Telefonunuzu bilgisayarınıza yansıtarak birçok işlemi yapabilmenize yarayan emülatörler, bu sayede telefonun birçok özelliğini de daha rahat kullanmanıza imkan tanıyor. Windows için en iyi Android emülatörleri listemizdeki uygulamaları kurarak, bilgisayarınızı sanal bir telefona dönüştürebilirsiniz.
Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile ve Wild Rift gibi mobil oyunları bilgisayarınızdan daha rahat, klavye ve mouse ile oynayabileceğiniz Android emülatörleri önerilerimize hemen geçelim.
Windows için en iyi Android emülatörleri
– MEmu Play
– Nox Player
– BlueStacks
– GenyMotion
– GameLoop
– Bliss OS
– Droid4X
– PrimeOS
– LDPlayer
– KoPlayer
Not: Listede sıralama yapılmamıştır.
MEmu Play
Sadece akıllı telefonlarda oynanan oyunları, bilgisayar ekranında oynamaya ne dersiniz? MeMu Play klasik bir emülatör olmanın yanında, daha çok oyun odaklı geliştirilmiş bir program olarak ön plana çıkıyor. Bu program sayesinde gamepad gibi oyun deneyimini üst seviyeye çıkaran parçaları da emülatör ile uyumlu olarak kullanma imkanını var.
Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı versiyon ile kullanılan emülatör, kullanıcıyı fazla sıkmayan reklamlara sahip. Dilerseniz, ücretli sürümü satın alarak reklamları tamamen kaldırabilirsiniz. Öte yandan emülatörün birden fazla Android uygulamasını da çalıştırdığını belirtelim.
Nox Player
Diğer emülatörlerin önemli bir kısmı büyük boyutlu oyunların bilgisayarda oynanmasında sıkıntı çıkarırken, Nox Player bu oyunları da rahatça oynayabilmenizi sağlıyor. Emulatör, klavye, fare ve gamepad uyumu ile oyunlardan aldığınız verimi üst seviyeye çıkarıyor.
Ücretsiz şekilde kullanılan emülatör Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile, Wild Rift gibi üst düzey oyunları rahatlıkla oynatıyor. Özellikle PUBG Mobile severlerin sıklıkla kullandığı emülatör, oyun performansı olarak kullanıcıları üzmeyecektir.
BlueStacks
Uzun yıllardır piyasada olması nedeniyle Windows için en iyi Android emülatörleri arasında en fazla bilinen BlueStacks, kalitesiyle de tercih ediliyor. Hem arayüz olarak zengin ve hem de fazla kasmadan kullanılan bir program olması, onu öne çıkaran özelliklerin başında geliyor.
BlueStacks, ücretli ve ücretsiz iki sürüme sahip. Ücretsiz sürümde kullanıcıları fazla rahatsız etmeyen reklamlar bulunuyor. Dilerseniz, ücretli sürümü satın alarak reklamları kaldırabilirsiniz. Emulatör, sadece içerisinde bulunan binlerce uygulama ile sınırlı kalmıyor. Eğer dilerseniz, dışardan APK formatında dosyalar yükleme imkanınız var.
GenyMotion
Listemize özellikle geliştiricilerin sıklıkla kullandığı GenyMotion emülatörü ile devam edelim. Emülatör, uygulamaları farklı Android sürümlerinde test etmenize olanak sağlıyor. Android 4.2 ile çalışan bir Nexus One veya Android 6.0 ile çalışan bir Nexus 6 gibi sanal cihazlar oluşturabiliyorsunuz. Dilerseniz, bu sanal cihazlar arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyorsunuz.
Özelliklerinden de anlaşıldığı üzere bu emülatör, oyun gibi amaçlar için uygun değil. Ancak Facebook, Instagram ve Twitter gibi uygulamaları bu emülatör sayesinde kullanma imkanınız var.
GameLoop
Oyun odaklı bir Android emülatörü niteliğindeki GameLoop, Tencent tarafından geliştirildi. Geliştiricisinden de anlaşıldığı üzere, PUBG Mobile ve Call of Duty: Mobile gibi oyunlar için özel olarak tasarlanan GameLoop, en çok tercih edilen oyun emülatörlerinin başında geliyor.
Sürekli güncelleme alarak oyun deneyimini üst seviyeye çıkaran GameLoop, oyuncu güvenliği ve gizliliği sağlayan özel TP güvenlik sistemi gibi özellikler barındırıyor. Eğer oyun odaklı bir Android emülatörü arıyorsanız, GameLoop tam size göre.
Bliss OS
Bliss OS, listedeki diğer emülatörlere göre bazı farklılıklara sahip. Diğer emülatörler Android işletim sistemini sanal ortamda çalıştırırken, Bliss OS başlı başına Android tabanlı bir işletim sistemidir.
Bliss OS kurulumunu, Virtualbox gibi uygulamaların yanı sıra bir USB aracılığıyla yapma imkanınız var. Açık kaynak kodlu Bliss OS, üzerinde değişiklikler yapmanıza da olanak sağlıyor. Bliss OS, Android 8.1 işletim sistemini çalıştırıyor. Bu sayede çoğu emülatöre göre daha güncel bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
Droid4X
Listemizde yer alan diğer emülator programları gibi adı şanı fazla olmasa da, güçlü bir performansa sahip olması ve diğerlerinden kalır yanının olmaması Droid4X emülatörü listemize dahil etti. Üstelik bu programın en önemli özelliği, başka bir program kullanmada video kaydı yapılabilmesidir.
PrimeOS
Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan emülatör, iyi bir oyun performansına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Akıllı telefonunuzdaki neredeyse her özelliği bilgisayarınızda kasmadan kullanabileceğiniz PrimeOs emülatörünün ücretsiz sürümünde, reklamlar biraz can sıkıcı olabiliyor. Ancak ücretli sürümü, reklamsız olduğu gibi daha fazla özellik sunuyor.
LDPlayer
Windows için en iyi Android emülatörleri listemizde, yine oyun odaklı programlardan biri LDPlayer’dır. Oyun kontrollerini rahat bir şekilde yapabileceğiniz program, klavye ve fare ile sağladığı harika eşleşme ile oldukça kullanışlıdır.
KoPlayer
KoPlayer programının en güzel yani, diğer seçeneklere göre daha az reklam göstermesidir. Sıkıcı reklamlardan bıktıysanız, KoPlayer denemek için ideal bir emülatör olarak öne çıkıyor. Biraz grafiksel sorunları ilk dönemlerde sıkıntı olsa da, geliştiricileri bu sorunları da yeni güncellemelerle aştılar.
Pubg mobile için geliştirilimiş Gameloop neden yok
kanki buddy var işte
aynısı
Hem bu çöp oyunu kim niye oynar bide mobile
Çizgi filmden iyidir
Emulator nedir ne ise yarar????
telefonda oynadıgın oyunu bilgiseyarda oynarsın
Pubg için buddy veya gametool en iyisi.
KNK BENDE DE GAMELOOP VAR AÇIYORUM HEM KASIYOR HEMDE SİYAH BİR EKRANDAN BAŞKA BİRŞEY YOK
OYUN FİLAN GÖSTERMİYOR
Emitorler le gtx 1060 la pubg mobile bile oynanmiyor
hadi oradan bahsettiğin ekran kartı akıyor
ld player kullan 4.0
NoxPlayer en sevdiğim oldu
PC de virtual özelliği yoksa sürekli donma yapar
PrimeOS başlı başına bir işletim sistemi _ emülatör diye yazan editör bir araştırma yap .
o kadar emülatör denedim hepsi kastı.droid4x hariç
kaçpara aldınızda bu skko programın reklamını yapıyon la?
Bilginiz Ve Emeğinize Sağlık Droid4x Yorumunuz Üzerine Şimdi Deneyeceğim
beyler bende MSI 1650 GAMİNG X EKRAN KARTI VAR PUBG MOBİLDE KASMA DONMA Bİ SIKINTI OLURMU
ab çöp gibi olmuş
Valla benim bilgisayar biraz eski ama bluestack kullanıyorum hiç kasmıyor ramim olduğu için uyarı veriyor sürekli ama sorun olmuyor. Belkide biraz da ben alışmışımdır. Yıllardır hep eski bilgisayarlar üzerinde çalışıyorum. Kasmalarına sabrım yetiyor yani bir bilgisayarı beklemeye çok alıştım
memu play bluestacksdan hatta diyerlerinden kat kat iyidir
ati 5000 serisi laptop ekran kartları bile pubg mobile oynatıyor emülatör ile 1060 la hayli hayli oynarsın
Kasmayan düşük sistemler için hangiler
LD, MuMu ve MEmu düşük sistemlere uygun. Ancak açacağın oyun Pc sisteminden ağırsa kasma, donma ve fps düşüklüğü yaşarsın.
evt ben yaşıyom
ld player yada bliss os android 8.0 emülatörleri
Ram 4gb işlemci AMD A4 9120 ye uygun bir emülatör yokmu
bluestacks kullanabilirsin ama sanallaştırma açık olması gerekiyor pc n de yok sa kasar…
Bilgisayar da sanallastır ma özelliği aktif olmassa yada desteklemez ise fazla bir işe yaramıyor.
Kopyala yapıştır çevir olmuş.
MuMu App Player nerede?
Emulator dünyasında özellik olmasa da performans olarak açık ara en iyisi MuMu.
Knk bilgisayarım kötü bana kastırmayacak Bi emülatör söylemisin gamelooptan ve koplayeede oynayamadım
MuMu, MEmu (android 5.1 sürüm olanı)
fakat MEmu bir süredir sorunlu uygulamaları açmıyor MuMu yu tavsiye ederim bu yüzden
memuda mikrofon çalışmıyor konuşan tom gibi oyunları oynayamıyorum
hangisinde kafa topu iki oynayabilirim memu bluestacks hariç
en iyi hangisi
hepsi iyi bence sistemine göre değişir
Nox be bluestacks en iyisi
guzel
En hafif Nox 👍
memuyu önermiyorum oyunlar kapanıyor
hepsinde loadlibrary hatası veriyor youtube dan baktım ismini değiştirmem için windows izni istiyor ne yapmalıyım yardım edin lütfen
hepsinde loadlibrary hatası veriyor youtube dan baktım ismini değiştirmem için windows izni istiyor ne yapmalıyım yardım edin lütfen
MSI ile BlueStacks’in ortak geliştirdiği ayrı bir emülatör de var. Çeşke onu da koysaydınız.
memu play gibi çoklu oturum açma imkanına sahip bir emülatör var mı memu play hariç nedense bilgisayarıma kurulmak istemiyor
LDPlayer en iyisi abi NET!
arkadaslar ben hebsini denedim hepsi free fire de cok kasiyor acabasikinti leptopta mi yoksa emilatorlerdemi
radyo kedisi müzik dinleme programını windows 10 pc de nasıl kullanabilirim .android ve ıos da kullanıyorum.
aga link yok link veya foto koysanız daha iyi olurdu youtube’de tanıtım vb. yapsanız olmazmıydu-ı