Amerikan Enerji Bakanlığı’nın Lawrence Berkeley National Labs’de çalışan bilim insanları, günümüzde kullanılmakta olan Lityum pillerden sekiz kat daha fazla lityumu barındırabilen yeni piller ürettiklerini ve testlerinin başladığını açıkladılar.

Öncelikle sizlere, lityum bataryalarda kullanılan grafit maddesinin, şarj sırasında orta ölçekli olarak büyüyebildiğini açıklamamız gerek. Bilim insanları bunun önüne geçmek ve şarj kapasitesini arttırmak için, çok daha fazla büyüyebilen silikon maddesini lityum bataryaların içerisine entegre etmiş durumdalar.

Peki bu ne anlama geliyor? Artık elektronik cihazlarda kullanılan tüm bataryaların dayanma süreleri dramatik bir yükseliş gösterecek. Aynı boyutlarda pillerde çok daha fazla elektrik enerjisi barınabileceğinden dolayı, şarj sıkıntısı çekmeyeceğimiz günler yakın gibi duruyor.

Yetkililer, bu yeni teknolojinin yalnızca “süper” değil, aynı zamanda ekonomik olacağını ve ticari amaçlı kullanılan silikonlar sayesinde gelmiş geçmiş en iyi batarya performansının sunulacağını belirtiyor.

:: Telefonunuzu ne kadar sıklıkla şarj ediyorsunuz?