ABD’nin en köklü Üniversiteleri’nden biri olarak gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, kullanıcıların interneti daha hızlı kullanmaları yönünde bir çözüm buldu.
MIT Bilgisayar Bilimi Ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL), bağlantı hacmini arttırmadan, temel kodlarda değişiklik yapmadan kullanıcıların web sitelerine giriş hızlarını %34 oranında hızlandıran bir çözüm buldu.
Polaris adı verilen bu çözüm, bir internet sayfası tarafından indirilen nesneleri, nasıl daha hızlı kullanıcı ile buluşturma fikri çerçevesinde bir alan oluşturdu.
Ardından web sayfalarından indirilen nesnelere ait teknik bilgileri içeren grafikler oluşturuldu. Grafikte indirilme hızları, dosya boyutları gibi kriterler yer aldı.
Elde edilen grafik sonucunda Polaris adlı yöntemi kullanan herkes, indirilen her nesne için 100 milisaniye gibi bir zaman tasarrufuna sahip oluyor.
Polaris Lisans öğrencisi Ameesh Goyal, Profesör Hari Balakrishnan, Harvard Profesörü James Mickens, tarafından hazırlanan sistem, New York Times, TheWeather.com dahil olmak üzere 200’den fazla sitede 2014 yılından beri kullanılıyor.
The Next Web’de yer alan habere göre söz konusu sistemi aktifleştirmek isteyen kullanıcıların, MIT ile irtibata geçmeleri gerekiyor. Sistemin bütünen MIT güvencesi ile kullanıcılara sunulduğunu söyleyebiliriz.
:: MIT tarafından oluşturulan sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yöntemin ne olduğunu söylemiyorsunuz ki , hakkında ne düşünüyorsunuz diye soru soruyorsunuz.
İlk yorum
ShiftDelete.Net'tende bekliyoruz,bu sisteme geçmesini 🙂
Arastirdim basitce js css gibi dosyalari tek hale getirecek diyor bunu zaten magento gibi sistemler yapiyor farki yok. Ise de yaramiyor. Bir videoyu bir kere aciyorsunuz basindaki 40 ms kimsenin umrunda degil. Diger css ler zaten 1 kere yukleniyor
bu sisteme tüm siteler geçmeli…
Mit diye okuyanlar?