Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

5000 mAh batarya kaç saat gider?

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Akıllı telefon piyasasında kullanıcılar alacakları cihazı seçerken şarj süresi ve batarya kapasitelerini en önemli kriterler listesine koyuyor. Geçtiğimiz yıllarda 7 bin mAh seviyeleri üst sınır olarak kabul ediliyordu. Fakat teknolojinin gelişmesi ve şarj sürelerinin iyileşmesiyle birlikte bu değer aşağılara çekildi. Peki günümüzün en yüksek kapasitelerinden 5000 mAh batarya kaç saat gider?

SAR değeri en düşük akıllı telefonlar

Teknolojik aletleri kullanırken maruz kaldığımız radyasyonu en aza indirecek SAR değeri düşük akıllı telefonları bir araya getirdik.

5000 mAh batarya kaç saat gider?

Pek çok kullanıcı akıllı telefon alacağı zaman kamera, işlemci ve hafıza gibi temel donanımsal özellikleri mutlaka kontrol ediyor. Hatta diğer cihazlarla kıyaslama yaparak mantıklı bir seçim yapmaya çalışıyor. Bu karşılaştırmalarda en önemli faktörlerden biri de batarya kapasitesi oluyor.

Reklam
Reklam

Bu sebeple günümüzde tüketicilerin büyük bir kısmı yüksek hızda şarj olabilen veya bataryası geç tükenen telefonlara odaklanmış durumda. Fakat 5000 mAh’e sahip birebir aynı özelliklere sahip iki cihazı farklı kişilere verdiğimiz zaman ortaya çıkan sonuç birbirinden oldukça farklı olabiliyor.

Kullanıcıların akıllı telefon bataryaları kullanım senaryolarına göre standart değerlerin altında veya üzerinde kalabilir. Örneğin 5000 mAh bataryaya sahip bir cihazda akşam ekran parlaklığı kısılmış bir şekilde 1 saat film izlediğimizde yüzde 10’a yakın bir kayıp yaşanacaktır.

Fakat öğlen saatlerinde güneşin altında ekran parlaklığı sonuna kadar açık bir şekilde oyun oynar ve işlemci performansımızı sonuna kadar kullanırsak, 1 saatin sonunda yüzde 15 ila 20 arası bir değer kaybı yaşanabilir.

Tabii burada bir diğer önemli konu da cihazlarımızın içerisinde bulunan teknoloji olacaktır. Örneğin 4 veya 6 nm üretim teknolojisiyle üretilen bir cihaz rakiplerine kıyasla çok daha düşük güç tüketecektir. Dolayısıyla aynı kapasitede bataryaya sahip olsa bile çok daha iyi sonuçlar verecektir.

Yine de günümüz standartları düşünüldüğü zaman, ve gün içerisinde akıllı telefonunuzu sadece tek bir oyun ve uygulama üzerinde kullanmayacağınızı varsayarsak 5000 mAh bataryaya sahip bir cihaz sabah evden çıktığınızda yüzde 100 şarjı bulunuyorsa, en az 10 ila 12 saat arası bir sürede eve gelene kadar şarj aletine ihtiyacınız olmayacaktır. Tabii sizler de benim gibi işlerini bilgisayar üzerinden kontrol eden biriyseniz, bu süre 2 güne kadar uzayabilir.

Yüksek kapasiteli bataryaya sahip güncel cihazlar

Listemize sadece ülkemize resmi yollarla giren ve anlık olarak satışı devam eden modelleri ekledik. Dolayısıyla geçmiş yıllarda satışa çıkan veya yurt dışına özel üretilmiş modelleri kullanmadık. Tabii bir de Energizer gibi farklı ülkelerde satış yapan üreticilerin yukarıdaki fotoğrafta bulunan 18 bin mAh kapasiteli cihazları bulunuyor. Bunlar gündelik hayattaki kullanım senaryolarına uygun olmadığı için yine listemize dahil etmedik.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin telefonunuzun bataryası kaç mAh ve kaç saat gidiyor? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam