Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel5 adımda annelere teknoloji öğretme rehberi

    5 adımda annelere teknoloji öğretme rehberi

    Teknoloji tüm hızıyla ilerliyor ancak belirli bir yaş grubunun bu hıza yetişmesi kimi zaman zor olabiliyor. Teknolojinin hızını yakalayamayan annelerimize yardımcı olmak da bizim için önemli bir görev. Biz de bu videomuzda teknolojiyi annelere öğretmenin beş kolay yöntemini sizlerle paylaşıyoruz.

    Teknolojinin nimetlerinden yararlanmak herkes gibi annelerimizin de hakkı ve bu konuda bize büyük bir görev düşüyor. Sizlerle birlikte 5 adımda annelere teknoloji nasıl anlatabileceğimize yakından bakıyoruz. İyi seyirler…

    Anneye teknoloji öğretme

    Biz beş adımda sıraladık ancak siz bunu kendinize göre daha da genişletebilirsiniz.

    İlk yöntem çizerek anlatmak.

    Annelerinizin interneti, kablosuz bağlantıyı, 3G/4G gibi kavramları bilmiyor olması, onun akıllı telefonları veya tabletleri, hatta PC’leri kullanmasının önündeki en büyük engel olduğunu unutmayın. Annenizin eline akıllı bir telefon vermeden önce ana bu kavramları çok basit ve anlaşılır bir dille, teknik detaya girmeden anlatmalısınız. Bu sırada bir dosya kağıdı üzerinde çizerek göstermeniz de çok yardımcı olur. Örneğin, evinize giren interneti anlatmak için telefonları, tabletleri, PC’leri çizip bunların modeme bağlandığını, modenden çıkan bağlantının dünyaya ve internete gittiğini, dünyadaki diğer insanların da internete bağlandığını çizerek göstermeniz, internet kavramını anlatmak için güzel bir başlangıçtır. Ancak unutmayın, pek çok kavramı bu şekilde basitçe anlatmak durumundasınız.

    Daha sonrasında bilgisayarı işin içine dahil edin.

    Anneniz dijital teknolojileri, interneti, klavyeyi, mobil uygulamaları ilk defa kullanacaksa, ona doğrudan bir telefon vermek yerine, bir laptop veya masaüstü PC üzerinde anlatım yaparak klavyeyi, tarayıcıları, yazılım/uygulama kavramını tanıtmanız ve fiziksel klavye üzerinde yazı denemeleri yaptırmak çok yararlı olur.

    Mobil cihaz konusunda cömert olmayı unutmayın.

    Akıllı telefonları ve tabletleri tanıtmaya ve kullandırmaya başlayacağınız zaman, annenize aldığınız cihazın hızlı tepkiler veren bir cihaz olmasına özen gösterin zira teknolojiye uzak/yaş almış bireylerin yavaş tepki veren cihazların karşısında hızla sıkıldıkları ve çok sık hata yaparak öğrenme sürecinden soğudukları biliniyor. Pek çok annenin, ekonomik olsun, düşünce sağı solu kırılırsa, bozulursa büyük zarar oluşmasın diye dokunma tepki süresi ve işlem gücü çok yavaş olan telefonlar yüzünden, “Amaaan bu ne kadar saçma bir şeymiş, benim eski tuşlu telefonum çatır çatır çalışıyor, ne uğraşacağım bununla,” diyerek akıllı telefonları kullanmadan bıraktığını biliyor muydunuz? Annenize bunu yapmayın.

    Geçici hesaplarla deneme yanılma yapmasına olanak sağlayın.

    Anneniz akıllı telefonların temel özeliklerini öğrendikten sonra ve artık mobil uygulamaları kullanma aşamasına geldiğinde ona hemen kendi ismi, kendi fotoğrafı, gerçek bilgileri ile hesaplar açmayın. Öncelikle alıştırma yapabileceği, hatalar yapabileceği geçici hesaplar açın. Böylece ona deneme yanılma yapabileceği bir alan yaratmış olursunuz.

    Arkadaşlarını dahil edin.

    Annenize artık tüm temel ve pratik bilgileri verdiğinize ve onun da dijital dünyada tek başına yüzebileceğine inanıyorsanız, onu akıllı telefonları, mobil uygulamaları, dijital dünyayı aktif olarak kullanan akranları, arkadaşları ile daha sık görüşmeye teşvik edin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN