Güney Afrika‘nın 40 kilometre doğusunda Cape Town şehrinin Nomzano kasabası bulunuyor. Nomzano Kasabası, 1.5 kilometre kare başına düşen 44 bin nüfusuyla ülkenin en fakir bölgelerinden biri durumunda.
Cape Town’un 40 km doğusundaki bir başka şehir olan Strand ise 1.5 kilometre kare başına düşen 6700 nüfusuyla ülkedeki en zengin şehirlerden biri olarak betimleniyor.
Coğrafi şartlar çerçevesinde bir tampon bölge ile ayrılan şehirler, Güney Afrika’daki zengin-fakir ayrımını en iyi anlatan örneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Soyut verilerin haricinde, gözle görülür bir ayrımdan bahsedildiği düşünülürse, şehirlere ait gerçekler çok daha net ortaya çıkıyor.
ABD doğumlu fotoğrafçı John Miller ise, 2011 yılında Güney Afrika’ya taşındı. Fotoğrafçının “Eşitsiz Sahneler” adlı çalışmaları, iki bölge arasındaki farklılığa ilişkin pek çok veriyi ortaya koymuştu.
Miller, şimdiki süreçte fotoğraf çalışmalarının kapsamını genişletmek adına, mevcut objektif sorununu ortadan kaldırarak, insansız hava aracı drone kullandı.
Miller, bölgelerin halihazırda var olan ekonomik, sosyal sınıf uçurumlarını, dönem teknolojisi ürünü drone ile fotoğrafladı.
Miller konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmalarının yapıcı ve barışçıl bir şekilde iki bölge arasındaki eşitsizlik, hukuksuzluk sorunlarını çözme yolunda diyalog sürecini başlatma umudunu taşıdığını ifade etti.
Miller’ın iki bölge arasındaki ayrımlara değinen “Eşitsiz Sahneler” adlı çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Kendisi ayrıca YouTube üzerinde drone ile gerçekleştirdiği çekimlere ilişkin bir video hazırladı.
#video_12396#
:: Bu denli yakın bölgelerdeki, bu denli sosyal, ekonomik sınıf farkı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ülkedeki en zengin ülkelerden derken? Şsldlsdl
fotoğrafta bize göre soldaki taraf daha zengin olmalı.
ülkedki en zengin ülke oha bi dakika
Sanki TR , ABD veya Çin de durum çok farklı.
1. fotoda herşey açıkça görülüyor. 1. fotoğrafın sağ üst tarafı fakirler, ev sayısının az olduğuna bakmayın 1 evde 10larca kişi kalıyor, 1. fotoğrafın sağ alt tarafı orta direk, ama onlarda 2şer 3er kalıyorlar evlerde. 1. fotoda sol taraf da malum, kodamanlar