Klavye temizliği, hastalıklardan korunmamız için ihmal edilmemesi gereken bir konu. Bilim insanları, klavyelerin klozetlerden daha kirli olduğunu ortaya koydu. Peki klavye temizliği için ne yapmalıyız?
İnsan beyni fareye aktarıldı!
Araştırmacılar, hibrit bir beyin çalışmasına imza atarak insan fare beyni oluşturdu. İnsan fare beyni, gelecekte beyin hasarlarının nasıl tedavi edilebileceğini gösteriyor.Klavye temizliği her hafta yapılmalı
Avustralya’da yapılan bir araştırma, klavyelerimizin klozetlerden daha kirli olduğunu gösteriyor. Tipik bir çalışma masasının ise klozetlerden 400 kat daha kirli olduğu belirtiliyor. Özellikle ofisler, iş yerleri, hastaneler gibi ortak kullanımdaki bilgisayarlara temizlik konusunda çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Çoğu mikrobiyolog, her kullanıcının en az haftada bir kez masalarını ve klavyelerini silmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Ulusal Sağlık Araştırmaları Merkezi’ndeki (NCHR), bilgisayar kullanımından sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiğini belirtiyor.
Hollanda’daki bir hastanede incelemeye alınan 100 adet klavye, bu uyarıları doğrular nitelikte sonuçlar verdi. Yapılan testlerde, bu klavyelerin 95’inde streptococcus, staphylococcus ve diğer patojenler tespit edildi.
Bilgisayar temizliğinin, mikrofiber bezler ve temizlik solüsyonları kullanılarak yapılması çok önemli. Ayrıca klavyenin arasında sıkışan parçaların alınabilmesi için de basınçlı hava kullanılabilir. Benzer şekilde, akıllı telefonlarda da temizliğin yapılması gerekiyor. Gün içinde çok sık kullandığımız akıllı telefonlarımız, çok kolay bir şekilde E. coli ve Streptococcus bakterilerini toplayabiliyor.
Evet konu bir yaradir. Boyle yazilar gormeye devam edersem klavyeyi plasik eldivenlerle kullanacagim :)))
Hıııı cok kötü onun için hergün leptopun başına oturmadan ellerimi yıkarım kapı kolunu bile dirseğimle kapatıyorum. Leptopum kirlenmesin diye şimdide ellerim için doktora gittim çatlamaya başladı 🙁
:)) Haci cok ileri gitmissin. Arada bir disari cik elini yuzunu pislet.