Microsoft, kurumsal bilgisayarlar için uzun süredir farklı güvenlik seçenekleri sunmaya devam ediyor. Bunlardan en yaygını olan TPM’in yeni versiyonu olan TPM 2.0, çok yakın bir zamanda Windows 10 ile çalışan tüm bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar için zorunlu hale gelecek.
TPM ne işe yarıyor?
İşletim sistemi üzerinde oluşturulan BitLocker Sürücü Şifrelemesi gibi özelliklerin güvenlik anahtarları, normal şartlarda sabit disk üzerinde depolanır. Ancak, TPM modülü bulunan bir bilgisayarda bu şifreler yonga içerisinde barındırılarak, işletim sistemine yapılan olası saldırılara karşı korunuyor.
28 Temmuz itibariyle Windows 10 işletim sistemi ile satışa sunulacak tüm cihazlarda, TPM 2.0 güvenlik platformunu kullanma zorunluluğu geleceğini söyleyen Microsoft yetkilileri, zorunluluğun Windows 10 Home, Pro, Education ve Enterprise sürümlerinin yanı sıra Windows 10 Mobile‘ı kapsayacağını belirtiyorlar.
Bilgisayar üreticilerinin yonga veya yazılım şeklinde TPM 2.0 uygulamak zorunda kalacağı belirtiliyor. Özetlemek gerekirse, Microsoft artık şifreleme anahtarlarını işletim sisteminin dışına çıkararak donanımsal bir katmanda saklamak istiyor.
:: Microsoft TPM çözümünü daha önce duydunuz mu?
İşi büyütmüşler
gelsin bakalım ne kadar işe yarıyor…
bence windows 7 daha güvenli tecrübelerim onu diyor
helal olsun.Linuxu severim ancak uygulamalar çok geriden geliyor.
Isletim sisteminde admin haklarini ele geciren TPM'a ulasamayacak sanki. bosa kurek salliyorlar.
Microsoft kendi "güvenilirliğini" artırmanın yoluna baksın önce. Bu kafayla biraz zor ama.