Uzay teknolojisinde heyecan verici bir görev için geri sayım başladı: SpaceX tarafından gerçekleştirilecek olan Transporter-12 görevi, çok sayıda uyduyu eşzamanlı bir biçimde yörüngeye taşımaya çalışacak. Bu görev, hem ticari hem de bilimsel birçok projeye ev sahipliği yapacak. Üstelik uzaya fırlatılan uydular arasında Plan-S tarafından üretilen yerli uydularımız Connecta IoT (Connecta IOT-5, 6, 7, 8) de mevcut. İşte detaylar!
Plan-S – SpaceX iş birliği sürüyor!
Transporter-12 görevi kapsamında uzaya gönderilecek olan Plan-S Connecta IoT uyduları, nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu uydular, veri aktarım hızını artırırken aynı zamanda yörüngede daha sık veri güncellenmesini sağlayacak. Bu özellikleriyle tarım, lojistik, çevre takibi ve enerji gibi birçok sektörde yenilikçi çözümlerin önünü açacak.
Plan-S tarafından geliştirilen Connecta IoT serisi, yerli mühendislik ve üretim gücünün uzay alanındaki başarısını ortaya koyuyor. Bu uyduların fırlatılmasıyla birlikte ülkemizin uzay teknolojilerindeki iddiası bir kez daha gözler önüne serilmiş olacak.
Plan-S, SpaceX ile yaptığı iş birliği sayesinde Connecta IoT uydularını yörüngeye taşımak için Falcon 9 roketinden faydalanacak. SpaceX’in bu fırlatma görevlerinde sağladığı güvenilirlik, yerli uyduların başarılı bir şekilde uzayda konumlanması için kritik önem taşıyor. Falcon 9, aynı zamanda yeniden kullanılabilir roket teknolojisiyle maliyetleri düşürerek, daha fazla uzay projesinin gerçekleşmesini sağlayacak.
Apple iOS 18.2.1’e güncellemeden iki kere düşünün: İşte sebebi!
Apple, yeni yayınlanan iOS 18.2.1 güncellemesi sonrasında iOS 18.2'yi imzalamayı bıraktı. Peki, bu ne anlama geliyor?Yerli uydular ne zaman fırlatılacak?
Transporter-12 görevi, 14 Ocak 2025 tarihinde Türkiye saatiyle 20:49’da gerçekleştirilecek. Falcon 9 roketi, bu tarihte Plan-S’in Connecta IoT serisi dahil birçok uyduyu Güneş eşzamanlı yörüngeye taşımak üzere uzaya fırlatılacak. Bu tarihi an, Türkiye’nin uzay çalışmaları açısından bir dönüm noktası olacak.
Türkiye’nin uzay serüveninde önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilen bu görevle ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yerli uyduların uzaydaki potansiyel katkıları hakkında görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!
Kendi uydusunu yörüngeye fırlatamayan Türkiye uzaya nasıl çıkacak acaba?
BOŞ BOŞ HAZIR CEVAPLAR BUNU YAPMAK İÇİN COĞRAFİ OLARAK DOĞRU YERDE OLMALISIN TÜRKİYE COĞRAFİ OLARAK UZAYA ÇIKMAYA ELVERİŞLİ DEĞİL YADA KORKUNÇ MALİYETLİ
İstenilen şeyler hiç bir zaman imkânsız değildir.Bunu unutmayınız yoksa zarar alırsınız ona göre☝️.
Çok para galiba
Çağdaş olduklarını söyleyen,Heykelcilere sor
Onlar bilirler.
Eşek, köpek heykeli yapanlarda fırlatma motoru vardır.
Onlara bir sor.
Plan-S – SpaceX iş birliği sürüyor! İş birliği değil güzel insan tamamen duygusal. Veriyorsun fırlatma parasını gidiyor paketin uzaya. Burada space-x bir uzay kargo firması plan-s müşteri. Köfte ekmek ilişkisinden öte bir durum yok. Abartmayalım lütfen.
El alem marşa araç gönderirken biz ABD Firlatacagi uydu pek de öyle bir gelişme me değil daha çok emekleme
Bayraktar da bugün uzaya Fergani uydusu gönderdi diye bir haber okudum
Uzaya çıkılmadı dünya düz aya gidilmedi diyen zümre bu haberleri görünce ne diyordur acaba. Heykelciler bile neler diyor
Kendi uydusunu gönderemiyen Türkiye İran’a gülüyor vay be
Uyduları yapmak artık kolay! Önemli olan uzaya taşıyacak füze sistemini yapmak! İşte o zaman uzay yarışında biz de varız diyebiliriz..
Muhalif çok üzgün böyle haberlere sevinin sizlerde mutlu olun üzülmek iyi değil
Biri irana gönderiyor kara çarşaf deyip şimdi iran daha iyi diyor öbürü herkes uzaya çıkıyor bizimkiler tarikatların peşinde gidiyor diyordu şimdi uzaya çıksak ne olacak millet marsa gidiyor diyor küçümsüyor. Uzaya roket yollamak için uğraşanların uydusu yazılmıyor yabancıların yaptığı uydu yazılıyor.Siz uydu larla uğraşırken İbrahim hakkı hz marifet nağmesinde boyutları aşmış gittiği yerleri tanıştığı ulemayı tarif etmiş bilm hızına yetişecek 500 yıl daha devam.