Reklam
    Reklam
    Haberler

    Cumhurbaşkanı imzayı attı: Seçim tarihi belli oldu!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 2023 Türkiye Genel Seçimleri için beklenen açıklamayı yaptı. İşte seçim tarihi...

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ocak ayında katıldığı TBMM grup toplantısında genel seçim seçim tarihi için uzun zamandır beklenen açıklamayı yaptı. Bugün de resmi olarak imzayı attı ve seçim tarihini açıkladı. Peki 2023 Türkiye Genel Seçimleri ne zaman olacak?

    Türkiye Genel Seçimleri – Cumhurbaşkanı seçimi ne zaman olacak?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ocak’ta katıldığı Ak Parti TBMM grup toplantısında enflasyon ve seçim tarihi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İlk olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda en büyük sorununun yüksek enflasyon olduğunu, fakat düşüşe geçtiğini ve yıl sonuna kadar yüzde 30’lara gerileyeceğini dile getirdi.

    Reklam
    Reklam

    Daha sonra da tüm vatandaşların beklediği Türkiye Genel Seçimleri için Demokrat Parti’nin iktidara gelişinin (14 Mayıs 1950) 73. yıldönümü olan 14 Mayıs tarihini işaret etti. Yani 18 Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimin 1 ay kadar öne çekileceğini söyledi.

    Erdoğan’ın konuşmasının ardından bazı milletvekilleri bu tarihte seçim yapılamayacağını, belirtilen tarihte yapılması halinde 6 Nisan 2022’de seçim yasasında yapılan değişiklikler 14 Mayıs 2023’te kurulacak sandıkta uygulanamayabileceği dile getirildi.

    Dolayısıyla Erdoğan’ın açıkladığı yerine 2. bir tarih belirlenmesi gerekebileceği söyleniyordu. Fakat bugün konu netlik kazandı. 2023 Türkiye Genel Seçimleri için 14 Mayıs tarihi kararlaştırıldı ve daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan karar yayınlandı.

    Reklam
    Reklam

    Seçim neden erkene çekildi?

    Geçtiğimiz ocak ayında konuya ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

    14 Mayıs 2023 Pazar gününün seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Bu tarih güncellemesini Meclis 5’te 3 çoğunlukla yaparsa memnuniyet duyarız. Çoğunluk sağlanamazsa Cumhurbaşkanı olarak biz kararı alarak süreci başlatacağız. Bu tarih güncellemesinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

    Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihi olan 18 Haziran’ı hem Kurban Bayramı arifesi ve hac dönemine hem üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine hem de ilk ve ortaöğretim okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk.

    Reklam
    Reklam

    Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılamanın yanı sıra millî iradenin en yüksek katılımla, en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. Bu anlayışla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 14 Mayıs 2023’ün seçim için en uygun tarih olduğunu düşünüyoruz.

    Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız

    Siz bu konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. defpri

      “tutturmuslar bir erken secim diye. erken secim olmayacak. secimler haziran 2023 te olacak nokta” eraogan

      1. Vatandaş01

        Erken seçim değil ki zaten olsa, nisandan önce olurdu

    2. Vision

      Reis %300 lük enflasyon nasıl %30 A düşecek bi yumurta 3 tl ye dayandı

      1. Nobody

        Yumurta başka bir yere dayandı.

    3. Anonim

      En azından adayımız belli.

    4. gada

      Madem meclis istemese de yapılıyor. kapatın meclisi zaten bir işe yaradığı yok.

    5. Ne Alaka

      Bunun teknoloji ile alakası ne şimdi?

      1. MC

        akp giderse teknoljik aletlerin fiyatı düşecek… bi de böyle düşün

    6. Ahmed DOĞANAY

      En erken zamanda yapılmalıdır….!

    7. Skyman

      Sandığın dibine gömmek için sabırsızlanıyoruz.

    8. kral

      cumhurbaskaninin fesih yetkisi yokki? yani mecliste kendi milletvekilleri yetmeyecegi icin secim tarihi 14 mayisa cekilemezse anayasayi çiğneyerek kendim yapacağım diyor. fesih yetkisi yok konusa gelirsek bunu kendisi söyledi 2018 de. hatta ayni yayinda secimi erkene çekme yetkisi bile yok demişti

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap