Son aylarda ismi skandallar ve güvenlik açıklarıyla gündeme gelen Facebook, bu alandaki tutumunun sertlik dozunu iyice arttırmış durumda. Şirket, inceleme için tam 200 farklı uygulamayı askıya aldı.
Facebook bilgilerinizi korumak için ikinci adıma geçildi
Mart ayında patlak veren skandalın ardından, Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile 3 farklı adımda kullanıcıların güvenlerini yeniden sağlamak istediklerini belirtmişti. Bu amaçla harekete geçen sosyal medya devi, sizin bilgilerinizi paylaşan veya paylaşma ihtimali olan uygulamaları araştırmaya başladı.
Güveni geri kazanma operasyonunun ilk parçası Cambridge Analytica olmuştu. Yeni bir hizmeti devreye sokan şirket, hazırladığı sayfa ile bilgilerinizin paylaşılıp, paylaşılmadığını sorgulayabileceğiniz bir araç geliştirmişti. Böylece insanlar kolaylıkla kişisel verilerinin Cambridge Analytica’ya gidip, gitmediğini öğrenebildiler.
İkinci adımsa bilgilerinizi çalan veya çalma ihtimali olan uygulamaları saptamak olmuştu. İşte bunun için yapılan büyük araştırmanın ardından, ilk etapta tam 200 uygulama askıya alındı ve soruşturma başlatıldı.
Şüpheli uygulamaların sizin bilgilerinizi çektiği anlaşılırsa hem platformdan uzaklaştırılacaklar, hem de haklarında yasal işlem başlatılacak.
Konuyla ilgili olarak mesaj paylaşan Facebook yönetimi, bu uygulamalardan neden şüphelendiklerini açıklarken, kullanıcıları gelişmeler hakkında bilgilendirme sözü verdi.
Herkesten önce bu Facebook Amerikan uşakları bilgi sızdırıyor.
Facebook bunlara soruşturma açacağına herşeyden önce kendine soruşturma açsın 100 milyon kullanıcı verisini çalıp sattı hala utanmadan bu haberleri medyaya sunuyor
Facebook bilgilerini calmayan kaldınız ki
bugün face hiç bir uygulaması yok yaptığını söylediğide yalan sadece tutuğu bilgilerin sağlamlığını yerlerini sabitlemeye çalışıyor o soruşturmadan niye bırakıldı herşeyi elinde olan bi paylaşım sitesini kulanacak abd denen neyin araştırması sadece oyunlar açısndan bakarsan 1000den fazla şirket hemde tayland-çin daha söze lafa gerek varmı