Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

3D metal yazıcı baskıda sınır tanımıyor!

Ana sayfa / Popüler Bilim

Titomic tarafından tanıtılan 3D metal yazıcı, boyutları ve baskıda sınır tanımaması ile dikkat çekiyor. Çalışma şekli bakımından da farklılıklar içeren 3D metal yazıcı, endüstriyel kullanım için artık hazır durumda.

Titomic 3D metal yazıcı

Avustralya’da bir şirket olan Titomic, tam otomatik Melbourne tesisinde dünyanın en büyük metal 3D yazıcısı olduğunu duyurdu. Avustralya federal bilimsel araştırma ajansı CSIRO ile birlikte geliştirilen patentli bir sürecin kullanılması il bu 3D yazıcı geliştirildi. Yazıcı, boyutları sayesinde birçok sektör için metal tek parça metal baskı yapabiliyor.

Yapay zeka çalışmalarında önemli gelişme!

Yapay zeka hastalık teşhisinde önemli bir aşamayı daha geçti. Yakın gelecekte yapay zeka hastalık teşhisinde, doktorların yerine görev yapabilir.

Reklam
Reklam

Yazıcı, 9 m uzunluğu, 3 m genişliği ve 1,5 m yüksekliği ile dikkat çekiyor. Ancak bu standart boyutlarına rağmen, baskı işleminde sınırlandırma bulunmuyor. Yani kendi boyutundan daha büyük parçaları basabiliyor.

Katman katman üretimin yapıldığı Titomic Kinetik Füzyon projesi, çalışma şekliyle birtakım farklılıklar da içeriyor. Standart 3D metal yazıcılarda, aşırı ısıtılmış metal tozları kullanılırken, bu yazıcı bir robot kolu aracılığıyla iskele üzerine titanyum tozu partikülleri püskürtüyor.

Makine gaz koruması gerektirmiyor ve geleneksel üretim tekniklerine kıyasla malzeme atıklarında azalma sağlıyor. Termal enerji yerine kinetik enerji kullandığı için ürettiği parçalarda ısı deformasyon riski de bulunmuyor.

Bu yazıcılar ile her 30 dakikada bir tane bisikletin çerçeveleri tek parça halinde üretilebiliyor. Titomic CEO’su Jeff Lang’e göre, 24 saatte yaklaşık 1 kg baskı yapılabiliyor. Çok parçalı bileşenlerde kesme, bükme, birleştirme ve kaynak gerektirmemesi sayesinde daha hafif ve daha dayanıklı ürünler basılabiliyor.

Titomic bu yazıcının havacılık, askeri, denizcilik ve spor malzemeleri (özellikle bisiklet) sektörlerinde kullanılmasını hedefliyor. Gelecekte ise otomotiv, medikal ekipman, bina ve inşaat ve madencilik uygulamalarına entegre edilmesi planlanıyor. Geliştiriciler, bu yazıcıların artık endüstriyel uygulamalar için yeterli seviyede olduğunu ve süreçleri otomatikleştireceklerini belirtiyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam