Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelGoogle’dan Face ID rekabeti ile ilgili önemli adım

    Google’dan Face ID rekabeti ile ilgili önemli adım

    Google Face ID karşısında elini güçlendiriyor. Android Q beta ile Android cihazlara daha güvenli bir yüz tanıma sistemi geliyor.

    Google, Android Q beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Yeni sürümün özelliklerinde Face ID rekabetine dair önemli bir detay yer alıyor. Yeni işletim sistemi, yüz tanıma özelliğini beraberinde getiriyor.

    Google Face ID teknolojisine rakip oluyor

    Google Android Q işletim sisteminin beta sürümünü sonunda yayınlandı. Bir dizi yeni özellikle gelen işletim sisteminde Face ID rekabetini kızıştıracak bir detay bulunuyor. Ortaya çıkan bilgilere göre yeni işletim sisteminde yüz tanıma ve kimlik doğrulama özelliği bulunuyor. Apple Face ID teknolojisine benzer bir teknolojiye sahip olan özellik, uygulamalarda oturum açmak, cihazın kilidini açmak ve ödeme yapmak için kullanılabilecek.

    Android’in son sürümü bu yaz sonu piyasaya sürülecek.

    Android işletim sistemine sahip cihazlarda yüz tanıma özelliği esasında uzun süredir kullanılıyordu. Ancak bunun güvensiz bir sistem olduğu biliniyordu. Yeni güncelleme sayesinde güvenlik artırılıyor.

    Apple Face ID özelliği 2017 yılında iPhone X ile hayatımıza girmişti.

    Yeni güncelleme aynı zamanda ‘Ekran Dikkati’ özelliğini de beraberinde getiriyor. Bu sayede kullanıcı telefonun ekranına baktığında, ekran ışığı o süre boyunca sönmüyor.

    Android Q güncellemesinde bir de tasarım değişikliği bulunuyor. Android işletim sistemine sahip cihazlarda ekranın üst ortasında konumlanan asma kilit simgesi artık aşağıya yaşınıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN