Futbol tutkunlarının merakla beklediği 2022 Dünya Kupası bir yıl sonra başlayacak. Ancak şimdiden siber suçlarla mücadele ekipleri, insanların turnuvayla ilişkili şekilde kandırıldığını tespit etti. Söz konusu siber dolandırıcılık yöntemi diğerlerinden oldukça farklı görünüyor.

Turnuva, 21 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar‘ın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Şimdi, siber dolandırıcıların insanları nasıl kandırmaya çalıştığına birlikte göz atalım…

500 bin dolarlık sıra dışı kripto para vurgunu!

500 bin dolarlık sıra dışı kripto para vurgunu!

Uzmanlar, kripto yatırımcılarını uyardı! Çünkü kripto para dolandırıcıları, Google Ads kullanarak kullanıcıların parasını çaldı.

Uzmanlardan 2022 Dünya Kupası öncesi uyarı geldi

Kaspersky araştırmacılarından bugün yeni bir açıklama geldi. Uzmanlar, 15 Ağustos ve 15 Ekim tarihleri arasında 11 bin kimlik avı e-postası tespit ettiklerini açıkladı. Bu e-postalar, gelecek yıl düzenlenecek turnuva için ürün veya hizmet sağlamaya yönelikti.

2022 Dünya Kupası
(Foto: Reuters)

Araştırmacılara göre bu kimlik avı, sporla ilgili dolandırıcılıkta yeni bir taktik olarak önem teşkil ediyor. Ayrıca 2022 Dünya Kupası öncesindeki bu kimlik avı e-postaları arasında farklı mesajlar da vardı. Örneğin, bazı e-postalarda alıcının bir çekilişe hak kazandığını belirterek tuzağa düşürmeye çalıştılar.

Ayrıca araştırmacılar, bu tür e-postalarda alıcılardan katılım için bir komisyon ödemesi istendiğini ortaya çıkardı. Ödeme yapanlar ise karşılığında hiçbir şey alamadı. Bu arada, bazı kimlik avı e-postalarında ise kötü amaçlı ekler vardı.

Dünya Kupası öncesi kimlik avı

Kaspersky, 2021 Dünya Kupası adı altındaki bu e-postaların içeriklerini paylaştı. Bunların büyük çoğunluğu, kullanıcılardan kişisel bilgilerini paylaşmalarını isteyen Word belgeleri taşıyordu. Bazılarında ise, oturum açma kimlik bilgilerini ve diğer verileri toplamak için tasarlanmış AdWare ve truva atları (virüs) vardı.

Kimlik avı dolandırıcılığına düşmemek için uzmanlar, e-posta tekliflerine karşı dikkatli olmanızı öneriyor. Belirtmek gerekirse, bir teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse, muhtemelen gerçek değildir. Ayrıca, meşru şirketler hiçbir zaman sizinle aniden iletişime geçmez. Ek olarak, kredi kartı bilgileriniz gibi önemli verilerinizi istemez.