Facebook‘tan Google‘a, bankalardan telekom devlerine kadar müşterilerine e-posta ile ulaşan tüm şirketlerin dijital çağda ortak bir sorunu var: kimlik sahteciliği. Sanal korsanlar, bu şirketlerden biri tarafından gönderilmiş gibi özenle tasarladıkları e-postalar ile güvenli görünen adreslerden mesaj gönderiyor ve kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirebiliyor.

Konuyla ilgili olarak alınan önlemler ne kadar güçlü olursa olsun, son aşamada iş kullanıcıda bitiyor. Turkcell de benzer tehlikelere karşı abonelerini bilinçlendirmek amacıyla bir e-posta yayınladı ve @efatura-turkcell.net ya da @efatura-turkcell.org gibi adreslerden gönderilen e-postaların kendileriyle hiçbir ilişkisi olmadığını açıkladı.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/sms_haber1366037356.jpg

Bu adreslerden gelen iletiler yurtdışı kaynaklı olarak gönderiliyor ve kötü niyetli yazılımları da beraberinde getiriyor. İşte Turkcell’in güvenlik tehditlerine karşı uyarısı:

“Değerli müşterimiz,

Sizi Turkcell’den gönderilmiş görünen sahte e-postalar konusunda uyarmak istiyoruz.

Son günlerde müşterilerimizin bir kısmına @efatura-turkcell.net ve
@efatura-turkcell.org uzantılı adreslerden fatura bilgilerini inceleyebilecekleri yönünde yanıltıcı ve Turkcell ile ilgisi olmayan e-postalar gönderilmektedir. Turkcell altyapısından gönderilmeyen, yurtdışı kaynaklı tespit ettiğimiz bu e-postalar virüs içermekte olup konu hakkında gerekli mercilere önlem alınabilmesi için bilgilendirme yapılmıştır.

Bu gibi adreslerden gelen veya benzer şekilde şüpheli olduğunu düşündüğünüz
e-postaları açmadan silmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Virüs bulaşmış olmasından şüphe duyduğunuz bilgisayarları antivirus yazılımınızın güncel sürümü ile taramanızı tavsiye ederiz.

Turkcell İletişim Hizmetleri”

:: Böyle bir e-posta aldınız mı?