Haberler

    Geri sayım başladı: Yerli uydularımız bugün uzaya fırlatılıyor!

    SpaceX tarafından gerçekleştirilecek olan Transporter-12 görevi bugün gerçekleşecek. İşte detaylar ve bilmeniz gerekenler...

    Uzay teknolojisinde heyecan verici bir görev için geri sayım başladı: SpaceX tarafından gerçekleştirilecek olan Transporter-12 görevi, çok sayıda uyduyu eşzamanlı bir biçimde yörüngeye taşımaya çalışacak. Bu görev, hem ticari hem de bilimsel birçok projeye ev sahipliği yapacak. Üstelik uzaya fırlatılan uydular arasında Plan-S tarafından üretilen yerli uydularımız Connecta IoT (Connecta IOT-5, 6, 7, 8) de mevcut. İşte detaylar!

    Plan-S – SpaceX iş birliği sürüyor!

    Transporter-12 görevi kapsamında uzaya gönderilecek olan Plan-S Connecta IoT uyduları, nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu uydular, veri aktarım hızını artırırken aynı zamanda yörüngede daha sık veri güncellenmesini sağlayacak. Bu özellikleriyle tarım, lojistik, çevre takibi ve enerji gibi birçok sektörde yenilikçi çözümlerin önünü açacak.

    Plan-S tarafından geliştirilen Connecta IoT serisi, yerli mühendislik ve üretim gücünün uzay alanındaki başarısını ortaya koyuyor. Bu uyduların fırlatılmasıyla birlikte ülkemizin uzay teknolojilerindeki iddiası bir kez daha gözler önüne serilmiş olacak.

    Plan-S, SpaceX ile yaptığı iş birliği sayesinde Connecta IoT uydularını yörüngeye taşımak için Falcon 9 roketinden faydalanacak. SpaceX’in bu fırlatma görevlerinde sağladığı güvenilirlik, yerli uyduların başarılı bir şekilde uzayda konumlanması için kritik önem taşıyor. Falcon 9, aynı zamanda yeniden kullanılabilir roket teknolojisiyle maliyetleri düşürerek, daha fazla uzay projesinin gerçekleşmesini sağlayacak.

    Yerli uydular ne zaman fırlatılacak?

    Transporter-12 görevi, 14 Ocak 2025 tarihinde Türkiye saatiyle 20:49’da gerçekleştirilecek. Falcon 9 roketi, bu tarihte Plan-S’in Connecta IoT serisi dahil birçok uyduyu Güneş eşzamanlı yörüngeye taşımak üzere uzaya fırlatılacak. Bu tarihi an, Türkiye’nin uzay çalışmaları açısından bir dönüm noktası olacak.

    Türkiye’nin uzay serüveninde önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilen bu görevle ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yerli uyduların uzaydaki potansiyel katkıları hakkında görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. Anonim

      Kendi uydusunu yörüngeye fırlatamayan Türkiye uzaya nasıl çıkacak acaba?

      1. Anonim

        BOŞ BOŞ HAZIR CEVAPLAR BUNU YAPMAK İÇİN COĞRAFİ OLARAK DOĞRU YERDE OLMALISIN TÜRKİYE COĞRAFİ OLARAK UZAYA ÇIKMAYA ELVERİŞLİ DEĞİL YADA KORKUNÇ MALİYETLİ

        1. Ahmed Yasin Beyazkaya

          İstenilen şeyler hiç bir zaman imkânsız değildir.Bunu unutmayınız yoksa zarar alırsınız ona göre☝️.

      2. Derin Darbe 55

        Çağdaş olduklarını söyleyen,Heykelcilere sor
        Onlar bilirler.
        Eşek, köpek heykeli yapanlarda fırlatma motoru vardır.
        Onlara bir sor.

    2. Osman Tan

      Plan-S – SpaceX iş birliği sürüyor! İş birliği değil güzel insan tamamen duygusal. Veriyorsun fırlatma parasını gidiyor paketin uzaya. Burada space-x bir uzay kargo firması plan-s müşteri. Köfte ekmek ilişkisinden öte bir durum yok. Abartmayalım lütfen.

    3. Celal Yamaç

      El alem marşa araç gönderirken biz ABD Firlatacagi uydu pek de öyle bir gelişme me değil daha çok emekleme

    4. Cüneyt Berkan

      Bayraktar da bugün uzaya Fergani uydusu gönderdi diye bir haber okudum

    5. AYKIRI

      Uzaya çıkılmadı dünya düz aya gidilmedi diyen zümre bu haberleri görünce ne diyordur acaba. Heykelciler bile neler diyor

    6. Bobvir

      Kendi uydusunu gönderemiyen Türkiye İran’a gülüyor vay be

    7. Anonim

      Uyduları yapmak artık kolay! Önemli olan uzaya taşıyacak füze sistemini yapmak! İşte o zaman uzay yarışında biz de varız diyebiliriz..

    8. Bekir

      Muhalif çok üzgün böyle haberlere sevinin sizlerde mutlu olun üzülmek iyi değil

    9. Amanın abov

      Biri irana gönderiyor kara çarşaf deyip şimdi iran daha iyi diyor öbürü herkes uzaya çıkıyor bizimkiler tarikatların peşinde gidiyor diyordu şimdi uzaya çıksak ne olacak millet marsa gidiyor diyor küçümsüyor. Uzaya roket yollamak için uğraşanların uydusu yazılmıyor yabancıların yaptığı uydu yazılıyor.Siz uydu larla uğraşırken İbrahim hakkı hz marifet nağmesinde boyutları aşmış gittiği yerleri tanıştığı ulemayı tarif etmiş bilm hızına yetişecek 500 yıl daha devam.

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network