Özellikle çalışan insanların internette karşılaştıkları makale, video veya diğer içerikleri hemen tüketebilmesi mümkün olmuyor. Ancak karşılaşılan bu içerikleri kaydetmek için yer imi oluşturmak gibi çözümler de hem görüntü kirliliği yaratması açısından, hem de düzensiz olması açısından iyi bir seçim değil.
Neyse ki sadece bunun için tasarlanmış birçok ‘Read it Later’ ya da Türkçesiyle ‘daha sonra oku‘ uygulamaları bulunuyor. Biz bu rehberimizde bu kategoride yer alan en iyi servisleri ve uygulamaları listeleyelim dedik.
Evernote / Evernote Web Clipper
Şahsen benim için en iyi not alma uygulaması olan Evernote ile Evernote Web Clipper Chrome uzantısı bu iş için harika bir çözüm.
Evernote Web Clipper uzantısını Chrome Uzantı Mağazası‘ndan indirip tarayıcınıza eklediğinizde tarayıcının sol üst tarafında bir Evernote simgesi beliriyor. Daha sonra okumak istediğiniz bir içerikle karşılaştığınızda bu simgeye tıklıyorsunuz.
Uzantının güzel olan tarafı kaydetmek istediğiniz sayfayı Makale, Basitleştirilmiş Makale, Tam Sayfa veya Ekran Görüntüsü gibi farklı seçeneklerle kaydedebiliyorsunuz.
Ayrıca kaydettiğiniz sayfa direkt olarak Evernote hesabınıza ve istediğiniz not yığınına gönderiliyor.
#video_11269#
{pagebreak::1}
Eğer Evernote hesabınız yoksa Pocket kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 2007 yılında kurulan ve o günden bu güne kendini fazlasıyla geliştiren servisin şu anda 10 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Ayrıca Pocket, Twitter ve Flipboard’un da aralarında bulunduğu 300‘den fazla uygulama ile uyumlu br şekilde çalışıyor.
Pocket‘ın web sürümü olduğu gibi Android ve iOS uygulamaları da bulunuyor. Kaydetmek istediğiniz bir içerikle karşılaştığınızda Pocket ikonuna tıklamanız yeterli. Daha sonra uygulamaya giderek veya web sürümünden hesabınızı açarak daha önce kaydettiğiniz içerikleri görüntüleyebiliyorsunuz.
{pagebreak::1}
Instapaper
Bir başka popüler “Daha Sonra Oku” uygulaması olan Instapaper, “Her şeyi kaydet, her yerden oku” mottosuyla aslında diğer uygulamalarla oldukça benzer bir çizgide karşımıza çıkıyor.
iOS, Android ve Web’te kullanılabilen uygulamalanın iOS sürümünde 500’e kadar içerik kaydedebiliyorken web sürümünde ise sınırsız içerik kaydedebiliyoruz.
{pagebreak::1}
Readability
2009 yılında sunulan Readability, ana işlev olarak diğer uygulamalara benzer olsa da tek tuşla içerikleri Kindle tablete gönderebilme özelliği ve kaydedilen içerikler üzerinde oynama yapılabilmesi açısından fark yaratıyor.
#video_11268#
:: Sizce en iyi daha sonra oku uygulaması hangisi?
Hepsini denedim ve iyiden kötüye bir sıralama yapmam gerekse; 1. Pocket, 2. Instapaper, 3. Readability, 4. Evernote Web Clipper derim.
Sıralama doğrumu bilmem ama pocketi kullanıyorum ve çok pratik. Sonra internet olmadan oku. 🙂
Asus'larda "do it later" uyguluması olarak sunulmuş bazen kullanıyorum.
Yararlı olmuş teşekkürler. Pocket kullanıyorum memnunum. Eskiden daha memnundum Firefox eklentisi süperdi ama şimdi berbat ötesi. Bu haberden sonra Evernote deneyeceğim.
hem mac hem de iphone kulanıyorsanız en iyisi safari sonra oku. sadece birini kullanıyorsanız ondan sonra bence en iyisi instapaper
Pocket kullanıyorum bence ezan vakti ve vikipedi ile beraber androidin en faydalı,en güzel uygulamaları .