Süper otomobil denince akla gelen ilk markalardan olan Bugatti, yeni modellerini tanıtmaya devam ediyor. 2016 yılında tanıtılan Chiron artık ömrünün sonuna doğru yaklaşırkeni Fransız üretici özel versiyonlarla ikonik modeline yavaş yavaş veda ediyor.

Bugatti W16 Mistral Roadster en hızlı üstü açık olmaya geldi

İsmini Fransa’nın güneyinde esen Mistral rüzgarından alan yeni model, Bugatti Chiron temelleri üzerinde yükseliyor. Bugatti, bu oldukça özel üstü açık otomobilden sadece 99 adet üretileceğini açıkladı. 2024 yılının ilk çeyreğinde sahiplerine teslim edilmeye başlanacak olan otomobil için istenen rakam ise 5 milyon dolar ( bugünkü kur ile yaklaşık 90 milyon TL).

140 milyonluk Bugatti Centodieci ilk sahibine ulaştı!

140 milyonluk Bugatti Centodieci ilk sahibine ulaştı!

Üretilecek 10 adet Bugatti Centodieci'nin ilki olan otomobil sahibinin EB110 GT'sine uyumlu olarak mavi renk ile yeni evine ulaştı.

Bugatti W16 Mistral Roadster, 2015 yılında piyasaya sürülen Veyron Grand Sport Vitesse’den bu yana Bugatti’nin çıkardığı ilk üstü açık otomobil olma özelliğine de sahip. 1.600 beygir güç ve 1.600 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli W16 motora sahip olan model, önemli performans rakamları vadediyor.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ ile aynı motoru paylaşan Mistral, üstü açık olması nedeniyle maalesef Chiron kadar yüksek rakamlara çıkamayacak. Ancak Bugatti mühendisleri yeni modelleri hakkında oldukça iddialı. Bugatti, yeni Mistral Roadster’ın en hızlı üstü açık otomobil olmak için tasarlandığı iddiasında.

Aracın tasarımına göz attığımızda ise, her ne kadar altyapısını Chiron ile paylaşıyor olsa da bu modelden büyük oranda ayrıştığını görüyoruz. Yeni üstü açık araç, markanın ikonik 1934 Type 57 Roadster Grand Raid modeline atıfta bulunuyor. Klasik modelin izlerini özellike ön cam, yukarıdaki hava girişleri ve takla barlarında görmek mümkün. Mistral, sarı ve siyah renkleri de yine bu modellerden alıyor.

Aracın ön bölümüne baktığımızda, Bugatti’nin imzası haline gelen ızgarayı çok daha büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aracın yatay LED farları ise diğer Bugatti modellerinden ayrılmasını sağlayan en önemli detaylar arasında. Devasa hava girişleri de aracın agresif yapısını güçlendiriyor.

Arka bölümde de etkileyici tasarım detayları devam ediyor. X formlu LED stop lambaları geniş hava kanalları ile birbirinden ayrılıyor. Stop lambalarını birleştiren LED şerit ise BUGATTI yazısına ev sahipliği yapıyor. Üstü açık modelin devasa arka difüzörü ve merkeze konumlandırılan çift bölmeli egzozuyla da Mistral’in tasarımı tamamlanıyor.

İç mekanda ise dışarıdan farklı olarak fazla bir değişim yaşanmadığını görüyoruz. Bu bölüm genel olarak kardeşi Bugatti Chiron ile aynı tasarıma sahip. Sarı döşemeler ve dikişlerle süslenen iç mekanda vites topuzunun altında konumlandırılan Ettore Bugatti’nin kardeşi tarafından tasarlanmış “dans eden fil” motifi ise yine geçmişe saygı niteliğinde.

Yeni Bugatti W16 Mistral Roadster ile birlikte Bugatti’de içten yanmalı motorların devri kapanıyor olabilir. Rimac ile ortaklık kuran şirketin bundan sonra elektrikli hiper otomobiller ile karşımıza çıkması bekleniyor. Peki siz Bugatti Mistral ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.