlik gösteriyor. Ekranın hemen altında klima kontrolleri konumlanıyor. İki kollu bir direksiyon simidi ile gelen otomobilde, bilgi-eğlence ekranına bu direksiyon simidi üzerindeki düğmelerle de erişmek mümkün.

    Reklam
    Reklam

    Kabinde opsiyon olarak Canton sis sitemi alınabiliyor. Ayrıca 5 USB-C çıkış ve 230 Voltluk soket de dikkat çekiyor.

    1.0 TSI ve 1.5 TSI benzinli motor seçeneklerine sahip olan otomobilde ayrıca hibrit bir alternatif de bulunuyor. Üç silindirli 1.0 litrelik motoru 110 beygir güç 200 Nm tork üretirken, dört silindirli 1.5 TSI motoru 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Ayrıca bir de 2.0 TSI motor alternatifi bulunuyor. Bu motor da 190 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 kilometre hıza 6.9 saniyede ulaşan otomobilin maksimum gücü ise 232 km/s.

    Reklam
    Reklam

    Dizel tarafında ise 116 beygir güç, 150 beygir güç ve 200 beygir güç üreten 2.0 TDI Evo alternatifi bulunuyor. Bu motorlar 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzıman ile kombine edilebiliyor.

    Otomobilin hibrit versiyonunda 1.4 TSI benzinli motor ile elektrikli motor kombine ediliyor. 204 beygirlik bu versiyon yalnızca 6 ileri DSG şanzıman ile kombine ediliyor. Hibrit versiyonda elektrikli motorun konumlanmasından dolayı bagaj hacminin 450 litreye düştüğünü de belirtelim.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    24 Yorum

    1. Anonim

      DSG şanzıman arıza konusunda çok korkutuyor

    2. Teknoloji Dostu

      Boklu Skoda 200.000 TL olmuş. Hakkımızda hayırlısı

    3. Teknoloji Dostu

      Arka ışıklar Corolla ile neredeyse aynı olmuş

    4. Teknoloji Dostu

      Hybrid alınır…

    5. Teknoloji Dostu

      Bu ne ya araba Focus olmuş 😀 VW grubu arabalarını severim ama arkadan bildiğin Focus bu

    6. Teknoloji Dostu

      Buradaki DSG şanzıman çift kavrama değildir. 6 ileri tam otomatiktir. Yani arıza çıkarmaz kolay kolay. Arıza çıkaran DSG’ler 7 ileri çift kavrama yarı otomatik olanlar.

      1. Anonim

        ikisi de çift kavramalı otomatik şanzımandır. 7 ileri olanlarda kuru kavrama 6 ilerilerde ıslak kavrama kullanıyor vw. beceremediği şeyi müşteri üzerinde deneyerek sonunda işi düzgün olarak yapmış artık yeni dsg lerde problem genelde çıkmamaktadır. çift kavramadan kaynaklı problem çıkma olasılığının 2 katına çıktığını göze almazsak tabi.

    7. halil15vatan

      bu modelin bagaj hacmine peugeot 3008 in ise iç genişliğine bayıldım

    8. Anonim

      Octavia bu gidişle passat sattırmayacak

    9. Teknoloji Dostu

      Audi sedan A3’e çok benziyor

    10. Teknoloji Dostu

      Dsg den bu kadar korkmayın bence insanların nasıl kullanacağını düzgünce öğretilmesi gerekiyor.

    11. Anonim

      Alman arabasi almayin yakinda yerli araclar yollarda..hayurlisiyla

    12. Teknoloji Dostu

      Bu gidişle Skoda wv geçecek.
      Süper b . Oktavia .scala. iddia li araçlar

    13. salih15ate

      peugeot 508i yarışabileceğini sanıyorlar ama yanılıyorlar

    14. yunusokumu

      özellikleri çok iyi olabilir ancak peugeot 508 karşısında genişlikten kaybetti 😀

      1. Anonim

        rakibi 508 değilki bunun 508 ile ne alaka ? superb = 508

    15. arslnsg411223

      peugeot 508 canlı gördükten sonra bu arabanın pek şansı yok diyorum bu yıl peugeot un yılı valla

      1. Anonim

        508 D sınıfı Octavia C sınıfı bir araç. Yanlış karşılaştırma

    16. Anonim

      Hazreti Peygamber efendimiz svs eşeğe ters bindiren fransız arabalarına ne kadarda düşklünsünüz böyle peugeot deyip duruyorsunuz nede çabuk unuttunuz ya frasızların bu terbiyesizliğini
      yoksa almanlara karşı çekemezliğinizmi var siz müslüman Türklermisiniz

    17. Teknoloji Dostu

      Ne pejjosu yaw Skoda şahane passat Kardeşi makam aracı

    Diğer yorumları gör (23) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version