4.5G’de İşler Yolunda

30

Teknolojiyi az çok takip eden herkesin bildiği üzere önümüzdeki Nisan ayının hemen başında Türkiye 3G’den 4.5G’ye geçiş yapacak.

4.5G ihale süreci biraz sancılı başlasa da nihai ihale 26 Ağustos’ta BTK tarafından gerçekleştirilmişti. 4.5G ihalesi için imzalar Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle atıldı.

Kim ne kadar ödeyecek?

4.5G ihalesi sonucunda devletin kasasına girecek olan tutarlar da netlik kazanmış oldu.

İhalede toplamda 172.4 MHz ile en yüksek bağlantı hızını satın alan Turkcell, 1.62 milyar Euro tahsis bedeli ve KDV olmak üzere toplamda yapacağı 1.92 milyar Euro’luk ödeme ile başı çekiyor.

4.5G ihalesinde, LTE-Advanced teknolojisinin optimum bandı kabul edilen 1800 MHz ve nüfusun yoğun olduğu yerlerde yüksek kapasite sağlayan 2600 MHz spektrumlarındaki en yüksek paketler de dahil toplamda 172.4 MHz frekans alan Turkcell, 413.8 milyon Euro taksit ve 292.2 milyon Euro toplam KDV olmak üzere 706 Milyon Euro’luk ilk ödemeyi yaptı. 4.5G ihalesi kapsamında aldığı frekanslar için tüm ödemelerini tamamladığında ise Turkcell’in ekonomiye sağlayacağı katkı 1.92 milyar Euro’yu aşmış olacak.

Vodafone tek seferde ödedi!

4.5G ihalesinde yer alan 3 operatörden bir diğeri olan Vodafone, tüm ihale bedelini tek seferde ödedi. Vodafone, ihalede aldığı frekanslar için toplam 777.9 milyon Euro’luk (KDV dahil 918 milyon Euro) ücreti peşin olarak ödedi.

Türk Telekom’da ilk taksidi ödedi!

Türk Telekom Grubu, 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen, “IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi” (4.5G ihalesi)kapsamında sunulan spektrumun yüzde 30’una karşılık gelen toplam 1 milyar Euro’nun üzerindeki bedelin ilk taksitini Hazine’ye ödedi. Ödemenin ardından gerçekleştirilen 4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi İmza Töreni’nde Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri yetki belgesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden teslim aldı.

:: Sizce 4.5G için ödenen meblağlar yeterli mi?

30 YORUMLAR

  1. sadece telefonun sebeke kisminda LTE yazacak baska hicbir halt yok bazi pilot bolgelerde yuksek hiza varacagiz o kadar geri heryerde internet agir ve surunuyor olacagiz.
    n
    nTurkiyede daha internet altyapisi yok dogru durust ne 1000 mbps hizindan bahsediyoruz
    n
    nHadi onu gectim altyapi yenilendi o oldu bu oldu diyelim
    npeki kota?
    n
    n2 gb paketi zor aliyorum ay sonuna kadar dikkatli kulllaniyorum 4,5 g de hepten mahvolcaz kol gibi faturalar gelecek

  2. Kardeşim bunlara topu attırmak bizim elimizde,kimse geçmesin yeni tarifelere taki kota denen soygun kalkana kadar.Bakalım ne oluyor sonra

  3. devlete para ödemekten dolayı biz fazla fazla fazla fazla pahalı internet kullanıyoruz devlet devlet devlet devlet diyenler gelmesin herşeyin vergisini alan devlet vatandaşını ne zaman düşündü ne zaman kolaylık sağladı ne zaman karşılıksız bir hizmet sundu sadece tek bir örnek verin siyaset için demiyorum bunu devlet tanımının ülkemizdeki karşılığı için diyorum her zaman böyleydi

  4. Nereden biliyorsun adamlar neden hu kadar para odedi peki herkes oturdugu yerden torum yapiyor kota artacak mutlaka 375 mps hiz vericem diyor Ada’m yapmayacak olsa bunu soyleme cesareti gosteremez internet alt yapisi turk Telekom denilen mezarcilarda oldugu icin. Yok ve tek rakibi de super Online olacak halk bilinclense onlar da anlar ilk hafta hizli kullan sonra 3mps TTnet hep boyle uc yildir super Online kullaniyorum hizim hic kisitlanmadi 16 mps 15 aliyorum en az kablosuz da oturdugumuz yerden kojusasacagimiza bence faaliyete gecmeli ve rakip firmalari guclendirmemiz lazim.

  5. Kim ne kadar ödeyecek yazıp altına operatöleri yazmışsınız.
    Bunların hepsini operatör karları ve vergilerle biz ödeyeceğiz, giren halka girecek.
    Teknoloji ihraç etmedikçe de böyle devam edecek…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kasım indirimlerini değerlendiriyoruz: Hangi laptopu alalım?

Exit mobile version