Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcıyla ilgili ortaya atılan spekülasyonların vatandaşları mağdur etmemesi için uyarıda bulundu. Basında yer alan çıkış harcının toplu alımıyla ilgili haberlere yönelik açıklama yaptı.

GİB, yurt dışına çıkış harçlarının diğer vergi kanunlarındaki gibi sürekli olarak etkinlik ve verimlilik açısından değerlendirildiğini belirtti. Duyuruda, harcın yurt dışına çıkış yapan Türk vatandaşlarından çıkış başına sabit bir şekilde alındığı ve çıkış tarihinde yürürlükte olan tutar üzerinden ödenmesi gerektiği hatırlatıldı.

Son dönemde harç puluna zam geleceği yönündeki iddialar nedeniyle vatandaşların bugünden harç pulu satın alma eğilimine girdiği gözlemleniyor. GİB ise açıklamasında, “Çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez” dedi.

Avrupa Birliği, Apple ve Meta’ya acımayacak! Yasaklanıyor mu?

Avrupa Birliği, Apple ve Meta’ya acımayacak! Yasaklanıyor mu?

Avrupa Birliği, DMA yasası kapsamında Apple ve Meta'ya ceza kesmeye hazırlanıyor. İki şirket için büyük yaptırımlar yolda.

Konuyla ilgili yapılan paylaşım şu şekilde:

Yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğu basına yansıyan haberlerde yer almaktadır.

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçları da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulmaktadır.

Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır.

Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir.

Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez.

Peki siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?