Donanım

    6 GB’lık GeForce Titan Geliyor!

    Yeni konsolların tanıtılmadığı günümüzde, özellikle bilgisayar dünyasındaki donanımları çok zorlayacak oyunlar maalesef piyasada bulunmuyor. Yaklaşık 2 senelik orta üst segment ekran kartları, hala kullanıcılara başarılı bir oyun performansı sunabiliyorken, kullanıcılar da bu yüzden sistemlerini pek de güncelleme gereği duymuyorlar.

    Eskiden her yeni Windows sürümüyle beraber güncellenen DirectX modellemeleriyle beraber, yeni DirectX sürümünü destekleyen ekran kartları satın alınır, ve bu farkı bize yaşatacak oyunlar da piyasaya sunulurdu.

    PlayStation 4 ve yenilenen Xbox‘ın 2013 ya da 2014 yılında çıkacak olmasıyla beraber, bilgisayarlardaki oyun sektörü de hızlanacak. Özellikle bu yeni konsollar için hazırlanan oyunlar, en çok donanım üreticilerine yarayacak.

    Ekran kartlarına sadece oyun gözüyle bakmadığımızda, tasarlanan pek çok ürünün bu güçlü kartların sayesinde hazırlandığını görüyoruz. Gerçek zamanlı render alınmasını sağlayan yeni nesil ekran kartları, özellikle Nvidia‘nın Tesla ailesi sayesinde büyük bir ivme kazandırdı.

    GeForce Titan geliyor!

    Nvidia‘nın GK110 GPU‘sunu kullanacağı Titan kodlu ekran kartı, Tesla K20X hızlandırıcısını kullanıyor. Tam 2880 CUDA çekirdeğine sahip olacak olan ekran kartı,  732 MHz hızında çalışacak ve bu düşük hıza rağmen 235 Watt TDP değerine sahip olacak.

    Nvidia‘nın güncel ürün gamındaki en güçlü grafik işlemci olan GK104‘ten çok daha donanımlı olan GK110, 7.1 milyar transistörden oluşan bir dev.

    Referans Titan ekran kartının 6 GB GDDR5 bellek ile geleceği belirtilirken, GPU‘nun 384 bit bellek arayüzünü desteklediği konuşuluyor. Yeni Tesla ekran kartı olması beklenen GeForce Titan‘ın bir değişik versiyonu da, GeForce GTX 780 olarak yeni seri adı altında oyunculara sunulabilir. Önümüzdeki aylarda çıkacak olan performans canavarını merakla bekliyoruz.

    :: Bu kadar yüksek performanslı ekran kartları, sizce ev için gerekli mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. SDN Okuru

      Xbox ta ne güzel 5 tl ye alıyon takıyon oynuyon yıllardır hiç bunlarla uğraşmıyosun

    2. haqy

      Buna birde evga bir hydro dokunuşu yaparsa müthiş olur.

    3. SDN Okuru

      Şimdi bu Xbox ps gbi konsollar için mi yoksa pc mi

    4. djvahset

      abi tamam bellek önemli ama bit değeride yüksek olsa daha sağlam olmazmı bu konu neden geri kalıyor

    5. hamza5806

      bunu aldımı 10 yıl rahat edersin

    6. SDN Okuru

      paralel hesaplama yapmayi ogrenelim

    7. SDN Okuru

      ohh hazirana kadar çıksın pc’ye alcam

    8. SDN Okuru

      ne 10 yili be 3 sene goturmez seni bu cekirdek hizina bakin dusuk

    9. SDN Okuru

      Artık güçlü grafik kartlarının esprisi kalmadı. Oyunlar 5 yıl öncesinin teknolojisiyle üretilen konsollardaki grafik seviyesinde çıkıyor. Crysis gibi PC için oyun çıkaran firmalar da olmasa güçlü ekran kartları bi işe yaramıyor. Ben HD7850 aldım 300 liraya, Full detay oynayamadığım oyun yok.

    10. nikney

      6 GB’a göre 384 bit zayıf bence, en az 512 bit olmalıydı..

    11. SerdarGokcen

      Hız küçümsenmiş gibi ama bu gpu içinde yer alan cuda işlemcileri paralel çalışıyor.

      Paralel çalışma sayesinde grafikler o kadar hızlı renderlanıyor ki aklınız almaz bunu. Özellikle 3d yi tasarlarken real-time(canlı izleme) kısmında çok fark yaratıyor.

      Eğer cuda işlemcilerini adam gibi kullanan programlar üretilse muazzam hız doğar. Grafikte herşey kayan nokta neredeyse… Şu kartın yerini tutacak bir işlemci yok mesela karşılaştırsak.

      Şuan nvidia cuda kütüphanelerini ücretsiz dağıtıyor. Dökümanları ve araçlarına kadar her şey ücretsiz. Tek sorun iyi derecede c++ yada c bilmeniz gerekiyor.

      Gelelim bit hızına. Bit hızını bilerek yükseltmiyorlar ama 384 bit bile yüksek bir seviye. Bit hızını yükseltmek maliyet doğurur. O kadar cuda işlemcisini idare etmek, nanometreyi küçültmek, yazılımları senkronlamak ve düzenlemek en önemlisi stabil tutmak basit değil…

    12. SDN Okuru

      amaç oyun oynamak değilmi. Bunun fiyatı en az 1.500 TL olur. ÇIkış zamanı PS4 te çıkar.
      Hangisi dersen PS derim. Çok kişide böyle der

    13. Connections

      uzun vadede gerekli ama 680 2 yıl idare eder titanı düşünemıyorum

    14. SDN Okuru

      ne o öyle 384 bitcik 🙂 elimde var bi tane gtx295 çift gpu 896 BİT full detay oynatmadıgı oyun yok 1920*1080 full hd 🙂

    15. SDN Okuru

      bu ekran kartını tasarım yapanların dışında alınması mantıklı değil. Oyun için fazyasıyla “fazla”

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network