Bir yazı hazırlıyorsunuz ve belirtilen minimum sayfa sayısına ulaşamadınız mı? Yeni yayınlanmış Times Newer Roman yazı tipi ile yapımcılar, uzun yazı yazma konusuna ilginç bir çözüm getirmişler. Detaylar haberimizde.

 

Japonya asteroite iniş yapmayı başardı!

Japonya asteroite iniş yapmayı başardı!

Ryugu adlı asteroite inebilmek için oluşturduğu Hayabusa 2 adlı proje ile Japonya asteroit üzerine iniş yapmayı başardı!

Times Newer Roman yazılarınızı uzun gösteriyor!

Bazen öyle konular olabilir ki, konunun içeriği gereği siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, benzeri kelimeleri kullanmak dışında yazı içeriğini zenginleştiremezsiniz. Size “- punto ile en az dört sayfalık bir içerik oluşturulacak” dendiğinde Times Newer Roman, bu noktada sizlere yardımcı olabilmek için oluşturulmuş.

(Siyah olan oynanmış yazı tipi, sarı olan orijinal Times New Roman yazı tipi.)

Times Newer Roman, Times New Roman yazı tipini taklit eden fakat harfler üzerinde oynama yapılmış olan bir yazı tipi. Her karakter, orijinal Times New Roman yazı tipinden %5 – %10 daha büyük olacak şekilde tasarlanmış.

Sitede yazılan açıklamalara baktığımızda 15 sayfalık bir yazıyı Times New Roman ile yazdığınızda 6.680 kelime istemekte iken modlanmış yazı tipi, 5.833 kelime ile 15 sayfayı tamamlayabiliyor.

Yazı tipleri lisansı konusuna gelindiğinde ise bildiğiniz üzere, bir yazı tipini değiştirip tekrar piyasaya sunmak, yapımcıların ağır bir ceza yaptırımına maruz kalmasına sebep olabiliyor.

Tabii ki bunu bilen yapımcılar, Times New Roman’ı değiştirmek yerine tamamen ücretsiz olarak piyasaya sunulmuş olan ve Times New Roman’a benzeyen bir yazı tipi olan, Nimbus Roman No.9 L’yi değiştirmiş.

 

Not: ShiftDelete.Net, yazılarınızda hile yapmanızı desteklememektedir.