Televizyon satın almak isteyen kullanıcıların karşısına çok sayıda opsiyon çıkıyor. Dolayısıyla bu durum tercih yapmayı zorlaştırıyor. Biz de 3.000 TL altı en iyi televizyonlar listesini hazırladık. İşte ürünlerin özelliklerine de yer verdiğimiz liste.

Listeye geçmeden önce, televizyon alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetmekte fayda var.

WebOS işletim sistemli Skytech televizyon

WebOS işletim sistemli Skytech televizyon

Skytech akıllı televizyon inceleme videosuyla karşınızdayız. Cihaz fiyat performansıyla öne çıkıyor. Ayrıca ürünün işletim sistemi WebOS de dikkat çekiyor.

Televizyon alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Her ürün gibi televizyon satın alırken de ilk olarak ihtiyacı doğru belirlemek şarttır. Bu kapsamda ürünün boyutu değerlendirmeniz gereken nokta en önemli noktalardan olacaktır. Cihazı kullanacağınız odanın ölçülerine göre televizyonun ekran büyüklüğüne karar vermelisiniz.

3000 TL altı en iyi televizyonlar listemizde ise dev ekranlı ürünlere yer veremedik. Dolayısıyla büyük bir odanız varsa bütçenizi biraz daha artırmanız gerekecektir.

Diğer yandan televizyon seçimi için ‘çözünürlük’ de önemli kriterler arasında yer alıyor. Listemizdeki cihazlar HD, FHD ve 4K oldu. Özellikle büyük ekranlı ürünlerde FHD veya 4K çözünürlükleri tercih ediliyor.

Çözünürlüğün ne olduğuna da kısaca değinelim. Bu terim, ekrandaki görüntüyü oluşturan ‘piksel sayısını’ ifade ediyor. Piksel sayısı artınca ortaya daha net görüntüler çıkıyor.

Akıllı televizyonların öne çıkan noktası ise yazılım oluyor. Özellikle BluTV, Netflix ve Amazon gibi popüler içerik platformlarını kullanmak istiyorsanız, uyumlu cihazlar almanız gerekiyor.

Ayrıca bağlantı türleri ve girişler de farklı içerikler tüketmek için önemlidir. Örneğin HDMI girişi olan ürünler, farklı bir cihazı televizyona bağlamanız için pratik bir yol olacaktır.

Tavsiye edilen tüm ürünleri görüntülemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

3000 TL altı en iyi televizyonlar

Derlediğimiz ürünlere bakmaya en uygun fiyatlı seçenekle başlayalım. Ayrıca bu ürünün listemizdeki tek HD çözünürlüğündeki seçenek olduğunu belirtelim.

Vestel 32H9510 32’’

Akıllı televizyon almak isteyen ama fazla para harcamak istemeyen tüketicilere hitap eden cihazda, temel özelliklere mevcut. HD çözünürlüğe sahip ürün 32 inç (82 cm) ekran boyutuna ve LED görüntü teknolojisine sahip.

Diğer yandan cihazı ‘akıllı’ olarak tanımlayan internet bağlantısı ile YouTube gibi içerik platformlarını izleyebilirsiniz.

Bağlantı teknolojilerine baktığımızda; Wi-Fi ve Bluetooth teknolojilerini görüyoruz. Ayrıca 2 HDMI portu ve USB 2.0 girişi cihazda var.

Toshiba 32LL3B63DT 32’’

3000 TL altı en iyi televizyonlar listemizde, Toshiba’nın ürünü fiyat performansıyla öne çıkıyor. 32 inç büyüklüğündeki cihaz, FHD çözünürlüğe sahip. Ayrıca televizyonda 50 Hz ekran tazeleme hızı görüyoruz.

3000 TL altı en iyi televizyonlar

Ürün yazılım ve donanım tarafında da fiyatı baz alındığında, kağıt üzerinde dikkat çekiyor. Çift çekirdekli işlemciye sahip cihazda; Netflix, YouTube ve Amazon gibi içerik platformlarının uygulaması mevcut.

Bağlantı teknolojileri arasında; Wi-Fi ve Bluetooth var. Aynı zamanda cihazda 3 adet HDMI, 2 adet de USB girişi karşımızda çıkıyor.

Samsung 40T5300 40’’

3000 TL altı en iyi televizyonlar derlememizde diğerlerine nispeten büyük ekrana sahip cihazlardan biri Samsung’un ürünü oldu. 40 inç (101 cm) ekran boyutuyla gelen cihazın ekran çözünürlüğü ise FHD. Görüntü tazeleme hızı 50 Hz değerindedir.

Diğer yandan listemizde önceki ürünlerde olmayan HDR desteği de bu televizyonda var. Cihaz HDR10+ desteğiyle tüketici karşısına çıkıyor.

Ürünün ’akıllı’ özelliklerine baktığımızda; Netflix ve YouTube gibi platformlara erişim var.

Bağlantı tarafında ise Wi-Fİ, Bluetooth teknolojilerinin yanı sıra; 2 adet HDMI girişi görüyoruz. Aynı zamanda SCART girişi de üründe var.

Vestel 40UB6300 40’’

4K çözünürlüklü cihaz, 3000 TL altı en iyi televizyonlar listemizde bu özelliğe sahip tek ürün oldu. Vestel’in televizyonu 40 inç büyüklüğünde ekranla tüketici karşısına çıkıyor.

Televizyonun en büyük dezavantajı ise ‘akıllı’ değil. Ancak cihazın giriş portları zengin. Bağlantı tarafında; 3 adet HDMI, kulaklık, USB, Scart ve VGA girişlerini görüyoruz. Dolayısıyla cihazı PC monitörü olarak da kullanabilirsiniz.

Ürünün 2017 çıkışlı olduğunu da belirtelim.

Listemizde yer alan ancak haberimizde vermediğimiz ürünler de var. Bu cihazları aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz. Ayrıca televizyonların fiyat bilgisine de aynı bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tavsiye edilen tüm ürünleri görüntülemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.