Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden yetkin bilim insanları, ürettikleri cihazla havadan içme suyu elde etmeyi başardı.
Yapay zekanın korkunç bir şekilde gelişmesiyle ortaya çıkan sahte fotoğraf üretimine MIT, yeni yazılımı ile dur demek istiyor.
MIT’den yardımcı doçent Michael F. Howland, rüzgar türbinlerini bireysel yerine toplu olarak optimize etmeyi savunuyor.
MIT, kas sağlığı için önemli bir araç kiti geliştirdi. Yeni kit, kullanıcıların kaslarının hareketini ölçecek.
MIT’in Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı’ndan (CSAIL) araştırmacılar, kendi başına tamamen işlevsel dronelar, robotlar ve diğer elektronik cihazlar üretebilen bir sistemi tanıttı.
Depremlerden korunmak için geliştirilen sistemler hayatımızda büyük yer kaplıyor. Dünyanın deprem haritasına uygun olarak birçok sistem olsa MIT yeni sistem adımıyla dikkat çekiyor.
Yolun üstündekileri değil de altındakileri tarayıp tanımlamayı içeren bu yeni MIT teknolojisi, otonom araçlar için ‘’her şeyi’’ görmesini sağlamayı hedefliyor.
Teknoloji hızla gelişiyor ancak internet için aynı şey söylenemez. İnternet sorununa çözüm MIT’den geldi. Wi-Fi hızını ona katlayan teknoloji ile birkaç yıl içinde karşılaşabiliriz.
MIT robotları yeni bir video ile karşımıza çıktı. MIT Mini Cheetah robotları bir araya geldi ve parkta futbol oynadı. Robotlar daha önce de ters takla atmıştı…
Yapay zeka karşımıza neredeyse her alanda çıkıyor. Gelişmiş yapay zeka algoritmalarıyla çalışmalar yapan MIT ve IBM bu alanda video tanıma teknolojisini daha hızlı ve doğru kullanmak istiyor.
MIT’deki bilim insanları tarafından yanlışlıkla keşfedilen karanlık materyal, şu an dünyanın en karanlık maddesi olarak görülüyor. Bu maddenin ışığı yüzde 99, 995’ini emdiğini söylüyor.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bataryasız su altı sensörü geliştirdi ve bu sensörler sayesinde su altında bir iletişim sistemi oluşturuldu. İşte geliştirilen sensörün detayları!