Bugün günlerden 21 Aralık. Dünyanın Güneş eksenindeki dönüşünde en uzak mesafeye gelmiş bulunuyoruz. Yılda iki kez yaşanan bu olayda gece artık en uzun anına denk gelir. 21 Aralık tarihinde Güneş ışınları Oğlak dönencesine dik açıyla gelir, en uzun gece yaşanır (Güney Yarım Küre için tam tersi).
Bilgisayar ve bileşenlerinde KDV indirimi!
Hepsiburada, bilgisayar kategorisinde yar alan ürünlerde KDV indirimi kampanyasını başlattı. Bu kampanya kapsamında çok sayıda üründe önemli indirimler yer alıyor! Bu indirimleri canlı yayında yorumluyoruz.21 Aralık – En uzun gece
Kuzey Yarım Kürede en uzun gecenin yaşanmasının ardından artık geceler kısalacak ve gündüzler uzamaya başlayacak. Birçok ülke için kışın ortası sayılan bu dönemde, Güney Yarım Küre’de en uzun gündür, bizim de bulunduğumuz Kuzey’de en uzun gece yaşanır.
Bu solstisler aynı zamanda mevsimlerin de başlangıcı sayılmaktadır. Bundan sonra 21 Mart‘a kadar geceler kısalmaya başlayacak ve bu tarihte 0 noktasına ulaşacak. İlkbahar başlangıcı olan 21 Mart tarihinde gece-gündüz süresi eşit olacak. Takvimdeki bu anın sonrasında gündüzler uzamaya devam edecek ve zirve noktasını 21 Haziran‘da yaşayacak. 21 Haziran’da yeniden kısalmaya başlayan gündüzler 23 Eylül tarihinde yine gece ile eşitlenecek, ardınan geceler 21 Aralık (yani bugün) tarihine kadar uzayacak. İstanbul‘da yaşayanlar için 21 Aralık şöyle görünüyor:
Güneşin doğuşu: 08:27
Güneşin batışı: 17:40
Gece süresi: 14 saat 47 dakika
Gündüz süresi: 9 saat 13 dakika
Ülkemizde en uzun gece ise 15 saat 6 dakika ile Sinop’ta yaşanacak.
Bu gece eski Türk inancında yıl başı gecesidir Çam Ülgen bayramıdır Nardugan da denir adına
solstisi nedir? gün dönümü diye bir kelime var bin yıllık. hiç okuyup araştırdınız mı?
Yazıda bi kaç hata var öncelikle yılda iki kez yaşanmaz yılda iki kez karşılaşılan durum gece ve gündüzün eşit olduğu bahar ekinokslarıdır 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde yaşanır. Bugünkü durum ise kış gündönümü olarak adlandırılıp yılda bir kez 21 aralıkta karşılaşılır.
İkinci hata ise “Dünyanın Güneş eksenindeki dönüşünde en uzak mesafeye gelmiş bulunuyoruz.” ifadesindir ki dünya kış aylarında güneşe en uzak konumda değil bilakis en yakın konumdadır
Dünya Şubat ayında güneşe en yakın konumuna gelir. Yani şu sıralar güneşe çok yakın bir konumdayız.