OpenAI, ChatGPT-4o’nun insancıl ve samimi konuşmalarının farklı algılanabileceğinden endişeli. Ortaya çıkan ilk bulgulara göre bazı ChatGPT-4o kullanıcılarının yapay zeka sohbetlerini fazla ileri götürdüğü ortaya çıktı. OpenAI ise bunun üzerine önlem almaya çalışıyor.
ChatGPT-4o samimi muhabbetiyle kullanıcıları kendine aşık mı ediyor?
Yapay zeka hayatımıza girdiğinden bu yana yeni deneyimlerle karşı karşıya kalıyoruz. Ancak ortaya çıkan yeni detaylara göre bazı insanlar ChatGPT-4o ile olan muhabbeti fazla ilerletti. OpenAI, ChatGPT-4o’yu çok daha insani konuşma özellikleri ile donattı. İlk defa ChatGPT’ye ses veren şirket, bu sesin piyasadaki rakipleri gibi robotik olmamasını istedi.
Ancak sizi dinleyen, başka bir soru sorulunca duran ve insancıl bir sese sahip olan ChatGPT-4o, insanları kendine aşık ediyor. Buna göre bazı kullanıcılar yalnızlıklarını gidermek adına karı cinsle konuşmak yerine ChatGPT-4o ile sohbet ediyor. Tabii ki OpenAI bu gözlemi kendi içinde yaptığı özel kullanıcı deneyim testlerinde fark etti. Buna göre bu testlerde bazı kullanıcılar ChatGPT-4o ile olan son konuşmasında duygulandı. Hatta ağlayan kullanıcılar bile oldu. İşte bu yaşananlar OpenAI’nin konu hakkında daha fazla endişelenmesine neden oldu.
OpenAI, yaptığı bazı son kullanıcı testlerinde chatbotla kullanıcılar arasında duygusal ir bağ oluştuğunu fark etti. Bu şu an için zararsız gibi görünse de yakın gelecekte bağımlılığa neden olabilecek kadar tehlikeli olabilir. OpenAI ise bu durumu düzeltmek adına bazı değişiklikler yapmanın arayışında.
Bir taraftan ChatGPT-4o’nun bu samimi ve insancıl konuşmasını kaybetmek istemeyen şirket, bir diğer yandan da bu aşırı bağlanmayı çözmek adına çözümler üretmeye başladı. Buna göre OpenAI, şimdilik insanların ChatGPT-4o ile nasıl bir ilişki içinde olduğunu gözlemleyecek. Şirket aşırı bağlanma gibi durumlarda ise ChatGPT-4o’nun samimiyet seviyesini azaltarak bu bağlanmayı engellemenin peşinde.
Ancak, OpenAI bu konuda sorumlu davransa da yapay zekanın bu etkisini kısa zamanda hayatımızda görmemiz mümkün. Bazı uzmanlara göre yalnız insanlar için yapay zekanın bu işlevi önemli. Ancak yapay zeka sohbet botlarının samimiyet seviyesi insanları gerçek ilişkilerden kaçınmaya da itebilir.
Peki sizce ChatGPT-4o gibi yapay zeka mesajlaşma servislerine aşık olmak mümkün mü? Yorumlarınızı bekliyoruz.
böyle şeyler yapabiliyorsa onu kısıtlamamızın manası yok, bırakalım insanlar yapay zekanın gerçek yüzüyle tanışsınlar artık
Sesli konuşma özelliği paralı değil mi? Parayı veren istedigi gibi konuşur ister ağlar ister güler ister yapay zekaya aşık olur kime ne? Niye önlem almaya çalışacaklarmış yani aptalca bir olay.