Ulusal Havacılık Ve Uzay Dairesi NASA’nın en önem verdiği uzay teleskoplarından biri olan, bugüne kadar uzaya dair birçok bilgiyi insanlığa kazandıran Hubble Uzay Teleskobu görevine devam ediyor.
NASA, 1990 yılından bu yana uzayda bulunan teleskobun 2021 yılına kadar sürecek bir süreçte uzayda kalacağını açıkladı.
NASA’nın en iyi teleskobu uzayda kalıyor
NASA, 25 Nisan 1990 tarihinde uzaya dair yeni bilgileri insanlığa ulaştırması parolası ile Hubble Uzay Teleskobu’nu uzaya fırlatmıştı.
Nitekim Hubble Uzay Teleskobu, 26 yıllık süreçte insanlık adına uzayla ilgili en çok bilgi bilgi birikimi sağlayan uzay aracı olarak tarihe geçti.
NASA, en iyi teleskobu olarak nitelediği, Hubble Uzay Teleskobu’nun daha önceki süreçte 2018 yılına dünyaya döneceğine dair sinyaller vermişti.
Fakat, NASA Hubble Baltimore Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü, şimdiki açıklaması ile teleskobun 2021 yılına kadar uzaydaki mevcut gözlem görevini sürdüreceğini açıkladı.
24 ton ağırlığındaki teleskop, 1.9 metrelik ayna vizörü yardımıyla yıllar boyunca son derece şaşırtıcı fotoğraflar çekmişti.
Westerlund 2 Yıldız Kümesi, Gum 29 gaz bulutu, V838 Monocerotis ışık dalgası, “At Başı Nebulası”, M104 Galaksisi ve daha nice benzersiz görüntüleri insanlığa sunmuştu.
İsmini ABD’li astronom Edwin Hubble’dan alan Hubble Uzay Teleskobu, 559 km yörünge yüksekliğinde, 7.5 km/s yörünge hızında hareket ediyor.
Hubble Uzay Teleskobu’nun çektiği birkaç muazzam kare ile sizi başbaşa bırakıyoruz.
ne ekmeğini yediler şu cihazın
Bence bir 20 sene daha orada kalir
türk malı olmadıktan sonra 100 sene daha kalsa türklere faydası ne biyeneki
bizim nilmediğimniz daha nice şeyler bulunmuştur am a nasa demiyordur saklıyordur aya niye uzun zamandan berı ayak basılmadı ?
su fotolara baktim ve iyiki ateistim dedim tekrar