Bildiğiniz gibi yapay zekanın gelişimi oldukça olumlu sonuçlar verse de belli başlı sektörlerde bu teknolojiyi iyi kullananların, diğerlerinin önüne geçmesine de sebep kalıyor: GPTZero adı verilen yeni yapay zeka ile çeşitli modellere yazdırılan metinler ortaya çıkarılabiliyor.
GPTZero ne kadar tutarlı çalışıyor?
Yapay zeka teknolojilerinin hızla gelişmesi ve yaygınlaşması, beraberinde bazı etik sorunları da gündeme getiriyor. Özellikle eğitim ve yayıncılık sektörlerinde zamandan ve işgücünden tasarruf etmek için içeriklerin yapay zekalara yazdırılması konusu son dönemde oldukça gündemde…
Yaşanan bu soruna çözüm olarak Princeton Üniversitesi öğrencisi Edward Tian tarafından geliştirilen GPTZero, yapay zeka ile üretilen metinleri tespit edebildiğini iddia ediyor.
Bu yapay zeka modelinin, bir metnin insan elinden mi yoksa yapay zekanın elinden mi çıktığını anlamak için uyguladığı iki farklı yöntem var: İlk yöntem, metnin öngörülemezliğini ölçüyor. Diğer yöntem de ise cümlenin ne kadar karmaşık ve içinden çıkılamaz göründüğüne bakıyor. Bu kıstaslar bir araya getirilerek yüzdesel bir sonuç ortaya çıkarılıyor.
OpenAI endişeli! ChatGPT-4o insanları kendine aşık mı ediyor?
OpenAI, ChatGpt-4o'ya aşık olan kullanıcılar konusunda endişeli. Bazı kullanıcılar ChatGPT-4o ile olan samimiyeti biraz ileriye götürdü.Bu yeni teknoloji, özellikle öğrencilerin ödevlerini yapay zeka kullanarak tamamalamalarına karşın öğretmenlerin kullanılması için tasarlanmış durumda. Buna ek olarak içerik üreticilerinin, özgün metin üretilip üretilmediğini kontrol etmek için de aracı kullanabileceğini söyleyebiliriz.
Geliştirilen uygulamaya buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. Yapay zeka modeli, hiç giriş yapmadan 7 sayfa, giriş yaparsanız da günlük 40 sayfalık metin kontrolü yapmanıza izin veriyor. Daha detaylı tarama modelleri için de ücretli aboneliğe geçebilirsiniz.
Uygulama içi reklam mı alıyorsunuz artik. Ücretli üyelik olan bir sistemi tanıtıp Reklam diye de belirtmemissiniz bu suç değil mi?
Ücretsiz versiyonu da var ve günde 40 adet tarama yapabiliyorsunuz. Ücretli bir modeli de olan bir sistemin ücretsiz versiyonuna dair haber yapmanın nesi suç?
O zaman Google Gemini veya ChatGPT haberi de yazmayalım ücretli versiyonları var diye. 🙂
Bu eleman yaklaşık 3 yıldır bunun üzerinde çalışıyordu. Hatta şöyle bir ifade ile de “yargı dağıtmıştı”: Siz yen yıl için kutlama yaparken, ben de bu uygulama üzerinde çalıştım. Değişik bir kafa, çalışmalarının karşılığını almış.
Boş haber çok kolay aşılabiliyor bu..
yeni teknoloji olduğuna emin miyiz ben geçtiğimiz dönemde kullandığımı hatırlıyorum da
Bir salın insanları artık yapay zeka eğitimin bir parçası haline gelecek eğitim sistemi tamamen değişecek. Gereksiz ezber bilgilere gerek kalmayacak. Uzun uzun yazdırılan abuk sabuk araştırma ödevleri son bulacak.
Sen de öğrencisin. Yaptığın bu iş mi şimdi..😉😉
Ben denedim chat gptnin kendi yazdığı yazı yüzde 12 ornında aı verdi kendi yazdığım 19 düzgün çalışmıyor yada ben bir robotum
Evet, ben de denedim ve Türkçe yazılarda pek işe yaramıyor gibi. Yabancı dilde yaptığım denemelerde ise yüzde 100’e yakın sonuç verdi.