Akıllı telefon üreticilerinin amiral gemisi modellerinde çerçevesiz tasarıma geçiş yapması ile parmak izi okuyucular cihazların arka tarafına taşındı.
Ancak, cihazların kilidini açmak ve bankacılık gibi hassas içeriklere sahip uygulamalara erişim sağlamak için yoğun bir şekilde kullanılan parmak izi okuyucunun yerinin değiştirilmesi büyük rahatsızlıklara neden oldu.
iPhone X‘te Face ID teknolojisine geçiş yapılması, parmak izi teknolojisine veda mı ediyoruz? sorusunu akıllara getirse de, ekrana gömülü parmak izi okuyucular konusunda oldukça heyecan verici bir gelişme yaşandı.
Ekrana gömülü parmak izi okuyucu: Synaptics Clear ID
Yıllardır parmak izi okuyucu üretimi gerçekleştiren Synaptics, ekranın altına yerleştirilen ve şu anda kullanıma hazır olan yeni nesil parmak izi sensörü Synaptics Clear ID‘nin tanıtımını gerçekleştirdi.
Synaptics Clear ID FS9500 isimli sensör, parmak izi okuma işlemini ekranın altından gerçekleştirebiliyor. Islak ve soğuk gibi durumları algılayan sensörün en büyük avantajı, istenildiği zaman açılıp kapatılabilmesi.
Böylece geleneksel parmak izi okuyucuların aksine, ihtiyaç olmadığında kaybolan okuyucu, çok daha fazla alanın ekrana ayrılmasına imkan tanıyor.
Daha önce benzer sensörlerin tanıtıldığını gördük. Ancak, Synaptics’in öne çıktığı nokta kullanıma hazır olan sensörün seri üretim sürecinin başlaması.
Synaptics’in geliştirdiği parmak izi okuyucu, ShiftDelete.Net olarak yerinde takip ederek gelişmeleri sizlere aktaracağımız CES 2018‘de sergilenecek.
OLED ekranlar ile sorunsuzca çalıştığı dile getirilen sensör için en büyük beş akıllı telefon üreticisi ile görüşüldüğü dile getiriliyor. Synaptics’in bu tarz bir açıklama yapması, gelecek yıl tanıtılacak, Galaxy S9 modelinde parmak izi okuyucu ekranın altında mı yer alacak? sorusunu akıllara getirdi.
:: Ekrana gömülü parmak izi okuyucular hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
mantıken böyle olmalıydı
girsin alta artık şu
Acaba. Ekran kapalı olsa bile çalışırmı
benim telefonda risk oluşturacak şeyler banka uygulamaları onların da kendi kriptoları idare ediyor öbür türlü arkadaş şifremi kırmış çıplak kadınları görmüş çok mu. insanlar bunları kullanırken dünyanın en önemli kişisiymiş zannediyor kendini. Allahın muhittin topalağıyız işte. pahalı olacağı ve buna zibilyon tane insanın para gömeceği kesin.snaptycs yanlış bilmiyorsam laptopların touchpadlerinde söz sahibi. bu işe adım atması da sevindirici. artık telefonlar nerdeyse bilgisayarların yerini aldı pratiklik hariç. şimdi sıra uzay teknolojilerinde takipteyiz bakalım.