Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2021 Mercedes EQS tanıtıldı: Elektrikli lüks sedan

Ana sayfa / Otomobil

Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk otomobili EQS, dijital lansman ile tanıtıldı. Elektrikli araç dünyasının S-Class modeli olarak nitelendirebileceğimiz 2021 Mercedes EQS özellikleri ile dikkat çekiyor.

770 kilometreye kadar menzil sunabilen ve 300 kilometreye kadar menzil için 15 dakikada şarj edilebilen EQS modelinin, 2021’in son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

2022 Mercedes C serisi tanıtıldı! İşte özellikleri

Tasarım konusunda E ve S serisinden esinlenilen, yapay zeka destekli sürüş asistanı ile dikkat çeken 2022 Mercedes C serisi tanıtıldı.

2021 Mercedes EQS özellikleri ve tasarımı ile göz dolduruyor

EQS lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla dikkat çekiyor. İlk aşamada 245 kW gücündeki EQS 450+ ve 385 kW gücündeki EQS 580 4MATIC modelleri tanıtılan EQS, Türkiye’de EQS 580 4MATIC modeliyle karşımıza çıkacak.

Tüm EQS versiyonlarının arka aksında bir elektrikli güç-aktarma sistemi (eATS) bulunurken, 4MATIC versiyonlarının ön aksında da bir eATS bulunuyor.

EQS, çok daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip yeni nesil bataryalarla sunuluyor. İki bataryadan daha büyük olanı, 107,8 kWh enerji kapasitesine sahip. Bu rakam, EQC’ye kıyasla yaklaşık yüzde 26 daha yüksek bir kapasite anlamına geliyor.

15 dakika şarj ile 300 km menzil sunuyor

EQS, doğru akımlı hızlı şarj istasyonlarında 200 kW’a kadar şarj edilebiliyor. 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için yalnızca 15 dakikalık bir şarj yeterli oluyor. EQS, evde veya halka açık şarj noktalarında entegre şarj cihazı kullanılarak AC ile 22 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Ayrıca konuma ve batarya tasarrufu sağlayan şarj gibi işlevlere bağlı olarak otomatik olarak etkinleştirilebilen çeşitli akıllı şarj programları bulunuyor.

Elektrikli Zeka özelliğine sahip navigasyon, şarj molaları da dahil olmak üzere en hızlı ve en uygun rotayı birçok etkeni göz önünde bulundurarak planlıyor ve örneğin trafik sıkışıklığına veya sürüş tarzındaki değişikliklere anlık tepki veriyor.

Yeni bir özellik olarak EQS’in bilgi-eğlence sistemi (MBUX – Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) mevcut batarya kapasitesiyle şarj olmadan ilk hareket noktasına dönmenin mümkün olup olmadığını görselleştiriyor.

Rota hesaplamasında manuel olarak eklenen rota üzerindeki şarj noktaları tercih edilebiliyor veya önerilen şarj noktaları hariç tutulabiliyor. Ayrıca şarj başına tahmini ücretlendirme maliyetleri de hesaplanıyor.

Dikkat çekici detayları ile Mercedes EQS

2021 Mercedes EQS hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Aracı beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Yorum Ekleyin