Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    3D Yazıcısıyla Yarı Otomatik Tüfek Üretti

    Bilgisayar çevre birimlerinin belki de en önemlilerinden olan yazıcılar, gün geçtikçe daha komplike ürünler haline geldi. Özellikle üreticilerin kullandığı 3D yazıcılar artık son kullanıcıların erişebildiği fiyatlara indi. Bu sayede gelişmiş yazıcılar, evlerimize girmeye başladı.

    Michael Guslick adlı amatör silah üreticisi, AR-15 tarzı yarı-otomatik silaha ait yapım şemalarını internettten indirdi ve üç boyutlu yazıcısından çıkardığı detaylı şablonlarla, ilk silahını üretmeyi başardı.

    Reklam
    Reklam

    HaveBlue adlı bir şirkette mühendis olarak çalışan Guslick, internette bir foruma gönderdiği yazıda 3D yazıcısı ile kendisinin ürettiği 22 kalibrelik silahla 200 el ateş ettiğini açıkladı.

    Silahın büyük bölümünün plastikle yapıldığını belirten Guslick, geriye kalan kısımları da metal parçalarla birleştirdiğini söyledi. Huffington Post’a yaptığı açıklamada, silah yapımına dergileri karıştırarak karar verdiğini belirten Guslick, 22 kalibrelik pistol tarzı silahın daha önce kullandığı pek çok gerçek silahtan daha güvenli olduğunu belirtti.

    Reklam
    Reklam

    Bu üretimin ardınan bu yöntemi AR-15 tarzı yarı otomatik bir silaha uyarlayan Guslick, ürettiği bu silahın Batman Kara Şövalye filminin gösteriminde yaşanan katliamda kullanılan silahla aynı model olduğunu ve bunu üretmenin çok da zor olmadığını belirtti. Ancak Guslick, yarı otomatik silahın ilk denemelerinde iyi performans verdiğini söylese de bazı ufak tefek sorunların hala bulunduğunu belirtti.

    Amatör silahçı, kendisi tarafından üretilen silahın, ilk 3D yazıcı yapımı silah olarak tarihe geçerken bu projeden kar amacı gütmediğini söyledi. Michael Guslick‘in bu icadı ABD’de bir anda gündeme oturdu. Evde silah üretmenin sakıncalarına ve olası tehlikelerine dikkat çeken pek çok yayın ülkede en çok tartışılan konu.

    Reklam
    Reklam

    Bilgisayar donanımlarının artan gücü, artık evlerde süper bilgisayarlar kurmanın yolunu kolaylaştırdı. Sadece birşey üretme açısından değil. Çok güçlü yazılımlarla, bilgisayarları verimli kullanarak çok ciddi sonuçlar bulunabilir. Bu gelişmeler hem iyi hem de bir o kadar tehlikeli olarak yorumlanıyor

    Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

    :: 3D yazıcı başta olmak üzere gelişen teknolojiyle evde ürün geliştirmek sizce de kolaylaştı mı?

    Reklam
    Reklam

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    36 Yorum

    1. SDN Okuru

      Yok Artık Daha Neler. .

    2. SDN Okuru

      Her yaşta insanın ziyaret ettiği bir sayfada bu tarz bir haberin yayınlanması hiç doğru değil. Forum sayfanıza açılan haksız davadan sonra web sayfanıza haklı bir dava açılırsa şaşırmayın.

    3. ChevChelios

      hadi panpa 3d yazıcı alıyoz

    4. SDN Okuru

      3-5 bin $ gibi fiyatları vardı ve yeni bir teknolojiyle ucuzladığı yazılmıştı. Sanırım yakında ev kullanıcıları da alabilir.

    5. SDN Okuru

      Hadi 3d yazıcılara hurra 😀

    6. SDN Okuru

      haberin nesi varmış ne davası? haber alma özgürlüğü denilen birşey var, günümüz teknolojileriyle de ilgili. Sansürcü zihniyet aldı başını gidiyor ey gidi.. Ne günler görüyoruz.

    7. SDN Okuru

      şaka yapıyor 🙂 bu adam fazla yaşamaz 🙂

    8. SDN Okuru

      adam 3d yazıcı ile yaptı diye şimdi herkes 3d yazıcı ile silah yapar diye bir şey yok. adam sonuçta mühendis ve bilgisi var.

      Birde 3d yazıcı almayı düşünen arkadaşlar.inşşat sektöründe kullanılan yazıcılar 7 bin tl civarı kaldıki 3 d yazıcı basit bişeyde 100-200 tl ye satsınlar .d 10 binden aşşağıysa iyi filatı.

      10 bin tl ya aldınız mı gidin hemen üretin silahı.zaten yazıcıdan şemaları çıkarınca silah kendi kendine oluşuyo .d :))

    9. ProgramLama41

      Yokartık O.o herkes evinde silah yapar yakında :O ( veya benzeri zararlı alet (

    10. cgrszone

      3D yazıcılar ucuzlasa da herkesin evine girecek seviyeye gelse keşke. Evde kırılan küçük şeylerin aynılarını yazıcıdan çıkarıp tekrar kullanabiliriz böylece. Mesela kırılan kumanda yerine kapakları bir daha yazıcından çıkarıp kullanabiliriz

    11. SDN Okuru

      hoş bir haber değil. Özellikle gençlerin bilinç düzeyleri ve algılama kaygılarının tavan yaptığı bir dönemde hoş olmamış.

    12. bewko

      Ben daha önce bununla ilgili bir video izlemiştim gerçekten güzel bir alet ama silah üretecekleri aklıma gelmemişti helal 🙂

    13. samilcan
      cgrszone Nickli Üyeden Alıntı
      3D yazıcılar ucuzlasa da herkesin evine girecek seviyeye gelse keşke. Evde kırılan küçük şeylerin aynılarını yazıcıdan çıkarıp tekrar kullanabiliriz böylece. Mesela kırılan kumanda yerine kapakları bir daha yazıcından çıkarıp kullanabiliriz

      Her evede Solidworks-3dsmax-autocad bilen bir eleman alırsak tamamdır

    14. cgrszone
      samilcan Nickli Üyeden Alıntı
      Her evede Solidworks-3dsmax-autocad bilen bir eleman alırsak tamamdır

      Valla bizim evde var gerisi beni ilgilendirmez

    15. SDN Okuru

      Canli yayinda duduk yapmislardi! Baya oluyor. Yine bir belgeselde bildigin villa yapmak istiyorlardi. Zamanla oda olacak gibi.

    16. Quickly

      Bildiğiniz kanlı canlı böbrek yapmışlardı 3D yazıcı ile. Böbreği gördükten sonra artık ne yapsalar şaşırmam.

    17. OnurSorhan

      Adamların kafa çalışıyor ya

    18. SDN Okuru

      Bende 3D yok ama denemekte fayda var 😀

    19. virusizmir

      Biz daha 3D yazıcıyı alamıyoruz; el oğlu almış, yazıcıya kıyıp parçalamış, silah üretmiş.

    20. cgrszone
      virusizmir Nickli Üyeden Alıntı
      Biz daha 3D yazıcıyı alamıyoruz; el oğlu almış, yazıcıya kıyıp parçalamış, silah üretmiş.

      Kıyıp parçalamış mı? Sen 3D yazıcının nasıl çalıştığından emin misin?

    21. ReDo

      Yazıcısıyla diyor Yazıcının parçalarıyla demiyor

    22. SDN Okuru

      benim eski yazıcım nerdeydi ya ?

    23. virusizmir
      cgrszone Nickli Üyeden Alıntı
      Kıyıp parçalamış mı? Sen 3D yazıcının nasıl çalıştığından emin misin?

      ReDo Nickli Üyeden Alıntı
      Yazıcısıyla diyor

      ReDo Nickli Üyeden Alıntı
      Yazıcının parçalarıyla demiyor

      Normalde nasıl çalıştığını biliyorum; ama haberde "3D yazıcısının parçalarından yarı otomatik tüfek yapmayı başardı." dediği için böyle bir yorum yaptım. Kaçırdığım nokta ne ki?

    24. ReDo
      virusizmir Nickli Üyeden Alıntı
      Normalde nasıl çalıştığını biliyorum; ama haberde "3D yazıcısının parçalarından yarı otomatik tüfek yapmayı başardı." dediği için böyle bir yorum yaptım. Kaçırdığım nokta ne ki?

      Tüfek mi almak istiyorsunuz? Almanıza hiç gerek yok. ABD’de bir kullanıcı, 3D yazıcısının parçalarından yarı otomatik tüfek yapmayı başardı.

      Üstte ki yazıda "Yazıcının parçalarından" diyor.

      Editörün yazımında mı bir hata var anlamadım ki :

      Bir de altta ki yazıyı okuyun.

      Bilgisayar çevre birimlerinin belki de en önemlilerinden olan yazıcılar, gün geçtikçe daha komplike ürünler haline geldi. Özellikle üreticilerin kullandığı 3D yazıcılar artık son kullanıcıların erişebildiği fiyatlara indi. Bu sayede gelişmiş yazıcılar, evlerimize girmeye başladı.

      Michael Guslick adlı amatör silah üreticisi, AR-15 tarzı yarı-otomatik silaha ait yapım şemalarını internettten indirdi ve üç boyutlu yazıcısından çıkardığı detaylı şablonlarla, ilk silahını üretmeyi başardı.HaveBlue adlı bir şirkette mühendis olarak çalışan Guslick, internette bir foruma gönderdiği yazıda 3D yazıcısı ile kendisinin ürettiği 22 kalibrelik silahla 200 el ateş ettiğini açıkladı.

      Akılda şu sorular kalıyor :

      1- Yazıcıyı paramparça edipte mi silah yaptı ?

      2- Yazıcı 3D Nesneler tasarlayıp üretebiliyor,yani bu şekilde mi ?

    25. SDN Okuru

      bu adam ipad’i parçalasa demekki 3d yazıcı yapar onuda silah yapar 😀
      Bu yolla bu adam amatör ama gururlu bir silah üreticisi olur 😀 😀

    26. SDN Okuru

      tek resimdeki parcayi mi, yazdirmis ? 🙂

    27. engerex

      Bu demek oluyor ki 3D yazıcıların kullanımına kısıtlama getirilebilir.

    28. thetech

      Bizimkiler yakında 3D yazıcı ile Angelina Jolie yazdırırlarsa hiç şaşırmam

    29. SDN Okuru

      benimde 3 boyutlu delta yazicim var, kendim yaptim (bu konuda yardimci site cok) ama cok zahmetli ve pahali uretim yapmak.

    30. SDN Okuru

      Gerçek silahlar yüksek basınç, yüksek ısıl işlem, metalin katlanması işlemleri gibi çeşitli aşamalardan geçer, bu şekilde silah uzun ömürlü ve dayanıklı olur, işi bilmeyen biri böyle 3d yöntemi ile silah yapıp dener ise silah ilk kurşun sıkma esnasında meydana çıkan yüksek basınç nedeni ile patlayabilir ve kullanan kişiyi feci şekilde öldürebilir ya da sakat bırakır.

    31. SDN Okuru

      buda tam işsiz yav 😀

    32. SDN Okuru

      Benim kafamı karıştıran bir şey var burada. Başlıkta silahın 3D yazıcının parçalarından yapıldığı düşünülüyor, ama haberde 3D yazıcıyla şemaları print ettiği ve silahı yaparken bunlardan yararlandığı. Hangisi doğru bunların?

    33. SDN Okuru

      buyrun buradan 700$ ‘a alabilirsiniz 3D yazıcınızı

    Diğer yorumları gör (35) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap